21
  • M2 #21
    De a szeme kicsit sunyi... látszik, hogy épp lopja a zenét.

    Legjobb a magyar szabályozás, ott a díj mindenben aztán szabad a vásár! Csak azok vásárolnak korongot, akik nem naprakészek.
  • torzsvendeg
    #20
    Jó ez a csaj a képen.
    Ja hogy a cikkhez szóljak hozzá?
    OK. Hülye angolok, angol hülyék!
  • Balazs127
    #19
    Már miért kéne lefordítani? De ha le is fordítják sokra nem mennél vele, mert a lefordított változat jogilag nem lesz mérvadó, maximum tájékoztató jellegű.
  • Adenoma
    #18
    nem azért, hogy kötekedjek, de azt az eula-t néha le kellene fordítani magyarra ( tudok angolul, csak ha már Magyarországon csak olyan termékeket lehet árusítani, amihez van magyar nyelvű használati útmutató, akkor a szerződést, eula-t is le kellene fordíttatniuk...)
  • B0nFire
    #17
    "Másrészről a zenéért HASZNÁLATI DÍJAT (LICENSZ) fizetek, és saját magam OTT HALLGATOM ÉS AZON AMIN AKAROM! Ez szoftvereknél is így van, hogy zenei témánál maradjunk, ott van pl. az FLStudio..."

    Tévedés! A licenc megvásárlásával arra vagy jogosult, amit a törvény megenged. Ha nem engedi meg, hogy otthon ide-oda másolgasd, akkor nem teheted.

    Ugyanez igaz a szoftveres példádra is. Példának okéárt megveszel egy Photoshop licencet, azt egyetlen gépen aktiválhatod. Persze áttelepítheted te a laptopra is, de előtte akkor a másig gépen deaktiválni kell. Nem véletlenül van benne a Help menüben a Deactivate menüpont. Mert csak akkor használod jogszerűen, ha egy időben csak egyetlen gépre van telepítve. Ha pedig ezt egyetlenegyszer is átléped, a törvény lesújt rád, és egy kalap alá vesz azzal, aki egyszerűen csak lewarezolta, majd a serials.ws-ről töltött szériaszámmal aktiválva használja.

    Hiába fizetted ki a 200 000+ Ft-ot, ha nem tartod be az EULA-ban foglaltakat. (Csak el kéne olvasni.) Az FLStudióra ugyanez érvényes. Egy licenccel egy időben egy gépre szabad telepíteni. Ha a szoftverfelügyelet jár nálad, és más gépen is látja, kérni fogja a másik licencet. Illetve ha meglátják, hogy mindkettőt azonos kulccsal használod, olyan, mintha simán elloptad volna.
  • Tetsuo
    #16
    Szerintem a magyar rendszer meg mindig messze a legjobb Europaban. ;)
    Az angolszasz szisztema pedig a legszarabb. Lemasolsz egy CD-t azt, 30e dollar buntetes?! Gatya.
  • leetjunction
    #15
    Szerzői jogvédelem vagy lesz 20 év múlva (de akkor viszont egy rendőrállamban(világban) lenne), vagy pedig csak elmesélhetjük gyermekeinknek / unokáinknak, hogy volt egy ilyen korszak is.

    Tehát jogvédő keményítsél be (fizessél mégtöbbet a mocskos politukosoknak) és majd amikor fellázad pár nagyobb emberke (ddos farmerek/netpolgárok...) akkor majd meglátjuk kinek van nagyobb szava --- mert ugye maguktól nemjönnek rá, hogy ilyen szerzői jogi törvényekkel csak az Internetes társadalmat zárják virtuális börtönbe.

    Egyébként a mai WAREZ-nek nevezett valami mögött is ezek a jogvédők állnak -> gondoljál bele, ha nemlenne WAREZ, akkor nemlenne munkája a jogvédőnek/sok sok bírónak ... etc -> fel van ez építve rendesen :)
  • MacropusRufus
    #14
    nos a helyzet az, hogy ez nálunk már megvalósúlt (legalább is olyan 70-80%ban)
    Üres adattárolókon ott a jogdíj, legyen az CD/DVD/BR/HDD/FDD
    Az összes reprodukciót előállítani gépes eszközön van jogdíj
    Továbbá államunk és pártunk be akarja építeni a jogdíjjat a net előfizetésbe.
    Tehát olyan emberek is fognak jogdíjjat fizetni akiknek nem kellene, mert soha nem fut bele jogdíjjas tartalmakba, ha meg még is akkor megveszi (hihetetlen tudom, de már én is láttam ilyet :) )

    Tehát jelneleg nálunk pl. amit letőltesz lehet még illegális (bár a letőltés náluk szabad) viszont miután a vinyódra kerűlt már legláis ui. azon van jogdíj. :)) Kissé belefutottak a késbe nálunk a jogvédők. :))
    Azt tőltesz le gy.k. amit akarsz, legyen az film vagy zene (programokra sztem nem vonatkozik ami külön topicot érdemelne) amit a gépedre kerlűlt már legállis. Enyni.
  • tricky
    #13
    akkor nem hagynak más lehetőséget, hogy letöltsük a netről az INGYEN zenét és azt hallgassuk
    ha abba is belekötnek, akkor zenei mixeket töltünk le és kész, a zenei mixekre nincs törvény, azok mind ingyenesek, kivéve a hivatalosan kiadott mixek
  • Julius Caesar
    #12
    Szarok rája. Ha valaki ilyenért beszólna kapanyéllel verném agyon.
  • Magiszter
    #11
    Igazából ők úgy gondolják hogy vedd meg egyszer, majd minden meghallgatásnál fizess még. De persze csak ott akkor és úgy hallgathatod azt, ahogyan ők megmondták neked. Máskülönben ugrik a házad a kocsid és a teljes vagyonod. Lényegében azt akarják csinálni mint amit az állam. Még az adót is megadóztatják, hogy annak is felszámolhassák az adózott adóját.
  • kvp
    #10
    Csak annyit mondanak, hogy a meghallgatason kivul semmit nem lehet a cd-vel csinalni. (tehat se lemasolni, se atkonvertalni) Ez csak annyit jelent, hogy ha valaki nem dedikalt audio cd lejatszoban akar zenet hallgatni, akkor egyaltalan ne vegyen cd-t. A legtobb vasarlo pontosan ezt teszi es inkabb letolti valahonnan, mert ha mar amugy is torvenyt sert, akkor legalabb nem fizet erte.
  • Tetsuo
    #9
    A britek meg amugy sz*rnak ra. Fuvezni sem szabad naluk, a rendor megsem szol rad, ha az utcan szivod a kerat.
  • who am I 7
    #8
    jó lenne már levadászni az ilyen agyament jogvédőket..vagy befogni őket dolgozni, h végre hasznos részei legyenek a társadalomnak.
  • tmisi
    #7
    Érdekes akkor az mp3 lejátszók is illegálisak. Lévén a discman-t kivonták a forgalomból, így magaddal sem viheted a zenét. Ez olyan mintha erőltetnék a videókazit hogy vedd meg, de már nem kapsz videót hozzá. Köcsögök. Másrészről a zenéért HASZNÁLATI DÍJAT (LICENSZ) fizetek, és saját magam OTT HALLGATOM ÉS AZON AMIN AKAROM! Ez szoftvereknél is így van, hogy zenei témánál maradjunk, ott van pl. az FLStudio. Van vásárolt licencem és nincs kikötve, hogy egy gépen kell használni, bármilyen gépre feltehetem (egyszerre fenn lehet a nagy gépen + laptopon is), de csak én vagyok jogosult használni azzal a reg-gel. Olyan ez mint a földbérleti díj, fizetsz, használod, tulaj örül a péznek, te meg a termésnek. Ennyi meg egy bambi.
  • Namelesske
    #6
    Ez a sok jogvédős fazzzság engem felbújt a szabályok áthágására, most már csak azért is dolog...
  • Magiszter
    #5
    Igazából ott tartunk hogy mindenkinek önként 5 év letöltendőbe kel mennie akinek van internet hozzáférése vagy zene lejátszására alkalmas készüléke. Az alatt az 5 év alatt pedig elküldenek kényszermunkára, hogy a sok jogvédő éhen ne halljon.
    Orbánnak megmondom ne csak államkasszás alapot hozzon létre hanem ArtisJust alapot is ahova adományozhatunk a minimálbérünkből.
  • Gyuszopapa
    #4
    Lassan olyan lesz ez is mint az adó,ha halgatsz zenét ha nem,mindenképpen levonják majd a fizetésedből a jogdíjat.
  • Amergin
    #3
    Épp itt volt mán az ideje, hogy a kedves brittttek es megtanúllyák milyen jó Abszurdisztánban élni!
  • sanyicks
    #2
    belgáknál már azt akarják a szartetvek, ha kamionos vagy és vezetés közben hallgatod... merthogy munkában használják, és az nem magáncélú. Tehát várható hogy nemsokára nem hallgathatsz zenét munkába menet, vagy meló közben.
  • JethroHUN
    #1
    Szerintem a megvett zenei tartalmat már hallgatni is törvénysértő lesz hamarosan...