37
  • sajtosjoska
    #37
    köszi nektek a boldog perceket :D
  • M2 #36
    "A fényérzékelő szenzor mérete 36.7 x 49.1 mm, felbontása 132x8176 képpont."

    Biztos az a 132?
  • KoJin Mekre
    #35
    Komolyan mondom, egy rosszul induló napot is fel tudtok deríteni...
    Tényleg jó a társaság... :)
    Most komolyan, SG-n divat az ilyen kommentek :), nem egy fotózz.hu szint :)
  • astrobal
    #34
    Az olyan cinikus és értelmetlen és okoskodó hozzászólásoknak, mint pl:

    "Most akkor ehhez a modelleket le kell szedálni, vagy csak hullafényképezésre jó???"
    "Ez mekkora átbaszás, fél perc egy fotó, hallelujja!"
    "Rendeltem kettőt gyorsan a kínai ebayről, ott 399 dolcsiért árulják,..."


    szerinted van értelme?
    Másrészt az én részemről tényleg hülyeség volt, hogy értelmes kérdéseket is egy kalap alá vettem ezekkel, mea culpa, de amit válaszoltam, azt normális hangnemben írtam. A megjegyzéseimet meg valóban megspórolhattam volna. Részemről a vita lezárva.


  • cloud.strife
    #33
    Mindig van lejjebb...... :/
  • Tetsuo
    #32
    Ha mar off...

    Ez ugy tortent, hogy bizonyos emberek tenyleg nem sokat ertenek a temahoz igy feltettek nehany kerdest.
    Majd jottek a "temat nagyon vago" emberek, akik lehurrogtak a kerdezoket, mindenfele valasz nelkul, sot szemelyeskedtek es fitogtattak a kulonbseget a temahoz nem ertok es a temat nagyon vagok koztt. ;)
    Eleddig a hosszaszolasokban annyi informaciot kozoltek a valaszadok, mint a kerdezok...

    A legnagyobb baj viszont a stilusod. Egy laikus es egy hozzaerto ember is tudna beszlegetni, ha a "hozzaerto" nem egy pokhendi, szemelyeskedo seggfej lenne.
    Neked ezidaig MINDEN hozzaszolasod ezt a stilust hozta. Gratulalok.






  • Thrawn
    #31
    Akármit is mondtok, nekem akkor is kell egy ilyen kompaktban, 50x-es zoom obival, min. ISO 25600-al, arc, mosoly, kutyavicsorgás és madárcsőr kitátás felismeréssel.
  • astrobal
    #30
    Azért az vicces hogy a főoldalról beeső trollok baromságai alig valakit zavarnak (tisztelet a kivételnek), de ha van egy aki helyre teszi őket akkor az a farok. Gyönyörű gyerekek, gyönyörű. Ontsátok csak tovább a bullshitet, az nagyon megy, utánanézni a dolgoknak kevésbé. Egyáltalán mi a szarért kommentelgetnek itt olyanok, akiknek lövésük sincs a témáról? Nincs jobb dolgotok?
    Csak magamat tudom idézni: Get a life, man.
  • Ender Wiggin #29
    wraithlord: A 7-9 éves, 22 Mpixeles H2D-t már Nikon D700 árban lehet venni...
  • wraithLord
    #28
    Nem rossz. Majd, ha kicsit lemegy az ára, akkor veszek egyet.
  • Alien69
    #27
    Attól még astrobal-nak tök igaza van. Ez egy hír, mely többségünknek semmit se mond, lásd idióta kommentek nőtágulásról. Ja, ha valaki fotózás közben dörzsölgeti a gépet, mert azt hiszi, kijön belőle egy szellem, és kívánhat még 3-t.
    A cikkből kiderül, hogy természetesen KÜLÖN KELL kezelni a dolgokat. Ahol van idő a 4-6 kép ellövésére, ott lehet alkalmazni. Tiszta sor, az állvány NEM mozdul be, max földrengéskor. Illetve, ha közvetlenül mondjuk valamelyik Budapesti villamos pályája mellé rakod. Nem a saját állványainkat kell alapul venni, pár ezer forintosokkal tényleg van esély a bemozdulásra, főleg, mert egy ilyet meg se tartanak, hiszen nem 1-2 kilóról van szó. Illetve, ha a kiló euróban értendőek, akkor igen.
  • Ender Wiggin #26
    Egy példa: Tim Flach állatokat, leginkább lovakat fotóz, csak is Hasselbladdal. Nem csak műteremben. A mai modellfotósok 80%-a már átállt Hasselbladra, nem feltétlenül a digitálisra, amíg gyártották a spéci filmeket, addig a kamera analóg feltétével. Kézből, nem állványról. Ennyit az okoskodókról.
    Amennyiben 2 kilós és 30 ezer dolláros telefonról lesz szó a jövőben, biztosan kap majd ilyen technológiát. És akkor már csak az objektívet kell valahogy rászigszalagozni az Ericssonodra, és nyomhatod is a hőtágulásos képeket...
  • syn7h37ic
    #25
    Hűha! Hozzád bakker helikopter kell, hogy fotózni lehessen téged, akkora az arcod.
  • Nabateus
    #24
    :D Bizony!
    Astroboy jol nyomja! Astro for president!
    Mert a tudas nem eleg, ha nem szinezi stilus!

  • Nabateus
    #23
    Es "levegonel nehezebb targyak sem repulhetnek".
    Szegeny madarak, ha tudtak volna! :)
  • Rotyoka
    #22
    Ilyet kérek karácsonyra
  • AgentKis
    #21
    "és ezt a technikát a büdös életben nem fogod telefonokban, kompaktokban, vagy akár csak félprofi tükörreflexesekben látni."

    200 éve úgy tudták, hogy vasból képtelenség hajót építeni. Aztán 1822ben ez valakinek sikerült.
  • Sir Quno Jedi
    #20
    Azzal, hogy személyeskedsz, maximum egy csinos banánt érdemelhetsz itt ki, a végtelenül tajparaszt stílusoddal, ídösecsém!
  • alma2
    #19
    astrobal visszavehetnel egy picit az arcodbol, ami a nagy semmitol nott meg igy hirtelen.
  • astrobal
    #18
    Szerintem ez csak egy olyan fícsör amit megoldottak egy algoritmussal. Ha valaki ilyet vesz, akkor nem azért veszi mert True Focus van benne, de talán segít a döntésben, ha egy másik gép és e között kell választani. És biztos vagyok benne, hogy valós igény alapján tették bele, nem hiszem hogy a HB parasztvakításra vetemedne.
    Akinek meg ennyi pénze van fényképezőgépre, annak szerintem olyan állványa van, hogy kétszer leszopja beépített Thai kurva, amíg tart ez a fene hosszú exponálási idő...
  • stain
    #17
    Rendeltem kettőt gyorsan a kínai ebayről, ott 399 dolcsiért árulják, és benne van a postaköltség. Azért jó a kettő, mert lehet vele 3D képeket fotózni. Majd ha már megjött, akkor teszek fel képeket a macskánkról.
  • Tetsuo
    #16
    A hotagulas az tulzas persze.. :) De talan erosebb zajok, vagy komolyabb talajrezges mar berezgetheti az allvanyt nehany ezred mm-re, ami mar el is b*ssza a haromnegyed perces exponalast. Szerintem eleg komoly csillapitassal kell rendelkeznie egy ilyen allvanynak, az sem lehet olcso.

    Az a truefocus pedig qrva jo tenyleg, pl. mozgo modelleknel, de ezt a fenykepezogepet pont nem arra talaltak ki, ugye. Szoval biztos hulye vagyok, de nem ertem miert nem tudja a fenykepesz manualisan allitani a fokuszt egy ekszer vagy barmely mozdulatlan targy eseten es inkabb fizet tobbezer dollarral tobbet egy ilyen funkcioert, amit szokoevente hasznal.
  • FoodLFG
    #15
    :D
  • Gladiator
    #14
    szeretem a fotós híreket, olyan jó a társaság:D
  • astrobal
    #13
    Ez a kommented a nap fénypontja, többször visszajöttem ide napközben is hangosan felröhögni ezen a hőtágulásos hsz-en, hatalmas, köszönöm!
    You made my day little !
  • Cat #12
    A truefocus elég alaposan ki van fejtve a cikkbe belinkelt pdfben, érdemes megnézned:
    http://www.hasselblad.com/media/2658914/uk_h4d_200ms_v1.pdf
  • astrobal
    #11
    még hobbi szintent sem foglalkozol fotózással, ugye?
  • Tetsuo
    #10
    Nem a tukorfelcsapasra gondoltam, te szerencsetlen, még a hotagulas is van fel pixelnyi.

    A Truefocus biztos hasznos, allvanyrol ekszereket fotozva..
  • Zolivok
    #9
    +
  • astrobal
    #8
  • astrobal
    #7
    Na hát ezen az első öt hsz-en jót röhögtem, ennyi gyökér troll már régen gyűlt össze egy rakáson, grats! :D
    Az állvány nem rezonál, mert a tükröt már előre felcsapja a gép, exponálás előtt.

    A Hasselblad egy speciális márka, már évek óta olyan gépeket készítenek, amik MP-ben a többszörösét tudják a csúcskategóriás tükörreflexeseknek: ezek elsősorban műtermi gépek. Nem véletlenül kerül 10 millió forintba egy ilyen masina. Szóval szó sincs a megapixelhajkurászásról, nem marketing okokból 4*50MP-es, és ezt a technikát a büdös életben nem fogod telefonokban, kompaktokban, vagy akár csak félprofi tükörreflexesekben látni.

    A True Focus viszont mindig ugyanott tartja a fókusztávolságot, tehát ha előre hátra oldalra lépsz, akkor is mindig ugyanaz a terület lesz a éles a fotózott tárgyon. A sima folyamatos autófókusz meg mindig elmászik, nincs rögzítve egy adott ponthoz. Persze ezt ügyes és gyakorlott fotósok már ki tudják küszöbölni, mindössze egy dologgal kevesebb amire oda kell figyelni.

    Sir Quno: te meg megkapod az ultimate troll május 26-i díját. Bár az aláírásodból ez akár egész hátralévő életedre is igaz lehetne, azért idéznék neked egy rövid, ám de velős igazságot: GET A LIFE!
  • Sir Quno Jedi
    #6
    Most akkor ehhez a modelleket le kell szedálni, vagy csak hullafényképezésre jó??? Mert senki sem bír fél percet úgy maradni, hogy nem mozdul be ilyen febontású képen.
  • Sir Quno Jedi
    #5
    Ez mekkora átbaszás, fél perc egy fotó, hallelujja!
  • ZeemanX
    #4


  • gemihu
    #3
    "A True Focus szintén egy olyan funkció, amit nem találunk meg az átlagos tömegpiaci termékekben. Ez azt a problémát kezeli, ami akkor adódik, ha ráfókuszáljunk egy téma egy részletére, és utána elmozgatva a gépet új felvételt készítünk. " A folyamatos fókusz is ezt csinálja , vagy nem? Persze gondolom itt sokkal gyorsabb és kifinomultabb.
  • MsUser
    #2
    Majd jövőre megveszem a TESCO-s turkálós verziót, a 300megapixeles 1Tb-os beépített HDD-s 4D-s akciós egy 10Kg-os mosópor mellé ajándék csomagban.
    Ez csak a kezdet most a legtöbb gyártó nekilát az ő több száz megapixeles fényképezőjének és majd telefonokba és MP4 lejátszókba fabrikálják csak hogy legyen mire költeni mert ilyenünk még nincs csak 5-10Mp-s gagyi.
  • Tetsuo
    #1
    Meg mindig nem vagom, hogy fel pixelnyit nem rezonal be az allvany? Annyit minden targy berezonal ill meg magatol mozog is, nem? Ezt hogy lehet ilyen pontosan?
    Meg a masik, minek egy magazinfotohoz 200MP?