18
  • acdc
    Így van nekem jobban tetszik és meg 20 millió másiknak de nekem mind kettő platform van ezert nem vagyok elfogult annyira.Tegnap előtt is vettem egyet Magyarországon nem kapható legujjabb androiddal (galaxi s sem volt finoman fogalmazva tökéletes padig vagy 8 firmware-t is kipróbálatlam,) mar haroszor újra kellett indítanom ,egy pár komolyabb program úgy kiakasztja.(obd autódiagnosztika na ezert kell az android nekem,mert iphonenak a bluetooth támogatása sz@ar es a wifis kiegészítő drága nagyon) es mert kovetem hol tart menyire javulnak a bugok amugy drukolok nekik.
  • z3d
    A filléres műanyag miatt súly tekintetben nagyon jó mind az SGS, mind az SGS2. Az SGS2 hátlapja ráadásul már úgy van kialakítva, hogy nem gyűjti az ujjlenyomatot. Mivel a súly alacsony, és a telefon vékony, abszolút nem tűnik nagynak egyik verzió sem. Az SGS2-n már 2.3.3 android van, ext4 filerendszerrel, ami nem lassul be egy idő után, sőt, a rendszer semmikor nem lassul be, és minden pöccre indul. A érintőképernyő gyönyörű és pontos.
    A fentiek alapján azt kell mondjam, hogy nem bukik el semmiben az "iphonod" mellett a fenti két készülék. Mondhatod azt, hogy neked az jobban tetszik, de objektíven összehasonlítva mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.
  • acdc
    Na mindig van valami ami miatt nem lesz egy telefon sem olyan sikeresen mint az az iphone.A Samsung galaxi 2 --nél a 2 mag és a nagy méret 4.3 ami miatt nem lesz tömeg telefon.Átlagember nem fog egy féltéglát cipelni (iphone sem kicsi de éppen,hogy egy vállalható kompromisszum-eladási statisztikák is bizonyítják) valamint a fogyasztás.Persze nekünk ez nem probléma de hangsúlyozom nem lesz tömegtelefon és senki sem tudja úgy eltalálni a tömegigényt mint az Apple annak ellenére,hogy vannak hiányosságai meg az iphonenak.Hamarosan itt van az lg 3d!!!
    de fogadni mernek,hogy az sem lesz átütően sikeres.Először is jó minőségű anyagból kellene csinálni nem filléres műanyagból (lásd iphone) rendes os ami nem lassul be egy idő után,és majd utánna lehet itt 2 magozni....persze a guruk koreben népszerű,egyébként nálam mar az érintőképérnyű használhatóságán elbukik az androidos mobilok 95% annak ellenére,hogy van, volt több is, és lesz is az iphonom mellett.
  • asysoft
    Ha "programozás" során dől el a kérdés, az régen rossz:) Ha ugyanolyan UI-t raksz egy 3.5"-os és egy 10"-os eszközre, akkor sanszos, hogy utóbbi adta lehetőségeket nem fogod kihasználni, minden elnagyolt lesz. iOS-nél maradva például iPhone/iPod Touch Mail appja így néz ki, iPadé pedig így: láthatod, hogy annak ellenére, hogy előbbi felbontása lehet 960*640, amely alig marad el az iPad 1024*768-ától, tök máshogy fest (attól most tekintsünk el, hogy iPhone-os képnél éppen portrait módban van, landscape is ugyanolyan az elrendezés).
  • sanyicks
    nem balfaszul kell ui-t programozni és akkor nem kell semmiféle újat tervezni...
  • asysoft
    Tehát jól értem, véleményed szerint azért jobb az Android, mert egy 2 magos, 1.5x akkora órajelen futó fejlettebb processzor architektúrájú chipszörnyen jobban fut?:) (Amely állítást egyébként jutubos videók alapján nem látom teljesen megalapozottnak, de ugye ez a gyártót is jellemezheti.)

Cikkhez meg... iPhone4-ből hardveresen szerintem nem sok dolog hiányzik, ha megkapja az A5-öt (illetve végre engedélyezik az FM-rádiót) szerintem végképp nem lehet majd belekötni. Még egyszer mondom, a hardverbe:)
    Képernyő-arány változás szerintem hülyeség, csak növelné a fragmentációt, és hiába 1024*768-as az iPad, az 10"-on képmérethez annyi, egy 3.5"-os kijelzőjű eszközhöz úgyis más UI-t kell tervezni.
  • gabrancs
    Trolle...ebben igazad van de azt elfelejted hogy egy évvel később jött ki az a telefon amiről beszélsz. Persze hogy jobb mert újabb. Ahogy kijön az új Iphone...nah akkor az fogja megenni keresztbe az S2-t...de ez egy értelmetlen vita mert soha nem jön ki egyszerre két telefon így nem is nagyon lehet összehasonlítani őket.
  • Dynamic
    "az Android telefonjai keresztben meg fogják enni"

Vicces ahogy az Android már van egy jó ideje, de azóta is csak jövőidőben beszéltek.
  • orbano
    Előtte mennyi ideig volt ájfonnégyed?
  • 5c0rp330n
    1z 1 is megeszi ami vele egyidos.
  • Cat #8
    "valószínűtlennek hangzik egy képernyő változás...mindenki az android fragmentáltságán rugózik, nem valószínű, hogy az apple szándékosan eldobná az egyetlen igen komoly előnyét, a majdnem teljesen egységes felbontást."

Pont, hogy most válna egységessé a képernyőfelbontás, mert az iPad jelenleg is ilyen képarányú, és akkor ha az iPhone is ilyen lenne leegyszerűsödne a fejlesztők dolga.
  • narumon
    Mármint, hogy azt mondod, hogy a Galaxy S2 megeszi reggelire az 1 éves iphone4-et. Ez így van de ez nem dicsőség.
  • Yv@n
    Azt is nézd, hogy az smartphone userek eléggé vendor lock alá hajtják a fejüket, amint nagyobb mennyiségű cuccot várásolnak az adott telefonhoz tartozó marketből.

Ha kijön az iphone5, valszeg az aktuális leggyengébb láncszem nemkívánatossá válik majd, akik pedig vettek a telefonra egy csomó programot, azok ha váltanának wp7-re vagy androidra, úgy elbuknák az összeset.

Más kérdés, hogy valószínűtlennek hangzik egy képernyő változás...mindenki az android fragmentáltságán rugózik, nem valószínű, hogy az apple szándékosan eldobná az egyetlen igen komoly előnyét, a majdnem teljesen egységes felbontást.
  • Trollee
    Reconka. Probald ki a Samsung galaxy S2 ot es meglatjuk melyik oprendszer eszi meg a masikat. Galaxy megeszi mindenben az ifont a maga tegra 2 magos 1.2 mhz procijaval. Keress ra joutuben ha nem hiszel. En tudom, mert mar 2 hete birtokosa vagyok:) Inentol mar az almanak nehezebb lessz1 picit
  • reconka
    Rollika lovagolj a megahz-en de egy jol optimalizalt OS bekajalja az androidot, az appok mennyisege, hasznalhatosaga. Az os stabilitasa ... Ezekbe mind jobb az IOS
  • coolbboy83
    Van eszük...megoldják. Ahogyan az Androidnál is remélhetőleg megoldják ezt a frissítési mizériát.
    Nokia WP7 tuti jó lesz, mert kb a Nokia is tudja ha ez nem jön össze és szemetet dob piacra, akkor neki reszeltek !

Egyébként ezeknek az okostelefon szaroknak akármilyen sem kellene 80 euernél többe kerülnie...
    1-2 nap akkuidővel meg mindegyik bassza meg !! ERRE TALÁLJANAK MEGOLDÁST !!
  • TomecK
    A Win7-es Atom processzoros (az is ikermag) már ne is beszéljünk, már most van csak még kicsit nagy mint egy Nokia Kommunikátor, de jövőre már 3 nagy gyártó is jön ilyennel, normális méretben. Nagyon örülnék, ha az Iphone-nak fel kéne kötni a gatyát és vagy árat csökkentenének vagy valami értelmeset hoznának ki abból a szifonból. Mert szerintem egy nagyon fasza kis teló az, (80 ezerért HUF-ért).
  • roliika
    Hát ha ez minden fícsör, akkor az Android telefonjai keresztben meg fogják enni reggelire, de talán még a Nokiás W7-es telók is.