10
  • sanyicks
    pedig ősszel még az appstore vezette a bentlévő kémprogramok számának versenyét :)
  • lapaleves
    "A jelentett fertőzések 17 százaléka SMS-ben terjedő trójai programoknak köszönhető."

biztos, hogy ez helyes? nem SMS-t terjesztő? mert utána emelt SMS küldésről van szó.
  • armageddon666
    Tényleg ne ismerd fel a szarkazmust!
  • Thaison
    iOS-re is volt, szóval ez nem teljesen igaz, de tény hogy ott jóval kevesebb van. Ritkábban jelent veszélyt az ottani felhasználóknak.
  • FoodLFG
    Csak iOS-re nincsenek vírusok, tudhatnátok.
  • Hungarikum
    Bár sosem láttam [android], de első dolgom volt mikor kézhez vettem, hogy megnéztem van-e (kell-e) hozzá vírusirtó. Nem értem miért kell az embereknek a fejébe verni állandóan, hogy egy Internetes hozzáféréssel rendelkező eszköz esetén, amennyiben van - s föleg ingyenes - tegyenek fel egy szaros vírusirtót oprendszertől függetlenül.

Kocsihoz se kell jogsi, hogy elinduljon, viszont használatához már nem árt.
  • gemihu
    És minél elterjedtebb egy rendszer annál több lesz rá a vírus.
  • oneman
    csak egy apróság, akár cikk is írható róla:
    google-ben keressetek rá arra, hogy "android security issues" majd ugyanerre yahoo-ban is pl, vagy bingben :)
    Az első 4 találat között van:
    http://www.g1-news.com/2009/03/16/android-widgets-security-threat-with-open-home/
  • MrImy
    Minden programozható rendszerre lehet vírust készíteni! Az már más kérdés, hogy Linux esetében a verzióváltások miatt olykor szükséges egy-egy programot újrafordítani, hogy futhasson. De ha van a gépen fordítóprogram, akkor már egyszerűbbé válik, megoldani a vírus helyi legyártását.
    Androidnál is biztos vannak rések a pajzson! :)
  • zola2000
    hogy lenne androidra vírus, mikor az android egy linux ugyebár :)