8
  • ladapower
    #8
    Mármint Pesthez képest London olcsó?

    Egyébként a bérleti díjaktól és a tömegközlekedés árától drága London...
    A ruha sokszor olcsóbb, a kaja sem drágább, a legújabb mobilt utánad dobják occsóért...
  • Rotyoka
    #7
    Mihez képest drága? :) Pesthez képest még mindig olcsó
  • ladapower
    #6
    Èpp ezèrt költözünk el a párommal hamarosan.... Na nem abünözès miatt, mert az szerintem nilormális szinten van,hanem mert annyira nagy,mestersèges,koszos.... Szerencsère nem tömegközlekedek már 2 honapja.... Bringázok:) Fele annyi idö alatt èrek haza mint a busz du. (Reggel kb ua)
    Egy szo mint 100, london drága, nagy, koszos (összehasonlitva bármelyik kisebb várossal) ès nagyon mixelt a nèp... Ez nem is anglia...
  • ladapower
    #5
    Egyetèrtek, londonban èlek lassan 3 ève, ès azt kell mondjam a technologia marhára leegyszerüsiti/felgyorsitja/univerzálissá teszi a dolgokat. Viszont ha más városba mèsz, legyen az angliában vagy skociában a közlekedès, már ami a fizetèst illeti tök trè... (skociában talán picivel jobb, ott sorbaállnak már a buszmegálloban a emberek, nincs tolongás)
    Itt (london) amugy már elkezdtek már megjelenni az nfc-s bankkártyák ès pár üzlet már el is kezdte használni öket. (Legutobb az egyik tescoban láttam ilyet) Csak ugy látom,az emberek többsège nem tud mèg rola vagy bizalmatlan... (egyik ismerösöm is olyan kártyát kapott, ès èn világositottam fel mit is jelent az a kis piktogram:) )
    Viszont ezt a fajta fizetèst ugy tudnám csak elkèpzelni,hogy az ilyen jellegü tranzakciok a számlának egy elkülönitett rèszèn mennènek vègbe. Magyarul hasonloan mint az oyster kártyáknál, fel kène "tölteni" az egyenleget, azzal a különbsèggel,hogy itt tranzakcioval vagy egyszerü limit meghatározásával lenne megoldva.

    LP

    ui: bocs az elgèpelèsekèrt, mobilrol pötyögtem
  • Tetsuo
    #4
    Az is biztos, hogy nem elnek Londonban semmi penzert sem. Alap, hogy orakat utazol egyik reszbol a masikba es alap, hogy javitjak a metrot v barmit, es ki kell talanod egyaltalan mivel mesz tovabb.
    Meghat mint minden metropolisz: bár sok es nagyon nagy park van, az a mesterseges fajta.. a lég, talaj, zaj es fényszennyezés nagyon magas merteku. Bunozes kimagaslo. A megelhetes joval dragabb, mint egy kisvarosban, az elelmiszert messzirol szallitjak stb.
    Hozzateve, hogy Londont mar reg nem angolok lakjak, nem is az O tulajdonuk.
  • Tetsuo
    #3
    Angliaban a londoni Oyster-rendszer nagyon jo; Viszont Anglia tobbi reszen a tomegkozlekedes, specialisan a helyi busz, rosszabb, mint Magyarorszagon.
    Egy buszsofor altalaban nem tud visszaadni, a jegy pedig nem kerek osszeg am.
    Mindig egy zsak aproval kell kozlekedni, amellett, hogy mashoz mar nem kell a keszpenz, hiszen egy angol boltnak olcsobb kartyafizetest fenntartania, mint egy magyarnak. Tehat CSAK a k*szott buszok miatt kell a kilo apro, amihez raadasul nem is olyan konnyu hozzajutni, mert egy paki soha nem valt fol neked papirpenzt ugy, hogy nem vasarolsz nala. ;)

  • Globalmaster
    #2
    Keretünk nincs a fizetnivalókra, nemhogy még...
  • Rotyoka
    #1
    Ez egy nagyon jó rendszer. Voltam kinn Angliába és csak csodáltam mindig, hogy milyen gördülékeny a mostani Olyster es rendszer. Bár ez olyan ami nálunk itt a balkánon sose fog megvalósulni, csak akkor amikor ott már gondolatban fizetnek