875
Koreai Népi Demokratikus köztársaság(조선민주주의인민공화국 朝鮮民主主義人民共和國)
  • Rundstedt17
    Dél Korea amcsi uraikkal katonai műveletekkel folyamatosan fenyegetik Északot

Lásd:
    Ulji Focus Lens és Team Spirit
  • Molnibalage
    Hagyják. Még ingyen kaját is adtak neki. Az eredmény ismert.
  • TDantes
    Egyszerűen én nem hiszem el. Nem hiszem el, hogy ennyire ostoba. Szerintem csak pusztán szórakozik, trollkodik. Ennyire ugyanis senki nem lehet hülye. Ha még mégis, akkor neki orvosi kezelés kell. És ezzel most nem viccelek, nem sértésnek szánom, tényleg kezelés kell neki ha komolyan gondolja, mert valami elme betegsége lehet.
  • Rundstedt17
    semmiféle megszállásról sincs szó.....
  • Panzermeyer
    Azok alapján amiket mondani szokott, még ezt sem tartom elképzelhetetlennek
  • karajjj
    nem egyesülni akartak velük, hanem megszállni őket
  • Rundstedt17
    Erről van Észak csak azt szeretné hogy hagyják már nyugodtan élni őket...
  • Hegi90
    mondjuk több millió agymosott, műveletlen, agyonéheztetett ember szerintem senkinek sem kellene. Valszeg a gazdaságuk sem bírná.
    Ezeket az embereket szerintem lehetetlen modern társadalomba integrálni.
    másrészt #107
  • Molnibalage
    Miféle kompromisszumot? Fejtsd ki, hogy miféle kompromisszum egyesülni egy szakupaccal és egyenrangúnak tekinteni azt, aki anno az életedre tört? Atyaisten...
  • tom235
    De miért akarna háborút? Nyílvánvaló, hogy az USA is beszállna a játszmába és onnantól kezdve esélyük nem lenne. Kína meg nyílvánvalóan nem kockáztatna É Koreáért egy esetleges világháborút. Ezt nyílván Kim is tudja, ezért egyetlen esélye maradt É. Koreának, hogy kifeljlessze az atomrakétáit, ezt bevetni azonban nem fogja, hiszen, akkor ő maga is elpusztul, kizárólag elrettentésként szolgálhat.
  • karajjj
    miért? ha nekünk kompromisszumot ajánlana szlovákia, hogy megszállnak minket, te örülnél neki?
  • Rundstedt17
    persze éjjel nappal azon törik magukat hogyan igázzák le a délieket aztán az egész világot,ok.....:D
  • Rundstedt17
    Többször is kompromisszumot ajánlottak de Dél-Korea hallani sem akart róla....
  • Rundstedt17
    valószínűleg eltúlzottak az adatok a dél-koreai propaganda által.
  • FZoleee
    mondjuk egy esetleges észak-koreai támadás szívás lenne, Szöül közel van a határhoz, túl közel :)
  • Gabe18
    Ja, hát ha megadná magát Dél Korea, és ott is átvehetnék simán a hatalmat akkor nem akarnának háborút. Mert hát akkor már minek...
  • Molnibalage
    Valszeg csak abban reménykednek, hogy annál a szarkupacnál minden jobb lehet...
  • Mr_no_NaMe
    Nem normális az emberünk, ráadásul elvileg mi személyeskedünk, de ő trolloz le minket, és folyton terel, ha ész érvekkel állítják szembe. Most is így van, és 1 éve is így volt. Ugyan így viselkedett, de csak eszelősebb lett.

Amúgy Rundstedt17: Honnan a francból tudod te, hogy mit akar é.korea, ha még a lakosok se tudják mi történik??
  • Ronny
    Azt tudni kell, hogy az alulfinanszírozott egészségügyi kassza 2/3 idősellátásra megy el.
  • karajjj
    ja arról még nem is volt szó, hogy kezdenek rájönni, hogy jó a nyugatiak pénze, a rjugjong hotelt is elpasszolták, hogy kaszinókat meg kupikat építsenek bele a külföldiek
  • TDantes
    Azért menekülnek mert náluk nagyon rossz, mert éheznek, és reménykednek máshol jobb.
  • bertino
    sohaj...
  • Hegi90
    felnevettem
  • Rundstedt17
    előbb még arról írtál eszéket hogy menekülnek kifelé az országból mert tudják milyen jó máshol.....
  • TDantes
    Amúgy pajti volt egy kérdésem, nem válaszoltál.
  • Rundstedt17
    hol tereltem?omg....
  • TDantes
    -Nem akar háborút? Békések? Védekeznek? Aha, akkor békésen támadták meg Dél-Koreát.

-De. Az 100%-os pontosságú.

-Az Észak-koreaikat nem téveszti meg a délkoreai propaganda, mert semmit , érted SEMMIT nem tudnak a külvilágról.

-Az elmenekült északiak valamiért nagyon örülnek, hogy Délen élhetnek.
  • FZoleee
    az a gond, hogy komolyan gondolja az egészet
  • karajjj
    á, mindig komolyan gondolja
  • Molnibalage
    Mint mondtam Észak-Korea nem akar háborút,csak védekezés okán van hadseregük.Amit ők szeretnének az békés újreegyesítés és az amcsik kivonulása.

Igen, a dél felé fúrt alagutak is ezért kellenek. Honfoglaló őseink is az Atlanti-óceán patjáig lovagoltak "védeni a hazát".

OMG...
  • Rundstedt17
    jah 16 évesen,igaz már évek óta tájékozottabb vagyok de te mindig ezzel jössz minden egyes topicba,személyeskedés xD
  • karajjj
    ééééés terel és terel és terel...
  • Molnibalage
    Kezdek azon filózni, hogy ez valami elkésett április elsejei valami.
  • Rundstedt17
    #75,#79 személyeskedésre nem vagyok kiváncsi,menjetek máshova trollkodni.

Mint mondtam Észak-Korea nem akar háborút,csak védekezés okán van hadseregük.Amit ők szeretnének az békés újreegyesítés és az amcsik kivonulása...

GDP nem 100%-ékos pontosságú.
    Azért nem disszidálnak tömegek oda mert nincs rá lehetőségük,egész egyszerűen nem lehet,mégha kivételesen sokat is tettél ÉK-ért.

Az észak-koreaikat megtéveszti a dél-koreai propaganda ahogy lentebb írta is vki kemény propagandát folytatnak háttérbe.

Az egészségügyükre kihatással van az embargó.Meg nem tudom meddig lesz itt még ingyenes...
  • Molnibalage
    Fura, hogy egy ideig a náci eszméket és a III. Birodalamt ajnározta. Most az inga kileng a másik irányba.
  • Molnibalage
    A Hidegháború legsötétebb idején volt 8,5% táján a jenki védelmi költségvetés.

Nem tudom, hogy hol voltál, mostanában nem láttalak az sg-n. Nem tudom, hogy milyen szedsz, de biztos erős...
  • Panzermeyer

Tvrtko csinált egyszer egy Naplós riportot É.K-ról, azt se ártott volna látni. Vannak nagy panelházak, amikben az ég világon nem lakik senki. Az összes autó állami tulajdonban van. Többsávos autópályákat is építettek, de nem megy rajta senki (mert nincs mivel). Országszerte szobrok állnak, az egyikféle a Kim Dzsong Ilt, a másikféle az apját ábrázolja. Az ország elnökének neve mellé mindig oda kell tenni, hogy "szeretett vezető". Tvrtkot is katonák kísérték végig amíg ott volt valamilyen eü misszió keretében. Az egész a Rákosiféle / Sztálinista / Hitlerista rendszerekre emlékeztetett.

Lehet, hogy a dolog működik valamennyire. De, hogy ez egy kőkemény diktatúra, az biztos. Én szeretem a fegyelmet, de az elnyomást, ha valakinek folyton hajbókolni kell, meg a diktatúrát azt nagyon nem.

Rundstedt, te már megint olyanról beszélsz, jó szokásod szerint, amiről az ég világon semmi lövésed nincsen. Tőled már annyi sületlenséget, zöldséget, eszement hülyeséget olvastam itt, hogy nem sok kihívód van. Az évek alatt, míg a fórumra írogattál, fogalmazni megtanultál, de a gondolkodásod, a mentalitásod még mindig ugyanott van. Jó lenne, ha nyitott szemmel járnál ebben a világban. Te vagy az SG bohóca. De most komolyan.

Azért ne szaladj el örökre, szeretek megbotránkozni az eszement dolgaidon.
  • [NST]Cifu
    Mint ahogy írtam meg kell védeni magukat az amerikaiktól és dél-korei bábkormánytól.

Még egyes amerikai katonai elemzők is megjegyzik, hogy felesleges túlbiztosításként van az amerikai egyesült államok jelen Dél-Koreában. A Dél-Koreai hadsereg talán létszám tekintetében elmarad északi szomszédjától (700 000 vs. 2,5 millió), viszont technológiai szinten két generációval előtte jár. Egy háború már csak azért is hamar véget érne, mert Észak-Korea önmagában egyszerűen nem lenne képes megmozdulni - huzamos háborúra képtelen, hiszen nincs elegendő üzemanyag-tartaléka. Gyakorlatilag Kína nélkül egy ilyen háborút garantáltan elveszítene...

Megjegyzem ez a költségvetés messze elmarad USA-étól aki ennél is többet költ a hadseregére....és persze ott is lehetne gettokba menni hogy ez USA ugye csak nézőpont kérdése....

Ettől függetlenül mégis sokkal magasabb az amerikai átlag életszínvonal, mint az észak-koreai, nemdebár?

De másik oldalról megközelítve: miért nem disszidálnak tömegek Észak-Koreába? Miért disszidálnak Észak-Koreaiak nagy számban mégis külföldre? Ha teljesen igazad van, akkor mindez csak azért lehetséges, mert a nem észak-koreaiakat megtéveszti a nyugati propaganda, míg az észak-koreaiakat megtéveszti a... hopp, micsoda is? :)
  • Molnibalage
    A nagy vezér által kitalált Dzsudzse az, ami felelős meg a '90-es évek pocsék időjárása arrafelé.

Milyen érdekes "véletlen", hogy egyetlen kőkemény komcsi országban sem működött jól a mezőgazdaság...
  • karajjj
    már megint csak terelsz...
    a nem nyújt semmit kurvaerős kifejezés, hasontlítsd már pl össze a romokban heverő magyar egészségügyet az oly nagyra becsült északkoreaival, még mindig ég és föld a különbség