17
  • llaszlo
    #17
    @levente
    Ne szapuld magad, te így látod a dolgokat.
    Használtál már valami Apple cuccot huzamosabb ideig?
    Én még soha nem használtam iPhone-t, de nem is írtam még róla soha, hogy űber király fasza cucc. Ez igaz fordítva is ha még valaki soha nem használt Androidot és hasonlót ír. Vagy éppen negatívat. Azt soha nem értettem, hogy ha valaki még soha nem használt iPhone-t/Androidot és egyből sz@rozza.
  • levente68
    #16
    Hááát, olyasmi,bár én a japán autókat favorizálom, messze elöl járnak tudásban, csak ide az nem jut el sok okból kifolyólag és a marketing sem azt a hozzáállást támogatja, ráadásul ez a dolog is hígul köszönhetően az európai autólobbinak, magyarul: a kedvünkért most már a japánok is gyártanak szart.

    A többivel egyetértek, tehát a korlátozásokat vágom, hogy hol kevésbé, hol meg jobban jönnek elő, sőt azt is, hogy mennyire fontos a titánium váz, meg, ha akarsz pluszt, akkor fizess még-még-még...
    De van egy bizonyos dolog, amit nem szeretnék elveszteni, ez pedig az értelem, ez pedig igen kevésszer szól Apple mellett, illetve részben sokszor, de ugyanakkor sok minden pedig ellene.
    Tehát, nekem értelmes árat megér néhány dolog, ha mellette nincs pár ökörség, ezért is vannak igenis prémium cuccaim, de csak olyanok, melyek nem kényszerítenek megalkuvásra, én erről beszélek.
    Hidd el, nem átlagos gépeim, kütyüim vannak, de közöttük Apple cuccnak nincs helye, nem azért, mert nincs rá pénzem.
    Ennek én nem örülök, egyszerűen így van, de ez változhat, illetve változhatna, sőt kellene is, hogy változzon, de ez nem rajtam múlik.
    Elmondom mindig, ami jó egy Apple cuccban, az jó, akkor is, ha valóban hányok már a nevétől is, ezt pedig a szemlélet okozza.
    Elsők közt tapiztam az első iPhone-t, tetszett is, ami volt benne, amit tudott, de amit nem, azt nem bírtam nem észrevenni. Márpedig hiányzik sok minden. Én különbséget teszek a kompromisszum és a megalkuvás között, ez persze hiba manapság, tudom, hhh.
  • llaszlo
    #15
    @levente68: Ezzel a logo-s dologgal nem értek egyet (engem az ilyesmi nem hat meg) a többivel igen. Egy laptopnál nincs igazán komoly korlátozás ez inkább az iPad-nél és az iPhonenál jön elő. Bár ott is sokszor felfújják az antiapplefanok akik még soha nem használtak almás eszközt és így elképzelésük sincs arról, hogy az valójában milyen.
    Max a bővíthetőség ami igazán korlát egy laptopnál, de az szinte minden laptopra igaz. Sokan írják az akkut, hogy nem cserélhető mint hátrány és korlátozás. Cserélhető csak nem olyan egyszerűen, mint régen. Egyébként akinek a 7 órás üzemidő nem elég az már nagyon hardcore usernek számít és nyilván nem ilyen gépet fog venni, de nem is valami olcsót ami 1.5-2 órát megy akkuról. Ott már spéci igényről van szó.
    Azért kíváncsi lennék, hogy az átlaguser hányszor veszi ki vagy cseréli az akkut. Max akkor ha tönkre megy. Vagy ha kell neki a 7-8 órás üzemidő és csak 4-et bír az akku és van tartalék neki.

    Egyébként ez az egész kb olyan, hogy egy Merci/BMW/Audi X millióért nem ad annyit, mint mondjuk egy valami koreai vagy egyéb gyártó ugyanennyiért.
  • levente68
    #14
    Ezekben nagyjából igazad van, egyet nem fejtettél ki: az Apple fanatikusok bár látják az előnyöket, viszont a hátrányokat, hiányosságokat semmiképp nem.
    Ismétlem, a fanatikusok. Aki értelmes, az azt mondja, szeretem és ha az az ő igényeit valóban kielégíti, avval nincs is semmi gond. Az akkor van, mikor valaki az igényeit alakítja a meglevő dologhoz, kvázi önigazolásképpen.
    Nekem nem zörög, nem gyenge és nem korlátozott egyik masinám se, ugyanis van minőség Apple nélkül is, kemény melóval is bír két, két és fél órát a laptopom, laza módon többet.
    Tehát, ha csak kevés funkció és megízhatóság a cél, valamint nem zavaró az ár, ami persze csak nálunk meghökkentő, akkor jó egy Apple cucc, de ha kevés, márpedig sokszor kevés a kínált funkció, akkor nem és kész.
    Valóban, Apple cuccból kevés fajta van, tehát könnyebb választani, ezért van sok embernek ócska laptopja, hisz nem tudta, mit vegyen, vagy rásózta valami okos. Egyszerűbb venni az Apple palettából és azon, ugyi van egy szép nagy logo is, ami bizonyítja, mekkora ász is a gazdi...
    Hogy aztán valaki beismeri, hogy keveset tud, vagy nem ismeri, az már más kérdés, de a kocsin kint a logo szintén, lol...
  • llaszlo
    #13
    @hadan: És ki mondta, hogy almát kell venni?? Sőt ki mondta, hogy csak HP lehet venni? Az apple egyébként sem abban erős, hogy 15 féle összeállítást dob piacra. Van kb 6-8 féle laptop ha minden spect bele veszünk. Akinek ez nem jó az nem vesz almát. Ami pl egy Mac erőssége az a hosszú üzemidő, a rendszer stabilitása, a fém ház. Ebben csak pár gyártó remekel. És ha megnézel egy felső kategóriás laptopot az kb ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, de nem fém házas és nem is bírja a 7 órás nyúzást. Cserébe olcsóbb valamivel.
    Nyilván van akinek megfelel a 100e Ft-os gép is az nem fog almát venni.
    Viszont felsőbb körökben egyre több embertől hallom, hogy almát vett. És nem az a lényeg, hogy ért hozzá vagy nem.
    Hanem vegyük az egyik ismerősömet. Novemberben azt mondta, hogy azért nem vesz almás gépet, mert ár/érték arányban nem éri meg.
    Aztán valamiért mégis azt vett. Kérdezte tőle a felesége, hogy "Na milyen?" "Várj még két hetet". Aztán később olyat mondott amit a felesége sosem gondolt volna előtte ilyet sosem mondott, pedig volt neki drágább gépe valamilyen Asus is, mint ami most van. Szóval amit még soha sem mondott "Szeretem a gépemet"
    Amit még tudni kell róla: Gyakorlatilag bármilyen gépet megvehetett volna, használt már linuxot meg előtte sokáig win-t. Amire használja: videó és hang szerkesztés. Semmilyen komoly informatikai végzettsége nincs mindent magától tanult meg. Szerintem ő már soha többet nem fog mást venni.
    Valamiért az almás gépek nagyon egyben vannak és ezt a többi gyártó nem tudja lemásolni. Nyilván akinek win vagy linux kell a munkájához az nem biztos, hogy almás gépet fog venni.
    Egy másik közös ismerősünk, most szintén ilyet akar. Kérdeztem, hogy miért? Sokat jár ki olaszországba és kint volt vele az egyik ismerőse akinek egy Macje van. És azt látta, hogy mindig nagyon egyszerűen tudta használni az övével meg csak a gondok voltak.

    Nem mindenki lesz informatikus, a userek nagy százalékát nem érdekli, hogy hogyan működik a gép csak megbízhatóan működjön. És ez sokkal fontosabb számára, hogy mint, hogy 10sec alatt vagy 20sec alatt bootol be. Vagy, hogy 10sec alatt indul el egy program vagy 20sec alatt. És ezeket az embereket egyáltalán nem érdekli, hogy hány féle specifikáció van. Hiába veszi meg a másik gépet ha az műanyagból van, nyikorog nyeklik-nyaklik hamar lemerül.
    Egyszer Dr. Bakanek Györgytől hallottam ezt a mondatot:
    "Sokkal tovább tart a silány minőség feletti bosszankodás, mint az olcsó ár felett érzett öröm."
    Ha valaki jó minőségű gépet akar venni akkor más márkáknál is a zsebbe kell nyúlni.
    Arról már ne is beszéljünk, hogy nincs "kedvük" meg nem is értenek hozzá, hogy tűzfalakkal, vírusirtókkal meg egyéb ilyenekkel kelljen nekik sz@rakodni.

    Ha valakinek ezeket tudod biztosítani akkor hajlandó azt megfizetni.
    Az almás gépeket sokáig csak a fanatikusok és az hozzáértők vették. De ők miért lettek fanatikusok? Mert nyilván elégedettek voltak. Ha valaki nem elégedett valamivel az esetek túlnyomó többségében nem vesz újra olyan dolgot. Én legalábbis tuti nem.

    Lehet jönni a hype-al, csakhogy a hype nem ad el annyi terméket, mint az elégedettség és ebből lesz a márkahűség.
    Vannak olyan márkák amikkel elégedett vagyok és nem is vennék másikat mégha azt mondják is, hogy de az sokkal jobb.
  • hadan
    #12
    Azért azt ismerd el, hogy jobb 20 féle specifikáció közül választani a neked megfelelőt, mint amit az Apple csinál itt egy telefon, tablet, macbookstb. A HP évente minimum 15 fajta laptopot legyárt, azon belül kb. 5 alváltozattal. Engem tökre nam érdekel, hogy mi a neve, sorozatszáma stb. Van és kész. Bemegyek a boltba akkor előtte tájékozódom.
  • hdo
    #11
    Kinek a pap ....
  • llaszlo
    #10
    És azzal mi is a gond, hogy ha valaki 2G-t vagy épp 3G-t használ?? Az miben is más, mint ha valaki mondjuk egy Nokia 4 éves modellt használ?
    Lehet én vagyok a hülye, de ebben nem értem a logikát, ahogy abban sem, hgoy akinek 2G-je vagy 3G-je vagy akár 3GS-e van annak miért kellene 4G-t vennie??? Ez számomra nem logikus.
    Az meg, hogy több modellt adnak ki az nem jelent sokat. Sz@rból is ki lehet adni sokat.
    Kevés minőségi gyártó van a piacon és még azok is tudnak ócska telókat laptopokat kiadni.
    Az apple megcélozta a felső réteget akinek nem tetszik vagy nincs rá pénze az nem vesz olyan telefont. Ahogy pl Lamborginiből is sokáig csak egy típus volt és azt sem sokan vesznek.
    Az apple üzletpolitikája sokkal követhetőbb egyébként. Pl azt mondom, hogy MacBook 3.1-es gépe van valakinek. Elég rákeresni a neten és egyből ott vannak a pontos paraméterek, hogy milyen gép. Tudni lehet azt, hogy mikor adták ki kb mikor lehetett megvenni stb.
    De ha mondjuk azt mondom, hogy Toshiba Satellite vagy Acer Aspire abból van "ezer" féle és még azok között is egy rakás specifikáció. Az pl sokkal kevésbé követhető.
    Amikor megjelent a Desire S meg az Inkredible S egy rakás ember mondta, hogy olyan telefont vesz pedig még a Desire-je vagy a Samsungja sem volt még max 1 éves csak. Ezzel szemben számomra érthetőbb ha valaki egy legalább 1.5-2 évvel korábbi iPhone-t cserél le. Mivel az iPhone-ok így jelennek meg, de most legalább 2 év lesz a modellfrissítésig.
  • hdo
    #9
    Ezzel csak engem igazoltál. Annyit kiadnak mint a szemét, ezért nem az van, hogy A régebbi telefont használod, hanem EGY régebbi típust a sok közül!

    6 éves telefonom van, mert semmi hasznát nem veszem laptop mellett egy olyan készüléknek ami ugyanazt megcsinálja mint a laptopom csak kicsibe ... de ezt egyáltalán nem érzem problémásnak, mert nem AZ aktuális telefon régebbi típusát használom, hanem egyszerűen EGY régebbi telefontípust, és kész!
  • llaszlo
    #8
    Egyébként csak egyet nem értek, hogy senkinek sem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy iPhone-t vegyen. Akinek nem tetszik az nem vesz ilyet. Nem mindegy, hogy mit gyárt az apple? Főleg annak aki elvből utálja a céget?
  • llaszlo
    #7
    @hdo
    Miért kellene megvenni a következőt?? Ennyi erővel aki mondjuk Desire-t vett az utána amikor megjelent a HD vehetett volna azt, mert az többet tud. Vagy most megvehetné a Desire S-t és még egy év sem telt a Desire kiadásától és máris itt van ami többet tud és ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Desire megjelenésekor.
    Én semmi különbséget nem látok cask azt, hogy hülye fogyasztói társadalom van és ha megjelenik valami új akkor azt kell megvenni. És a többi gyártó sokkal gyakrabban frissít, mint az Apple. Ezzel sokkal inkább elősegíti a vegyél újat dolgot. Nézzük csak meg a Samsungot, hogy hány új telefont adott ki az elmúlt egy másfél évben és ez a HTC-re is igaz.
    Egy éven belül:
    Desire, Desire HD, Desire S, Incredible S meg a Sensation bár én már képtelen vagyok követni a HTC-t meg a többi gyártót is. És arról meg már ne is beszéljünk, hogy pl a HTC b@szik frissíteni a régi telefonjait. Így marad a mókolás meg a gányolás a romokkal. Amikből hamar elegem lett, mert használni akarom a telefonom és nem a romokkal mókolni. A mostani sok jószándékkal elmegy, de közel sem működik igazán jól.
  • hdo
    #6
    Többi gyártó egyetlen készüléktípusból nem csak egyet gyárt, és mivel van olyan hogy "választék" - tudom, ez apple felhasználónak új - ott nem tűnik arconköpésnek hogy nesze itt a következő, többet tudd, vedd meg!
  • llaszlo
    #5
    @socheater:
    Már nem azért, de a többi gyártó nem ezt csinálja?? Kb ugyanannyiért ad egy nagyobb tudású cuccot. Csak ők mindig valami fantázia nevet adnak egy terméknek, de valahogy az apple módszere egyelőre jobban beválik.
    Nem mellesleg az iPhone-t nem évente hanem 1.5-2 évente frissítik.
  • socheater
    #4
    A csudába. :(
    Akkor most vehetek fehér festéket... :/
  • hdo
    #3
    iPhone ÖT?!

    Gyerekek, most nem azért hogy belekössek apple-be, de pont azért mert minden készüléktípusból csak egyet gyártanak, nem veszek egyet se, mert tisztára átverve érzem magam mikor drágán megveszek egy készüléket, aztán 1 év múlva megjelenik a következő olyan készülék ami többet tud, majdnem ugyanannyi pénzért!
  • pasi29uk
    #2
    Ne sírj... inkább vegyél le gyorsan 10 raklappal, hogy ne jusson másnak :-D
  • Armagedown
    #1
    Mindjárt sírva fakadok