27
  • G_ArchAngel #27
    egy ideig, de aztan egyre nehezebb lesz, ahogy keresok, listak elerhetetlenek lesznek - biztos lesz hatsokapu, de ha ilyen hasznalata kozben bukik le valaki, akkor azon mar nem lesz mit kimagyarazni...

    jobb nem feszegetni, csinalni, amig a szolgaltato nem allitja le es keresni mast, de eroltetni, amit tiltottak, az nem lesz egeszseges - nem hulyegyerekek dolgoznak azert ezeknel a cegeknel, max az ugyfelszolgalaton...
  • sanyicks
    #26
    Csak a protokollt lehet tiltani (már ha azt a folyamatosan változó titkosított dolgot lehet egyáltalán).
    DHT mellett kilőhetik vagy tilthatják bármelyik oldalt, a peerek lazán megtalálják egymást.
  • Rotyoka
    #25
    Csak van 1 kis gáz, a p2p NEM illegális, csak a tartalmak amik meg vannak vele osztva :)

    ha betiltanák a p2p-t kb összeomlana az internet napokra.
  • G_ArchAngel #24
    Nem tudom, hogy ki mennyire van kepben, de a jelenlegi allaspont az nem a userek ellehetetlenitese, hanem a torrent szolgaltatoke.
    Az internetszolgaltatok feladata lesz, hogy megakadalyozza, hogy Te elerd a piratebayt vagy torrentz.eu-t.
    A user csak figyelmeztetve lesz, ellenben a szolgaltatot az allam buntetheti, ha nem tesz meg mindent a torrent megosztok vagy keresok eleresenek megakadalyozasara.

    Sajat homeporn-t, kepeket meg lehet majd osztani tovabbra is, dropboxban, skypeon, talan a hotfile es hasonlo feltoltos oldalak is fognak mukodni, itt csak arrol van szo, hogy a torrentezest akarjak kinyirni.
  • AgentKis
    #23
    Ha máson nem is de itt tetten érhető hogy a vindóz, dájrekt-x és a hatékonyság 2 külön fogalom. Olyan mint az, hogy anno a DVD lejátszáshoz PII 500 Mhz-s proci kellett vin alatt, de egy nyomorult P1-es MMX-es simán lejátszotta linux-alatt.

    A másik, hogy tableten nem játszol (még) HD-ben. Mondjuk szerintem sem kell a játékélményhez HD, de most az a trendi, hogy egy PC 1920 x 1080-on 3d gyorsítson, a tablet 800 x 480-on tudja, ez már 5,4 es megjelenítéssel kapcsolatos számítási különbség, a PC javára. Mindezt egy pazarló terjengős rendszeren...
  • Tetsuo
    #22
    Tehat Ángliaban mindenki potencialis gyanusitott, aki XL-csomagban van vagy p2p-t hasznal? Ha meg letartoztatjak, majd neki kell bizonyitani az artatlansagat? :) Az kiraly.
  • Rotyoka
    #21
    Ezért mondtam a meghajtó titkosítást és a -20 gigát.

    2 felhasználó van, egy kamu és egy rendes. És megadom nekik a jelszavam meg a nevem, csak az a gáz a másik felhasználóhoz, azaz a kamuhoz ami fel van töltve szépen LEGÁLIS tartalmakkal. A másikat meg szépen levédetem mondjuk 256 bites 20 jegyű kódsorozattal. Hidd el a "szakemberek" 99%-a sose jön rá hogy 2 felhasználó van, ha olvasol régebbi cikkeket erre már volt nem 1 példa.
  • Hungarikum
    #20
    Én nem értek a lovakhoz, de egyet tudok.

    Minden rendszert ki lehet játszani, idővel ennél is rájönnek a kiskapukra/lehetőségekre. Aki azt mondja mostantól vége mindennek, az téved.
  • pasi29uk
    #19
    Vagyok olyan szerencsés, hogy immár a második androidos tabletemet nyúzom és ahogy elnézem a játékokat, alkalmazásokat rajta (autóverseny, vagy a gyilkolászós RPG) finoman szólva is odab@szott a földhöz. Azóta gondolkodok rajta, hogy minek az SLI és a GT a gépbe minek a quad core proci a vízhűtés...??? Amikor ez a kis szutyok tablet már most is bőven kiszolgálna?

    Rotyoka: titkosíthatsz mert azt persze lehet, de ha elviszik háttértárad ill a DVDket akkor MEG KELL MONDD a JELSZÓT. Persze nem muszáj de hidd el jobban jársz .) Szájkaratét meg ne nekem, hanem a szerveknek tartogasd .)

    Az, hogy te p2p linux disztrót töltesz le/fel hónapokon át (több száz gigát) ezt évekkel ezelőtt se hitte volna el senki :D Magyarázni lehet, de megmagyarázni nem.

    De gratulálok tiéd lett a hónap mondása: "Sőt még én nyerek a perben, ha tetszik ha nem."
  • Rotyoka
    #18
    :D:D
  • levelhun
    #17
    Linugz?, openszósz?, az meg mi?, fizettél érte?, nem?, akkor bizony bűnös vagy.

    Szerintem senkit nem érdekel, hogy mit töltesz. P2P = maga_az_ördög.
  • Rotyoka
    #16
    Ember, ők nem látják hogy mit töltesz ők azt látják hogy p2p-zel.

    -> Kijönnek vagy akármi, feljelentem őket a gecibe mivel azt állítóm hogy Linuxot töltöttem egész évben, oda-vissza minden disztrót meg egyép OPENSOURCE programokat, közbe lesz kiírva 1-2db ilyen, ami melett fel lesz rakva egy meghajtó titkosítás (nem fejtem most ki bővebben) és máris semmit sem tudnak kezdeni velem. Sőt még én nyerek a perben, ha tetszik ha nem. Nekem keményen annyi plusz munkám lesz, hogy csináljak titkosítással egy kamu felhasználót a gépemre (-10-20 giga) meg legyen kiírva folyton 1-2 linux.
  • Tetsuo
    #15
    Te mirol beszelsz?! :D Ezek a tinedzser flame-ek szanalmasak. Inkabb maradj a temanal ahelyett, hogy szemelyeskedsz.
  • Hugo Chavez
    #14
    Nem is emlékszem mikor volt utoljára olyan, hogy beregisztráltam valahová életemben először, majd ne jött volna egy helyi okostojás, aki rögtön megmondta, hogy te biztos az XY vagy.

    Ezt nagyon benézted, te anti...
  • vato loco
    #13
    Aha, mert a tableten majd jól fog mutatni a 2 kilós videokártya hűtő, de asztali pc-ben meg nem...

    A vinyózás meg akár vissza is térhet, lesz majd megint copy party a műegyetemen, warez árus a pecsában. Max ennyit lehet elérni a letiltogatásokkal. Merthogy ettől pénze nem lesz több a csóróknak, az egész meg ebből indul ki.
  • vato loco
    #12
    Na, Sodika x+1. faszista reinkarnációja visszatért...
  • vato loco
    #11
    Az is lehet megfelől fizetség hogy nem húzzák fel őket az 1. lámpavasra. Már ezért is megérné korrektnek lenni.
  • Hugo Chavez
    #10
    Az internettel nem az a probléma, hogy az emberek töltögetnek legálisan illegálisnak nevezett tartalmakat, hanem az, hogy nem áll teljes mértékben a hatalmasok irányítása alatt.

    Mindenki nyugodt lehet, ha nem lenne internet semmit sem tudnánk pl. szeptember 11.-ről a hivatalos állásponton kívül, hallgathatnánk nap mint nap a híradókban a válogatott terrorista híreket, na és olyan malőr sem történhetett volna meg, hogy Irakban nem találnak százmillió tömegpusztító fegyvert.

    Most megpróbálják visszaszerezni az internetet az emberektől a töltögetés ürügyén. Először csak a fáljcserélőket fogják elérhetetlenné tenni, majd, ha tökéletesen működik a rendszer, akkor minden mást is, ahol el lehet olvasni az igazságot.
  • Tetsuo
    #9
    Nekem mostanaban szarakodik a Virgin, par napja rohadt lassu.. de senki sem figyelmeztetett. :S
  • sanyicks
    #8
    Nagyon naív vagy. Emberi jogokért fizet valaki a politikusoknak? Nem. Kiadók fizetnek hogy a kedvükre tegyenek? Igen, nem is keveset. Az felejtsük már el hogy a politikusok az állampolgárt képviselik... azt képviselik aki megfelelő összeget fizet nekik. Ennyi.
  • pasi29uk
    #7
    Ezt fejtsd már ki bővebben... illetve hogyan játszod ki azt a néhány száz vagy ezer fontos csekket amit majd bedob a postás?

    Illetve vannak itt nagyon érdekes dolgok, amiről nem hinném, hogy olvastál valaha egy sort is (én sem olvastam csak az ismerősi körömben több emberrel megtörtént ezért mint tapasztalat úgy írom).
    Szóval ha kekeckedsz meg te majd használsz Proxyt szóval okosnak képzeled magad el kell mondjam, hogy nagyot tévedsz! Ők sem hülyék. Első körben kapsz 5kb/sec büntit, második körben access denied és ha nem tetszik hívd a supportot. Onnantól kezdve vakaródszhatsz, hogy melyik net szolgáltató áll majd veled szóba (szerződéssel). Persze vehetsz töltögetős netet 10 Font/ 1Gb vagy 25 Font/7Gb ami nagyon megéri...
    Egyéb iránt ezzel a manőverrel cinkes lesz a bankkártyád ami finoman szólva rossz fényt vet a következő X évre. Több ismerősöm pont az ilyen "okosságok" miatt nem vehet neten repjegyet, gondjaik vannak a netes kocsi biztosítás kötéssel stb.

    Röviden azt kell megedd amit eléd raknak.
  • Rotyoka
    #6
    Nem lesz nagy kihívás kijátszani ezt a rendszert, nyugodjatok bele.
  • Magiszter
    #5
    "már azt jelezte, hogy megunta a konfliktust és egy asztalhoz ültetné a szolgáltatókat és a szerzői jogtulajdonosokat."

    Én az jogvédőket és a korrupt politikusokat ültetném egy asztalhoz, aztán ideggázt fújnék a szobába
    És lőn szép és jó világ...
  • pasi29uk
    #4
    Nana, kár lenne értem... szerintem :D
  • csulok0000
    #3
    Szóval a britek szerint néhány zenei kiadó pénzbevétele többet ér mint az emberi jogok....

    Oszáma küldhetne rájuk egy atomot (:
  • pasi29uk
    #2
    Majd nem röhöx... amikor visszatér a vinyó hurcolászós korszak. Pont úgy, ahogy a tabletek miatt majd degradálódni fog az asztali PC is a C64 felépítésú gépek irányába.
  • Amergin
    #1
    Na megérkeztünk. Végre! Most már legálisan figyelhetik, hogy épp miket töltesz le/fel, mert egyébként nem tudom honnan fogják tudni, hogy amit csinálsz az legális vagy illegális-e.
    Háááát kellett is má', mer' a terrorizmus meg a pedofilia, ugye...