28
  • Manna9
    #28
    www.9elet.mlap.hu
  • Teppik Amon
    #27
    +1 a kindlevarázsról
  • Landro
    #26
    viszont így kölcsön lehet adni
    http://www.amazon.com/dp/B002Y27P3M/ref=kindlesu-1#kindle-features-lending
  • Teppik Amon
    #25
    Tényleg csak egy élelmes ember kéne aki összefogja az írókat és létrehoz egy webboltot, ahol van bőséges tartalom és nem 2 hónap alatt akar miliomos lenni.
  • Komolytalan
    #24
    "Nyugat-Európában általában kevesebb engedményt adnak e termékek után, nálunk az e-könyv a papírkönyvek árának körülbelül 50 százaléka vagy kevesebb, én ezt tartom elfogadhatónak és reálisnak"
    Az fel sem merül ám hogy a költségek alapján árazzák be az e-bookokat. Talán ha nem néznénk a vásárlókat feltett kezű hülyéknek, kedves kiadók. Nincs nyomdaköltség, nincs szállítási, tárolási költség, nincs meg nem vett kötet, egy e-boltot olcsóbb fenntartani mint egy fizikai bolthálózatot - nem 50%, hanem 10-20% az amit elfogadhatónak tartok. Előbb-utóbb rájönnek majd a szerzők is, hogy ezt a 10-20%-ot nekik is hajlandó vagyok kifizetni direktben, a kiadókat kihagyva. Akkor lesz ám csúnya világ a kiadókra.
  • Ferrer
    #23
    Azért sok tekintetben visszalépés az e-olvasó a hagyományoshoz képest. Pl. ezeknek a formátumoknak gyak. nincsen tipográfiájuk, ronda egybefüggő szöveg az egész. Aztán csak meghatározott számmal töltheted le, amely számot viszont nem tudatják veled (ld. Amazon), ezek miatt pedig nem fogok ugyanannyiért könyvet venni.
  • Teppik Amon
    #22
    Jó az írás és igaza van. Ezen a piacon még van lehetőség, de gyorsan kell lépni. Varezolás lesz mindig is, de párszáz forintot sokan (lennének) hajlandóak adni ekönyvekért. szvsz.
  • Sir Ny
    #21
    másik elmélkedés
  • daeemoon
    #20
    Én használtan vettem egy Onyx Boox 60-ast, vannak bőven gyerekbetegségei, én főleg PDF-el próbálgattam, mikor ránagyítok, eltűnnek betűk, szavak... :) Ami pl engem zavar, hogy alapállásban ha olvasok, a háttér idegesít. Elforgatva ez megszűnik. Na meg persze a sebesség, és a frissítéskori villódzás. Egyébként egész használható kis eszköz, de az árát még igen soká fogja nekem behozni.
    Ezen túl részemről az e-könvért kifizetett összeg max 500-1000 ft lenne. De akkor tutira vennék könyveket. De pl jó lenne megoldani azt, hogy amit egyszer letöltöttem, azt később is letölthessem, hisz ha magam tárolom, könnyen elveszhet már csak az eszközök öregedéséből kifolyólag is. Nem lenne szerencsés, ha több 100 könyv egyszer csak zsupsz! Eltűnne... (Ha warezolt, akkor pont lesz..., de ha fizettem érte, akkor az már 8-)
  • messen
    #19
    Ezt is a nagypénzű vízfej akarja eldönteni a tényleges fogyasztók helyett?
    Bravo!
    Van Kindle-m, és már legalább kétszer behozta az árát. Ezért vettem még egyet a családnak is. Az is behozta az árát. Jegyzetek, piszkozatok, értékelésre váró dokumentumok/novellák, manualok, levelek, stb. elfér a zakózsebemben.
  • tibro
    #18
    "Minimális a magyarok érdeklődése az e-könyvek iránt"
    nem az érdeklődéssel van a baj, hanem az árakkal,
    drágák az olvasók és nincs elég magyar tartalom, megfelelő formátumban
  • Yv@n
    #17
    "Igaz, nem is tudod úgy kölcsön adni mint a régi szép időkben."

    Cserébe nem felejtik el visszaadni/ nem felejted el kinek adtad kölcsön... :)
  • Landro
    #16
    Lehet, hogy azért minimális az érdeklődés, mert nincsen mi után érdeklődni. A mostani kínálat miatt nem vettem volna Kindle-t. Alig 3 hónapja van me, de már majdnem "bejött" az ára.
    Illegális letöltés? Talán valamilyen alternatívát fel kéne már mutatni. Több könyvespolcot nem tudok otthon tárolni, marad az e formátum.
  • Teppik Amon
    #15
    idevágó cikkek: elmélkedés a témában
    Neil Gaiman szerint meg nem is gáz a kalózkodás
  • johnsilver
    #14
    "Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója szerint egyelőre kicsi az érdeklődés az e-könyvek iránt, de a nyugati trendek azt mutatják ez változni fog. Kifejtette: a legnagyobb problémát az illegális letöltések okozzák, úgy gondolja, először arról kell meggyőzni az embereket, hogy a szellemi termékek sincsenek ingyen. Honlapjukon jelenleg 1010 cím található, a lista minden hónapban 50-100 kötettel bővül, de emellett kínálnak zenei CD-ket, programokat, képeket, sőt már térképeket is. Az e-kötetek ára 690 és 2000 Ft között mozog, ennél feljebb nem is szeretnének menni."

    Egy linket kérnék, mert nem találom, lehet én vagyok a vak.
  • Teppik Amon
    #13
    Én azért választottam kindlét mert olvasási élményben ez áll(t akkor) a legközelebb a könyvhöz. Nagyon jó a kijelzője, nem bántam meg. Ár érték arányban is jó. Nekem fő cél a könyv olvasás rajta, nem más.
  • Stryker
    #12
    Na ,akkor már tudom milyen e-olvasót fogok venni :-D
    Habár a Sony készüléke sajnos még drágább ,mint a Kindle.
    Aki már próbált TFT monitoron elolvasni egy könyvet az tudja ,
    hogy az egy "pain in the ass" ,a szemeidet totálisan kikészíti.

  • abnagy
    #11
    Bocs, a Stryker megjegyésére vonatkozott az előző hozzászólásom.
  • abnagy
    #10
    Azért vannak E-olvasók amikkel lehet PDF-et normálisan olvasni. PL a Sony olvasója újratördeli a sorokat (természetesen ha a pdf text alapú). A Kindle viszont ezt nem tudja. Nekem már többszörösen behozta az árát. Ajánlom a http://mek.oszk.hu/
  • Molnibalage
    #9
    A nincs semmi, ami érdekelne...?
  • Teppik Amon
    #8
    Héé, egy könyv mit tud az árához képest? El lehet olvasni. Lehet rá firkálni, be lehet vele gyújtani (egy ebéd azért nem fő meg belőle).
    Mit vársz el egy ebook olvasótól? Kindlére tehetsz szótárat. Lehet vele jegyzetelni, keresni, kiemelni, megjelölni. Van benne wifi, a kicsit drágábban 3g. Ez utóbbinál már értelem is van a térképek kezelésének.
    A fő funkció a könyvek olvasása, amiből lehet nálad egyszerre több 100 is (ki olvas egyszerre több könyvet amúgyis?), azt meg szépen tudja.
    Megint csak az igények, meg a kínálat, ugye :D
  • asdasdasd
    #7
    Pont az egyetemisták közt fog pillanat alatt terjedni a másolás...
  • Vazeratti
    #6
    Sajnos az e-inkes könyvek keveset tudnak az árukhoz képest. Eddig én is azért nem vettem...
  • Teppik Amon
    #5
    Megszerzel 10-15 könyvet "okosba", és már megjött egy kindle ára.

    Vagy ha nagyjából féláron mennek az ekönyvek akkor 30 darab után már rentábilis, nem is beszélve arról hogy nem foglal helyet. Igaz, nem is tudod úgy kölcsön adni mint a régi szép időkben.
  • Stryker
    #4
    Szerintem nincs valami nagy felhozatal ,főleg egyetemi jegyzetekből meg más hasonló tankönyvből.Gyakorlatilag nincs is.Ha be akarnak támadni magyar piacon kérem vegyék célkeresztbe az egyetemistákat.Könnyebb egy e-olvasóval rohangászni ,mint egy több mint 500 oldalas könyvvel. Az illegális letöltés meg szerintem nem annyira vészes ,mert ami fent van e-könyv az PDF formátumba van ,ami egy borzalom ,még e-olvasóval sem lehet rendesen olvasni.
    Árakról meg annyit ,hogy legyen olyan olcsó ,hogy érdemes legyen beruházni egy e-olvasóra.
  • Yv@n
    #3
    "Kifejtette: a legnagyobb problémát az illegális letöltések okozzák, úgy gondolja, először arról kell meggyőzni az embereket, hogy a szellemi termékek sincsenek ingyen."

    Vagy csak időben kellett volna lépni, mielőtt a tátongó űrt a warez tölti be, mert leszoktatni valamivel nehezebb róla az embereket...

    A kínálat még mindíg szegényes. Minden újonan megjelent kiadvány azonnal legyen elérhető elektronikus formában is, mert az égadta világon semmi nem indokolja, hogy ne így történjen. (Remélem legalábbis, hogy 2011-ben nem papíron tintával faszkodnak az alkotók, hanem digitális formában...)
  • Teppik Amon
    #2
    A téma jó, a téma aktuáils! Azért egy linket idebökhettetek volna hogy http://ekonyv.hu/
    Én még mindig ott tartok hogy egy digitális könyvért nem szivesen adok többet 600-700 Ft-nál, de max 1000.
    Remélem hogy a piac erősen bővülni fog, a kereslet nő, az árak esnek és mindenki jól jár :)
  • Rotyoka
    #1
    Mert a magyarok csorók