2
  • Gerygrey
    #2
    "Az új szabályozás egyúttal kimondaná azt is, hogy minden geolokációs adat felhasználásához az adott cégnek kérnie kell ügyfele beleegyezését vagy engedélyét."

    Minden Androidos telefon beleegyezést kér, ami nem kötelező. Hol a gond? Attól tartok, az idióta uniós adatvédelmi emberkék megint túlreagálnak egy jelentéktelen ügyet (lásd még a Street View körüli cirkuszt)
  • kvp
    #1
    "Az új mobil elsősorban a mindenre kiterjedő adatgyűjtéseknek és adatelemzéseknek köszönhetően valósulhat meg. A mobil szoftverek előre láthatnák, hogy mit akar tenni a tulajdonos és különböző javaslatokat tehetnének arra vonatkozóan, hogy hova menjen, kikkel találkozzon és mit csináljon legközelebb."

    A legtobb keszulek mar most is ilyen, csak egyelore nem ad tanacsokat, legfeljebb a keresesi kifejezest probalja helyettunk befejezni. A javaslatokkal kapcsolatban pedig csak annyit tudok mondani, hogy egy szabad orszagban mindenki szabad, azt mond es azt tesz amit szabad. :-)

    ps: Miert lenne jo ha a keszulek adna tanacsokat? A tulajdonosok jo resze ennyire nem kepes sajat gondolatokkal eloallni? A jovoben ha a telefon nem szol, akkor levegot venni is elfelejtenek az emberek?