16
  • Jonah
    khm... magánélet védelme... beágyazott facebook object-el (ami minden csak nem a védelemről szól!).

A 4.0 és a 4.01 egy rakás fosh, vissza is váltottam 3.6-ra. Vagy ha megunom a bújócskát a Mozzila nagy tudású vezetőivel (csak manager ne legyen a program funkcióinak meghatározásakor a közelben - tapasztalat, semmihez nem konyítanak az excel táblázatokon túl, viszont ahhoz nagyon értenek), akkor legyen IE9.

pl. mi értelme volt az "új ablakban" és az "új oldalon" menüpontok megcserélésének ? illetve a back-forward navigációs lista hova lett ? Ja, és a 3.6 messze gyorsabb mint a 4.0!!!! A 4.0 néha még a kirajzoláskor a két oldallal hamarabbi képet jeleníti meg, és csak ha sikerült a render, akkor nyert a tender. fszkorbácsot annak aki a 4.0 architektúráját megdesignolta.

• tricky
    szokásuk így is úgy is lopni......
  • Rotyoka
    Majd csórnak 1-2 ötletet az Opera 12 ből ^^
  • tricky
    hurrá rókabőr
    már kezdtem örülni hogy nem hallok felőle egy darabig....
  • Triantafillo
    bakagaijin - Értem én amit írtál, de más programoknál is van kiegészítő, és verzióváltás, ott még sincs ilyen jelenség. Úgyhogy valahol mégiscsak a Firefox hibája, hogy ilyen "macerásan" kezeli a kiegészítőket az új(de nem jobb) verzió.
  • bakagaijin
    @djmirage Hmm, ha neked instabil akkor nézz körül a telepített extension-ök között, érdemes.

@Triantafillo az extension írója állítja be, hogy mely verziókkal "kompatibilis" a kiegészítő amit írt. Szerintem is lehetne valahogy egyszerűbben állíthatóvá tenni ezt az értéket, mert a legtöbb esetben gond nélkül működnek a régi kiegészítők. (Pl. ha kézzel felülírod a kiegészítőt fejlesztő _helyett_ a támogatott Firefox verziók értékét; vagy egész egyszerűen kikapcsolod a kompatibilitás ellenőrzést.)
  • gkalcso
    "Ha valakinek lassú a böngészője akkor célszerű letiltania néhány kiegészítőt..."

Vagy telepíteni a Flash blockot ;)
  • laziga
    Nekem bejön a Firefox soha nincs vele gondom Chrome se rossz de valahogy mégse győzött meg hogy leváltsam a Firefoxot. Az ie9 az egy kalap ....
  • Triantafillo
    "mindenhez értő ezermesterjelölt team" - Na ennél nagyobb baromságot már régen olvastam! A Mozilla-nál a "fejlesztés" azt jelenti, hogy jól jól bevált funkcióktól/kiegészítőktől lehet elköszönni(legalábbis egy időre). Pont a kiegészítőkkel szívóznak minden verzió-váltáskor, holott ezek nélkül a Firefox egy nagy büdös nulla!!!
    Nem találkoztam olyan programmal, ahol a verziószám-váltás miatt kiegészítőktől/pluginoktól kellene elköszönni.Ez valami Mozilla sajátosság.Erről azért "elbeszélgetnék" azzal a luvnyával .
    Röhej, hogy a 4.0-val működő beépülő, a 4.01-el, már "nem kompatibilis". Ez pedig, akárhonnan nézzük, nem a kiegészítő hibája. Na ennyit a "mindenhez értő ezermesterjelölt team" - ről.
  • hdo
    Ha nincsenek részlegek, még akkor IS kellene lennie egy bizonyos fontossági sorrendnek.

Mi a fontosabb, a csicsa, vagy a bugfix? Szerintem az utóbbi!
  • psishock
    azoknak akik azt kívánják, hogy előbb a feltételes bugokat javítsák ki és azután tegyenek új dizájn elemeket, üzenem hogy sajnos csak egyetlen, mindenhez értő ezermesterjelölt team dolgozik a Mozillánál, így nem tudnak párhuzamosan javascript motorgyorsításon/UI elem változtatáson/hardware gyorsításos kérdéseken/biztonsági rés töméseken/ pluginokkal kapcsolatos kérdéseken/bug javításokon/rég megkezdett funkció kibővítéseken/stb stb munkálkodni.
  • Turmoil
    Csatlakozom, 4.x-et előbb rendberakni. Letöltöm az oldalt, pár kép nem jelenik meg, pár js-t nem tölt le, nézem Firebuggal: ránézésre minden jó, a szerver bad requesttel mégis eldobja. Megnyitás másik lapon, ott lejön rendesen. Ürítem a cache-t, utána jó. 1x.
  • lpollo
    én egy cikkben is emlegetett közép-európai ember vagyok, akinek nem a magánéleti védelme a fontos (azt már úgyse tudom elérni az állammal szemben), hanem inkább az, hogy feleslegesen ne dobjunk ki pénzt a multinacionális nagyvállalatok virágzására; ezért használom a FireFox-ot (meg a Chrome-t). IE9-et is kipróbálnám, ha ingyen lenne és futna Ubuntu Linuxon; ám mivel ez nem megy, lemondok róla (mivel azt sem tudom milyen, nem is hiányzik) Polló László
    P.S. Egyelőre a 4-es verzió tényleg nem elég stabil, néha újra kell indítani, de már munkára is elég jó, ha három naponként egyszer lefagy, azt még kibírom
  • psishock
    mint a legtöbb hasonló "extra", nyilván ezek sem olvasódnak addig be amíg meg nem nyitod őket. Szóval ha nem igényli valaki, fel sem fog tűnni neki hogy vannak. GUI-ból sem volt soha probléma kilőni bármit, ha épp oda is helyeznének valami vizuálisat, ami esetleg különösen zavarna egyeseket.
  • lpmaskmancick
    Remélem le lehet tiltani majd ezeket a közösségi baromságokat. Semmi értelme ilyen fölös vackokkal telitömni a foxot.
  • djmirage
    Én leginkább annak örülnék, ha stabillá tennék a 4.x-et...