875
Koreai Népi Demokratikus köztársaság(조선민주주의인민공화국 朝鮮民主主義人民共和國)
  • Pluskast
    #875
    "Több dolgok vannak a földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes."
  • banok
    #874
    De ez már annyira brutális, hogy ez már túl brutális. Nem képes ezt már befogadni az agyam.
  • Pluskast
    #873
    Miért ne lehetne igaz? A náci meg a komcsik ezer és ezer szörnyű és elképzelhetetlen dolgot műveltek. Ő és a sleppje is csak ugyanolyan mint akármelyik más diktátor.
  • Willenbrock
    #872
    A csaj állítólag életben van,tévesen hitte azt a nyugat,hogy halott.Csak átnevelő táborban volt,lefogyott és megfosztották értékeitől.Szerintem a kutyás kivégzés nem igaz,ez inkább egy nyugati horrorfilm forgatókönyvébe illene,diktatúrákban a tisztább kivégzések a jellemzőek,kötél,golyó.
  • kissssss
    #871
    senkinek nem áll érdekébe elmozdítani a helyéről a kim kölyköt.

    még dél Koreának se.
  • Effe88
    #870
    Fene se tudja.Én kinézem belőle Ő is csak egy diktátor, pl, Idi Amin Dada is csinált hasonlókat.
    Minden esetre kikéne már füstölni a dagadt pöcst.
  • banok
    #869
    Nekem ez kamu szagú. Ez már túl durva.
  • BRAT
    #868
    Nagybácsi kivégzése kutyákkal
  • Pluskast
    #867
    Szerintem csak kivágták a vonatkozó képkockákat. Amúgy ez is elég érdekes
  • BRAT
    #866
    A cikk közepe táján a KCTV kivágási sztorija nekem nem áll meg. Vagy most itt csak szimplán arról van szó, hogy kivágják azokat a képkockákat, amin rajta van, vagy retusálják és nem is látszódik?
    A felső képen ott van Szoghtek csak egy egy pillanattal későbbi kockát mutatnak, amin a tábornok közelebb lép Dzsongunhoz. Az alsó kép meg egyszerű vágás.
    Azért a komcsi országokban milyen egyenes háttal ülnek a parlametben/KB ülésen
  • Pluskast
    #865
    Akit érdekel. Egy kis helyzetkép.
  • fonak
    #864
    Hát itt láthatóan csak Aczél tudta, hogy miről beszél, hiába, ő katonai hírszerző volt ugye anno (fedőállásban tudósító). :) Bár az felmerülhetne benne, hogy valszeg Kína dörzsölgeti a kezét, ha ÉK keveri egy kicsit a sz.rt, esze ágában sincs leállítani, akkor megtette volna már. Valszeg a kínai csapatösszevonások is inkább Dél-Koreának és az USA-nak szóltak, hogy "ha megtámadjátok a védencünket, az lesz, mint 1950-ben". A kínai katonaság szövetségesként tekinti ÉK-t ma is a hírek szerint.
  • fonak
    #863
    Én is úgy emlékszem, a hírek szerint kivégezték a csajt, meg a népitánc vagy milyen együttes többi tagját is, amelyiknek a tagja volt, a rokonságuk "úszta meg" gulágra küldéssel.
    Ez az ÉK rezsim szép keveréke a sztálinizmusnak és a hagyományos ázsiai embertelenségnek (ott mindig is kicsit másképp álltak hozzá az emberélet értékéhez pl. lásd a középkori-újkori Japánt, amely Koreára is elég nagy hatással volt tudtommal). Szóval ami a SZU-ban csak kb. 25-30 évig folyt, az ott már 60 éve bevett működési mód, a vezetésen belüli rendszeres tisztogatások is.
  • Prody
    #862
    Ki néz SzektATV-t?
  • Pluskast
    #861
    Szerencsénk van igen. Bár ha meg oda születünk akkor ilyesmin nem gondolkoznánk. Volt egy főnököm aki több mint 40 éve diplomata, több országban már nagykövet is volt most is az egyikben az. Ő mesélte, hogy a 90-es évek elején egy delegációval kint volt Észak - Koreában. Volt egy katona aki állandóan kísérte őket és egy kicsit el tudott vele beszélgetni. Mondta, hogy borzasztó elszigeteltségen élnek a pasa nem is tudta, hogy volt holdra szállás és szentül meg volt róla győződve, hogy ez nem igaz és biztos csak valami amerikai propaganda lehet.
  • banok
    #860
    Én nekem is kivégzés rémlik de mindkét verzió borzasztó. Nagy mákunk van, hogy nem oda születtünk - jó tudom itt se fenékig tejfel de képzeljetek el csak 1 napot Észak Koreában....
  • Pluskast
    #859
    Átnevelő táborba küldette ha jól emlékszem.

    BRAT: Szerintem ez nem szólt másról mint a hatalomról. A nagybátyja volt a hadsereg főparancsnoka. Ő volt a srác mentora. Gondolom Kim Jong Un lehetséges ellenfelet látott benne és így most likvidálta. Mint ahogy anno Sztálin tette ezt a belső embereivel (Kamanyev, Zinovjev, Buharin, Trockij stb).
  • kissssss
    #858
    ezen jót nevetem most tisztára mint Richard Donkie az evolúció topikból, te az sg melyik bugyrából szabadultál?
  • kissssss
    #857
    nem úgy volt hogy ez a marha még a volt csaját is kinyírta?
  • BRAT
    #856
    Meg kéne tudni a döntés okának hátterét/valóságtartalmát.

    Elrettentés, vagy puccs-kísérlet megtorlása?
    Sztálin a számára nem elégséges "odaadással" harcoló főtiszteket rendesen megritkította, ez tény. Honvédő háború volt, aztán meg igen kemény hidegháború kémkedéssel, befolyásért való harc az USA-val 1953 márc. 5-én meghalt Sztálin, 4 hónappal később vége a harcoknak (háborúnak) a Koreai-félszigeten. Aztán tűzszünet, amit a KJU mondott fel 2013.03.04-én.
  • BRAT
    #855
    Bunkó vagyok egyesekkel elismerem... Megérdemlik :)

    De, sajnos az elemzésem magamról helytálló. Messze okosabb vagyok az átlagtól. Olyan összefüggéseket is meglátok, amit a konteósok és a gyengén tájékozott egyének meg se tudnak érteni.
  • Pluskast
    #854
    Amúgy pont tegnap olvastam, hogy ez a Kim - Jung gyerek leváltotta a saját nagybátyát pár napja és házi őrizetbe záratta, a 4 vagy 5 közvetlen munkatársát - mármint a nagybátyja munkatársait - meg kivégeztette. Tisztára mint Sztálin idejében. Ő csinált ilyeneket.
  • balintk
    #853
    "Ez a hátulütője, ha az ember intellektuálisan egy kicsit mások felett van"

    Úgy látszik a te "intellektusod" még egy mezei pocok szintjét sem üti, ha ilyen merő kijelentéseket teszel. Szórványos szavak alkalmazása nem egyenlő az intellektualitás megmutatkozásával.
  • BRAT
    #852
    Pont erről a É.K.-i téves hitről szólt a beszélgetés pejoratív értelemben, hogy Ők ebben reménykednek.
    Nem lesz így, ezt szinte mindenki sejteni véli. Sőt minden marad így még vagy 30 évig.
    A videót (ami nem friss) is azért linkeltem, mert időről-időre felbukkantak kónteócikkek, arról, hogy:
    -Most aztán háború lesz (ez kb fél-egy évente hír)
    -Mekkora balfaszok ezek a észak-koreaiak, mert nem volt tiszta a legutóbbi xy-dik fissziós bomba tesztjük.

    Stílusom néha túl prosztó (más is panaszkodott) Ez a hátulütője, ha az ember intellektuálisan egy kicsit mások felett van.
  • balintk
    #851
    Az egész mostani helyzet egy nagy ördögi kör, és talán az egyetlen haszonélvezője a Kim Jung család, meg ugye a top vezetők.
  • kissssss
    #850
    faszikám szerinted mennyi esélye van annak hogy amerika japán meg délkorea belemegy abba hogy

    1 elismerik egyenlő tárgyalófélként északot

    2 dél kimarad mindenféle tárgyalásból

    3 szövetségesek elfogadnak mindenféle agyament északi követelést

    4 kina meg Oroszország majd széttett kezekkel "shit hapend" kifejezéssel az arcukon végignézik mindezt.

    ugye érzed már mennyire szürreális elképzelés ez amerikai dél koreai szemszögből nézve, az egésznek valóságalapja nulla ZÉRÓ semmi.

    a modorodat meg a szakértőidet a hajadra kenheted.
  • Pluskast
    #849
    Megnéztem, de én nem hallottam semmi újdonságot ebben a videóban. Mármint, eddig is lehetett sejteni, hogy az év eleji keménykedés kb arról szólt, hogy megpróbált Észak - Korea jobb diplomáciai pozícióba kerülni (sikertelenül). Igazság szerint ez a rezsim addig fog létezni amíg Kína kommunista állam marad, vagy ameddig az észak - koreai lakosság nem lázad fel, amire gyakorlatilag semmi esély nincsen.
  • BRAT
    #848
    Balfasz volt anyád, mikor nem nyelt le te IQ-fighter.

    BME-n mondatértelmezési kurzust felvehetted volna...
    Nem nézte korábban se ezt a videót, csak benyomott egy ilyen "ugyan már a dicsőséges szabad észak Korea mintapéldája a fejlődő modern országoknak. ;)" picsogó dumát.

    Utána csak megnézte a hülyéje és írta (csodálatos helyesírással): "másik nettó hülyeség meg az hogy északkorea majd a fegyverszünet felmondása után egymaga mint egyenlő tárgyalófél megegyezik a félsziget sorsa felől amerikával és a csatlósaival."

    Igen ezt mondta a külpolitikai szakértő, arra, hogy mit gondol Észak-Korea. Ez nem az ő véleménye volt. Csak ahhoz meg verbális szöveg értése szükségeltetne, hogy az ilyen mondatokat az ember megértse...

    Először tessék megtanulni olvasni, aztán hallott szöveget megérteni, majd ezután tájékozódni, mert, hogy hupilila fingod nincs a külpolitikához, az kiderült.

    Inkább ne posztold ide a saját "zseniális" megállításaid, hanem OLVASD a hozzáértő külpolitikai szakértők írásait. Jobban jár mindenki!

    THX

  • Molnibalage
    #847
    Hát kb.
  • Molnibalage
    #846
    Ki mondta, hogy az első posztnál kezdte el nézni...? Ne haragudj, de elég nagy balfasz vagy...
  • kissssss
    #845
    igen megnéztem, havas meg a faszságai hagyjuk már.

    beszélgetőpartnerei meg dadogáson és "nincs mit hozzáfűznömön" kívül mást nemigen tudtak kisajtolni magukból.

    másik nettó hülyeség meg az hogy északkorea majd a fegyverszünet felmondása után egymaga mint egyenlő tárgyalófél megegyezik a félsziget sorsa felől amerikával és a csatlósaival.

    ha az északiak nem fenyegetőznének és nem robbantgatnának akkor a világ le se szarná hogy x meg x millió ember éppen éhen döglik északoreában.
  • BRAT
    #844
    Egy 9:02 hosszú videót 3 perc alatt megnéztél?

  • kissssss
    #843
    igen.
  • BRAT
    #842
    Végignézted egyáltalán a videót?
  • kissssss
    #841
    ugyan már a dicsőséges szabad észak Korea mintapéldája a fejlődő modern országoknak. ;)
  • BRAT
    #840
    Nem tudom volt-e már linkelve, de nagyon jó kis riportfoszlány, ahol Aczél Endre megmondja, hogy mit-miért csinál úgy Észak-Korea ahogy.

  • Pluskast
    #839
    Kb majd mindegyik polgárháborúban harcoltak idegen zsoldosok :)
  • Molnibalage
    #838
    Ebben semmi különös nincs. A zsoldos ott harcol, ahol fizetnek. A történelem során ez már csak így ment. A felkelőknek is vannak erőforrásaik...
  • Mor3llo
    #837
    polgárháború, a felkelők oldalán külföldi zsoldosokkal :))
  • HöfEE
    #836
    Így van, polgárháború ez a hivatalos elnevezés de szerintem amikor a civil lakosságot olyan mértékben lövi a kormányzat hadereje mint ott akkor az onnantól kezdve számomra népirtás. És pont az ilyen esetekben lehetne közbelépni, mert már "van rá ok". De nem történik semmi, és valószínűleg nem is fog.