Az űrrepülőgépek hattyúdala
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Viszont a Marsra már eljuthattunk volna, ha komoly szándék - gyakorlatilag pénz - volna rá.
A mai közép-keleti háborúk hatása kísértetiesen hasonlít arra, amit a vietnami háború okozott a 60-as 70-es években.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De az emberiség túlélése nem annyira fontos a döntéshozóknak, mint az emberiség pusztítása.
kivételesen egyetértünk.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Jóval átfogóbb képet lehetne kapni a világról és a Marsról is, mint egyetlen leszéóállással a Marson. Hibáa gyorsabb és jobb az eber, akkor sem lehet 50 pontján a bolygónak..
Én is így tudom, de nem akartam ennyire mélységbe belemenni. 😊
A privát szektor jövõje nagyban azon múlik hogy kinek és milyen célra tudják a technológiát eladni, az legalábbis biztos hogy gazdaságosabban tudnak üzemelni mint az állami pénzen hízlalt programok, ez ok az optimizmusra - reméljük a legjobbakat.
Ott van Bigelow ûrállomása, ott van a Dragon, és így tovább. Noha mindkettõ eredetileg tisztán civilként indult, most még is mindkettõ részben állami megrendelést/pénzeket kapnak.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Egy észrevétel - lehet hogy rosszul tudom - ilyen sebességeknél a melegedést már nem elsõsorban a súrlódás okozza, hanem a belépõélek elõtt összesûrûsödõ légpárnából felszabaduló hõ - a súrlódás is pont emiatt a "légköpeny" miatt lesz másodlagos szempont. Közegellenállás mindkettõ, csak kicsit más elven fût.
A privát szektor jövõje nagyban azon múlik hogy kinek és milyen célra tudják a technológiát eladni, az legalábbis biztos hogy gazdaságosabban tudnak üzemelni mint az állami pénzen hízlalt programok, ez ok az optimizmusra - reméljük a legjobbakat. Azért gyanús hogy õk LEO-n túlra nem nagyon lõdözgetnek majd semmit. Amíg a Marsra menni csak presztízskérdés, a kínai verzió sokkal életszerûbb. Amúgy önmagában nincs azzal semmi gond, ha Joe helyett Ping lép elõször egy másik bolygóra, ha még az én életemben bármelyik kitûzi a zászlaját, ilyen csekélység nem fog zavarni 😊
Majd ha kész lesz ez a sorozat, akkor jöhet olyanis hogy mi lehet a következõ 10-20 évben. 😊😊😊
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
http://vakond.hu/
Viszont az ürsiklók leállítása kapcsán van (sajnos) egy olyan érzésem hogy az amerikai ürkorszak is véget ért egyben. Nem lennék meglepve ha az elsõ ember a marson egy kinai lenne. Az amerikaik maximum egy coca cola feliratot festhetnek a vörös hajótestre egy szabotázsakció keretében 😊
Mindenképp érdekes. Akit kicsit is érdekel az ûrkutatás, nagyjából ismeri a Shuttle sztorit. Viszont a kevésbé ismert történések akár egészen más megvilágításba helyezhetik az egészet. Késõ bánat, ebgondolat, de én bizony sokszor eltörpölök azon, hogy mi lett és mi lehetett volna.
Pont az ilyen kevésbé ismert, de (legalábbis szerintem) érdekes fejezeteit akarom az ûrsikló programnak most ebben a sorozatban kicsit kifejteni.
<#wink>#wink>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Azt hittem, eljut a cikk a Discovery-ig. Viszont tetszett.
Az odafogyott, az nem véletlenül okafogyott akart lenni?
Régebben volt egy oldal az újrafelhasználható gépekkel, tervezetekkel foglalkozott és ott volt egy elemzés a 70-es évek elején készíthették az elnöknek, az akkor tervezés alatt álló STS rendszerrõl. 4 változatot vázoltak föl, a végül is elfogadott lett a legolcsóbban megépíthetõ, de legdrágábban üzemeltethetõ. Remélem Cifu neked meg van ez az elemzés, mert én hülye fejjel anno nem mentettem le.