37
  • wooex
    #37
    Az hogy mi a baj a ps3-al azt tolled szerettem volna megkerdezni,de sikerult az uzenet hulye modjara masnak kuldenem. :D
    Szoval szerinted mi a baj a ps3-al,nekem van 3 eve es semmi bajom nincs vele.
  • wooex
    #36
    Bocs haver az elozot nem neked szantam :)Elneztem a sort.:S
  • wooex
    #35
    Nem igazan ertem mi a baj a PS3-al reszedrol?
    Miert nem jo? En hasznalom 3 eve es soha nem volt vele semmi bajom.
    Az hogy a psn-be valaki betort,attol meg a ps3-al semmi baj szerintem.
  • bakagaijin
    #34
    Ha már az OTP nevesítve lett, ott így lehet állítani a bankkártyalimiteket:

    OTP
  • bakagaijin
    #33
    Felteszem nincs kivezetve neki a limitállítás a webes bankolófelületre, a kártyaszerződést meg már régen kötötte. Mondjuk elég magasra szokták tenni a lécet ezeken a papírokon.
  • Papichulo
    #32
    "Ha a kartyaddal neten vagy boltban vasarolsz, semmi limit nincs. "
    Tehat akkor kijelenthetjuk, hogy hulyeseget allitottal. Koszonom...

    Amugy a daily spending limit-et akkora osszegre tudod allitani, amekkorara akarod. Ez lehet akar $100 is. Ebben az esetben, max ennyit tudnak "levenni" a kartyadrol. De meg ha ez elo is fordul, mint mondtam, fel kell hivni a bankot es azonnal visszautaljak ra a penzt, mint az mar velem fordult is elo. Vettem mar szamitogepet $2k-ert neten, de autot azt mar inkabb csekkel fizettem. Mukodott minden tokeletesen.

    Nem tudok mast mondani, mint, hogy szar bankokat hasznaltok, vagy a bankon belul szar szamlatipust valasztottatok, vagy pedig nem is ismeritek a sajat bankotok szolgaltatasait es ezert gondoljatok, hogy ott nincs ilyen. Valasszatok!
  • Tetsuo
    #31
    Ok, akkor pontositok. A sokezres limitig bizony le tudjak szedni a kartyadrol a penzt, mar jo sok ember jart igy, persze vannak kulonlegesebb szolgaltatasok, de altalaban a bank nem adja vissza egybol a penzt, amit vki levasarolt a kartyadrol.
    A neten vasarlast pedig nem szurik geografiailag.

  • Szefmester
    #30
    Nekem az OTP egyszer sem telefonált amikor megvettem a számítógépem alkatrészeit és az került nekem 150ezerbe, szal két nap ATM-ezés volt...pedig ritkán költök 10e felett.

    Lehet hogy van egy két bank aki rákérdez, de azt hiszem a többség le sem sz@rja.
  • Papichulo
    #29
    "Ha a kartyaddal neten vagy boltban vasarolsz, semmi limit nincs. "

    Szent meggyozodessel jelentesz ki hulyesegeket. Elkepeszto... Pedig igenis van rajta spending limit is.

    Ezt a kartyat egyebkent a Chase Manhatten adja ki:
    "The default spending limits for the PayPal Debit Card are:
    Daily spending limit is $3,000.00 USD.
    Daily ATM Limit: $400.00 USD."
    (https://personal.paypal.com/us/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=marketing_us/debit_card)

    "Purchase & withdrawal limits
    Set your daily debit card cash withdrawal and purchase limits. Call us at the number shown on the back of your card or visit your nearest banking center."
    http://www.bankofamerica.com/deposits/checksave/index.cfm?template=checkcards_manage

    Rendelkezem mindkett feljebb megtalalhato kartyaval. Amugy ha nagy osszeget akarsz fizetni, akkor hasznalj csekket! Azt is adnak minden szamlahoz.

    Nekem egyebkent olyan is volt, hogy Hong-Kong-ban tartozkodva a Banco Nacional de Costa Rica siman kikapcsolta a ceges debit es credit kartyamat is, mondvan, hogy Azsiaban meg eddig nem koltottem es ez gyanus nekik. De peldaul a Bank of America is letiltotta az egyik kartyamat Europaban. Telefonalni kellett, hogy oldjak fel, majd a 3. ilyen eset utan mondtam, hogya soha, de soha tobbet ne csinaljanak fraud check-et, mivel sokat utazom. Ezutan ez megszunt.

    Most akkor gyozzel meg, hogy ezek sem igy voltak!
  • Sir Cryalot
    #28
    Olvastátok hogy állítólag mit kémkedik össze rólatok a sanyi ?

    Milyen USB dolgokat dugsz rá, milyen kijelződ van, MINDENT!
    beszarás, bloatware
  • cateran
    #27
    Beh kimaradt: 1000 felett se..sot a legtobb aminek a seggere vertem 1 szuszra, az £850 volt:)
  • cateran
    #26
    Hehe 2000 felett en se:D Nem tudom a Lloydsnal hogyan van, de a HSBC-nel anno elso nekifutasra kaptam1 kartyat,ami kb szart sem ert..ATM-bol lehetett vele penzt kivenni, oszt cakat:( Aztan kaptam 1 normal Debitet, 200 fontos napi limittel ATM-bol es netes-boltos fizetessel. De alapbol ezen is van overdraft, ha jol emlekszem talan olyan 50 fontnyi..
    Amugy meg a megoldas az esetleges kartyas lenyulashoz: Ne tartsd rajta a penzt:) Nyitni kell valami megtakaritast (savings) es arra pakolni, netes feluleten se perc visszarakni, ha kellene.
  • Tetsuo
    #25
    Az overdraft az mar a hitelreszre vonatkozik. Egyszeru bankkartyarol beszeltem, hitel nelkul es egyertelmu, hogy tobbet nem vonhatnak le, mint amennyi a szamlan van (ez esetben).
    Tehat ugy ertettem, hogy ami egy atlagos szamlan van, azt le tudjak vonni, ha credit is van, akkor meg abbol is hasznalhatnak. (Nekem olyan soha nem volt es nem is lesz.)
    Ram meg nem telefonaltak soha, mondjuk 2000 font felett nem vasaroltam.
  • Old PS Fanboy
    #24
    PS1
    PS2
    PSP
    Ezek igazi Sony konzolok voltak és imádtam őket.

    PS3 viszont....
    Hát, hogy is mondjam?
    Mi a f@sz volt ez Sony?

    Konzol ez egyáltalán?
    Borzalom az egész, megérdemelnék, hogy belepusztuljanak a PSN botrányba!
  • cateran
    #23
    Ez igy -termeszetesen- nem igaz:) A limit a kartyan (accounton) levo osszeg, plusz a banktol fuggo maximalis overdraft. Mindazonaltal, ha hirtelen nagymennyisegu osszeg vonodna le, ra szoktak csorogni az accounthoz csatolt telefonszamra (ram mar csorogtek igy, amikor a laptopomat vettem)
  • Agent Z
    #22
    "PlayStation konzollal többszereplős online játékokban való részvételt tesz lehetővé díjfizetés ellenében"
    ezt nem lehet félreérteni..
    az általad írt bejegyzés viszont sehol sincs. sztem olvasd el ujra figyelmesen a cikket...
  • Tetsuo
    #21
    Angliaban a LLoyds TSB tobbszor is levont mar "nem angol nevu" emberektol 50-100 fontot a kartyarol, ha reklamaltak kb. 2-3 het mulva kaptak vissza a penzuket. Nekem tobb ismerosom is jart igy es hirkent is szerepeltaz egyik ujsagban, a bank nevet persze nem kozoltek.
  • Tetsuo
    #20
    Ez baromsag. Ha a kartyaddal neten vagy boltban vasarolsz, semmi limit nincs. Az ATM-es keszpenzfelvetelnel van limit...
  • Papichulo
    #19
    En nem vedek semmit, csak eloszlatok tevhiteket.

    En is elmeselek egy tortenet:
    Egyszer egy buliban elhagytam az egyik kartyamat. Masnap delutan tertem magamhoz es nem talaltam, amikor a pizzaert kellett volna fizetni a futarnak. Ezutan megneztem online a tranzakciokat es koltottek rola, olyan $1k-t. Felhivtam a bankot es elmondtam, hogy mi tortent. Eloszor is elnezest kert a no, hogy ilyen kellemetlensegben volt reszem, aztan jovairta az aznapi levonasokat, mely azonnal megjelent pluszban a szamlan. Majd meg aznap, szombaton, kuldtek egy uj kartyat, ami masnapra megerkezett. Mindezt extra kolteseg nelkul!

    Szoval, vannak ilyen tapasztalatok is. Ha nem vagy elegedett, kell keresni egy masik bankot!
  • mujahedin
    #18
    Nagyon szereted védeni a bankokat látom... Elmesélek egy történetet: anyám egyszer vásárolt valamit, és 2x húzták le a kártyát mivel elsőre hibát írt. A bank észre sem vette hogy ugyanott ugyanannyiért néhány secen belül vásárolt. A hó végi számlaértesítőben tűnt fel anyámnak, majd telefon a banknak és 3 hónap után vissza is kapta a pénzt. Úgyhogy nem igazán figyel a bank, és nem is túl gyors.
  • Papichulo
    #17
    Az elveszett/lemasolt tranzakciot be kell jelenteni a banknak es azonnal visszakapod a penzt.
    Ezek ilyen varosi legendak, hogy ilymodon el tudod bukni az osszes penzedet. Eleve limitek vannak a kartyan, plusz meg figyelik is a koltesi szokasaidat es ha nagy diszkrepenciat erzekelnek, akkor blokkoljak a tranzakciot es felhivnak, hogy az tenyleg realis-e.
  • Sir Cryalot
    #16
    Itt az US congress levele a Sonynak

    -vége a dalnak ?
  • cateran
    #15
    Baromsag...max Abszurdisztanban...7 eve vasarolgatok a neten foszamlarol..rendeltem mar azsiabol, amerikabol, ausztraliabol...(tobbek kozt)
    Igaz, HSBC-s angol szamlam van...
  • Tetsuo
    #14
    Itt Ángliaban kertem internetes kartyat a vasarlasokhoz, erre mondja az ugyintezo, hogy ez nem szokas, a LLoyds banknal nem is nagyon van ilyen a sima szamlahoz.. szal ennyi. Minden angol kollegam a foszamlajaval vasarol mindent.
    En is.
    Igaz, hogy kis szar mondjuk orosz/kinai cegtol nem veszek semmit...
  • rudymester
    #13
    Olvasd el figyelmesen az utolsó bekezdést! A játékok "letöltéséért" fizetni kell (digitális tartalom), attól még maga az online játék ingyenes.
  • Agent Z
    #12
    az a 75 pontosabban 77 millió, és nem értem h milyen fizetős online játékokról esik szó a cikk végén!? totál ingyenes az egész...
  • gombost
    #11
    Minden! Lehetsz te a világ legokosabb embere és legjobb it biztonsági szakembere, vagy hackere, ha a főszámláddal vásárolgatsz neten, előbb-utóbb leszívják az összes pénzedet.
  • Rotyoka
    #10
    Miért mi abban a veszélyes? Ha nem vagy hülye nem fogják ellopni az adataidat. Nem kell ingyen pornózni egész nap.
  • bigjoe
    #9
    Nem kellene a hitelkártya információkat tárolni minden szolgáltatónak..
  • Sir Cryalot
    #8
    Kutaragi visszatér, szuperszámítógép-center, cloud computing = sonyLOL
  • Sir Cryalot
    #7
    3 hete mikor beírtam ezt az aláírásomat , sejtésem sem volt hogy ekkora FAIL lesz, de ez kb a mother of all platform fail's, mintha vörösszőnyeget gurítanának egy új platformnak, jessz
  • Szefmester
    #6
    Dehogynem! Ha az az áldozat új hobbijának a felhasználói szivatását választotta. Van gépem de nem tettem ki a net veszélyeinek, mert nem szeretek multizni. Így nem nagyon érint a dolog. :)

    Ha meg nem a főszámládról nyomod akkor nem kell nagyon aggódni hogy lenyúlnák a megtakarításaid.
  • Amiga
    #5
    Nem a főszámlámmal, de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy nem kéne annak örülnünk, ha valaki - bárki - bűncselekmény áldozatává válik. Nem?
  • bm823
    #4
    A leggázabb az egészben, hogy egy "Bocsánat, többé nem fordul elő"-vel el lesz intézve az egész. Ugyanez van Facebooknál és Googlenél is. "Jaj bocs véletlen kiadtuk pár millió júzer adatait, majd mostantól szigorítunk az adatvédelmi politikánkon." Közben meg kiadják a felhasználóikat. Szemét banda az egész.
  • FoodLFG
    #3
    A főszámláddal szoktál online vásárolni ? Vakmerően tolod!
  • Amiga
    #2
    Hát, én annyira nem tartom viccesnek, hogy adathalászok esetleg bankkártya-információkat lopkodnak. Fizettem én már e-bay-en, steam-en, gog-on, nem szeretnék egy nap arra ébredni, hogy valami faszari kis sértett pöcs lehúzta a megtakarításaimat, mert valaki nem nézte jó szemmel az egyébként illegális tevékenységeit...
  • FoodLFG
    #1
    Haha!
    Még jó hogy nincs egy Sony termékem sem, nem hogy még fizetnék nekik...
    Szegény japán júzerek, megérdemelték!

    Egyes feltételezések szerint az akció bosszú volt amiatt, hogy a Sony perbe fogott egy PS-hackert.
    Nagy poén lenne, ha tényleg ezért. :D