10
-
#10 Ja, pl. WoW... estimated gametime: 3 years :-P -
#9 Ez pedig marhajó játék, tényleg!
Csak hát ez is merőben új cím (New "IP") amik iránt a kényelmes játékosok nem lelkesednek annyira - kicsit hasonló eset mint Alan Wake.
Most elgondolkodtam, hogy ez miért lehet. Talán mert a most 10-20 éves korosztály nem olvas már annyi játék magazint, nem olvasnak annyi tesztet, cikket (persze kivételek vannak). Nem tudják mi az az "enszlévd", lehet valami lila árkád sz*r.
Másik probléma - bár erre az esetre pont nem áll - hogy nincs annyi demo mint régen, pedig az nagyon jó dolog ... -
#8 "Ez nem azt jelenti, hogy PC-re nincsenek jó játékok, vagy a konzol az isten... nem, ez azt jelenti, hogy amennyi időm játékra jut, azt TÉNYLEG 99% PURE a JÁTSZÁSRA fordítom."
Meg azt, hogy PC-n tartalmasabb, hosszabb időre lekötő játékok vannak. -
#7 Tökéletesen igazad van!
Hidd el nekem sem a grafika miatt van konzolom... 1.5 év alatt HETVENHÁROM játékot vittem végig konzolon! Ez simán 3x annyi, mint amennyit 2x annyi idő alatt régebben PC-n szoktam.
Ez nem azt jelenti, hogy PC-re nincsenek jó játékok, vagy a konzol az isten... nem, ez azt jelenti, hogy amennyi időm játékra jut, azt TÉNYLEG 99% PURE a JÁTSZÁSRA fordítom.
Így visszagondolva, ha valaki azt mondaná, hogy törli az Enslaveddel kapcsolatos összes emlékem, könyörögnék, hogy ne tegye.
Nem, nem ennyire zseniális a játék, de van annyira jó, hogy sosem fogom elfeledni...
Szerintem az Enslaved:
+ Eleinte kisebb BGE feelingem volt, ami chapter 10-től teljesen eltűnik, tesznek róla... vagy így vagy úgy, de ez jó ajánló akárhogy is veszem.
+ Nekem ez egy nagyon kellemes és maradandó "utazás volt" az Enslaved világában, ha jól tudom lesz folytatás... én nagyon örülnék neki. Őszintén sajnálom, hogy bukás a kasszáknál, pedig kellően eredeti és egyedi volt... persze kisebb lopás innen&onnan, de jól ötvözték.
+ VÉGE WTF
+ Sztori, érzelmi szál
+ Puzzleplatfromok kellemesek voltak
+ Boss harcokat szerettem
+ Hiába egy gombos az ugrabugra, az utolsó 4 fejezetben azért lehet figyelni és izzadni eleget
+ színvilág (igen, biztos buzi vagyok... bla, bla, bla) :-P
+ arcok, mimikák, az érzelmek kifejezése
+ Zenék ahol voltak, tetszettek... semmi legenda, de szépek voltak, orchestra téma átjött.
+ Hangokat nem szoktam kiemelni, de normális cuccal hallgatom és eléggé életszerűek voltak, kiválóan segítettek átélni a sztorit.
+ Harcok nehézsége kellően jól belőtt volt és megmondom a frankót néha élveztem is a kevés, de könnyen kezelhető kombóval megfűszerezett harcokat.
+ Igen! Volt benne epikus harc :-) Sőt epikus platform rész is (szélmalom).
- 800 MS pont hozzá az 1 db. DLC, ami egész érdekes lehet... rohadj meg MS! Költöm majd másra!
- helyenként szarakameranézet
- helyenként szarafrém
- pár helyen az átvezetők az enginnel voltak megkreálva és nem is volt baj, amíg nagytotálba nem mutattak valamit... az PS1 szintre sikeredett, inkább tudni sem akarok róla.
- egygombos PoP... ezen azért lett volna még mit csiszolni, de végére elfogadtam, hogy nem ez volt a játék lényege
- félelmetesen kevés karakter, sehol egy kisváros, egy falu, ahol lélegző élő NPC lenne...
8.2/10
:-) -
#6 Így jól néz ki.
No flame:
De a videókon a három lapból álló fű meg egyebek azért mindig emlékeztettek arra, hogy ezeknél a célgépeknél a PC már sokkal-sokkal többre képes.
-
#5 -
vg #4 nézzél youtube videókat róla. -
#3 Ugye nem ilyen "szép" a grafikája, mint a képen?!
Nem vagyok grafo-mániá-kus, de ha ez így van, akkor rettenet!
-
vg #2 Iszonyatosan jó játék, aki tudja próbálja ki! -
#1 Nagyon jó kis játék volt, abs. kellemes csalódás...
A szálka az én szememben a 800 MS pontos (~1900 Ft!) DLC... lassan ennyibe fáj a teljes játék!