22
Otthoni Stúdió
-
#22 Miért nem használsz cubaset? Letöltöd azt cső. Legjobb! -
donSzundhy #21 Sziasztok!
Kérem, aki tud segítsen! Szeretnék venni egy dobozos jogtiszta Cooledit 2.1 pro-t, de már annyira régi hogy nem kapható... A legújabb verzió 120.000 forint, ami eléggé sok lenne nekem. -
dancicopter #20 Sziasztok!
Stúdióhangkártyát szeretnék vásárolni monitorozásra.
Abletonban keverném a bemeneteket a kimenetekre.
8 in(3mikrofon,5hangszer), 8analóg out(8 monitorkör).
Kimeneten füleseket használnánk.
Kérdésem, hogy pl. egy Terratec Phase 88 PCI kari erre elegendő-e, működhet-e a dolog szépen?
-
#19 tudtok jó, de nem túl drága monitor fülest ajánlani? -
Wright111 #18 szia a stúdió monitor alatt párra gondolsz 30-40E ft-ot vagy db-ra? ha párra akkor ezt ajánlom: Behringer B1030A
Hangkártyát nem tudok mondani nekem perpill egy noname külső hangkarim van :D -
#17 Hello,
Kb. 30-40eFt körül milyen studio monitort ajánlanátok? Illetve milyen hangkártyát zeneszerkesztéshez? Ehhez árat még csak kb-ra sem tudok írni, ugyanis ehhez egyáltalán nem értek. Lényeg, hogy megfizethető legyen (bár ez tudom, szubjektív). Szval a legjobb ár/érték arányú érdekelne. -
Wright111 #16 Köszönöm a tippeket :), amint össze fog állni a szoba csinálok majd pár képet habár az se most lesz -
praksi #15 A Behringer-eket inkább add el, az árukból meg vegyél mondjuk Genelec-et. link
Hangkártyából én egy ilyen MOTU-t javasolnék: link -
#14 Igaza van vizipipának, a 400 ezer forintod negyedét, esetleg harmadát fektesd egy DSP kártyába és ne aggódj - előbb-utóbb a többi kellékre is jut majd valahogy. -
Wright111 #13 Szerinted adjam el vagy adam a3x-et? őszintén szólva sejtésem sincs mi lenne a legjobb :) a szoftver meg nem tudom, ha nem lesz megfelelő akkor cserélem. -
vizipipa19 #12 Szerintem cool edit helyett jobb lenne egy cubase, agy sampletude, vagy én pl. presonus studio one-t használok. De számos, véleményem szerint sokkal jobb DAW van a piacon mint a cool edit pro. Mondjuk én a behringerekért se vagyok annyira oda de ízlések és pofonok. Közeltéri monitor hangfalnak ebben az árkategóriában inkább a mackie mr5-öt az adam a3x-et és a krk rokit 6-ot ajánlanám. -
Wright111 #11 Abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy hangfal monitorjaim azok vannak BEHRINGER Truth B2031A, a szoba szigetelése az valszeg olyan lesz hogy az összes falra kerülni fog mind a 4 sarokba egy szigetelés (hogy ne gyűljön össze a basszus), cool edit pro 2.1 szoftvert fogok használni, stúdió fejhallgatóra van még nagyon nagy szükségem, mikrofon ezt még nem veséztem át.
Köszönöm a segítséget :) -
vizipipa19 #10 A probléma az, hogy nem elég jó cuccokat venni, magának a felvételi helységnek is meg kell felelnie bizonyos akusztikai paramétereknek, főleg ha külső forrásból veszel fel. Egy szoba akusztikai kialakításához szakember kell, és az nem két fillér. Ha csak így otthonra magadnak szeretnéd akkor is legalább azt meg kell oldani, hogy ne legyen zajos a home studiód. Egy zongora hangját általában kondenzátor mikrofonnal szokták felvenni, a kondenzátor mikrofon viszont rendkívül érzékeny zajos környezetben képtelenség használni.
Ha studió cuccokat szeretnél vásárolni egyébként érdemes kikérni az eladó véleményét is. Az e-mu 1616 és az 1212 nagyon jó specifikációkkal rendelkeznek. Viszont a hangkártya és a mikrofon nagyon kevés. Kell egy szoftver, amit vagy megveszel vagy nem, és szükség van visszahallgató rendszerre is. Tehát egy studió fejhallgatóra, és egy referencia, vagy más néven monitor hangfalra. A hangfal minősége egyáltalán nem elhanyagolható, és párban olyan 100 rugónál kezdődik a használható kategória, a fejhallgató kb 45 50 rugó . Ha hangfalat szeretnél, akkor az adam, a krk, és a mackie palettáján nézz körül, ha fejhallgatót akkor ajánlom figyelmedbe az akg-t, az audio technica-t és a beyerdynamicot. Ha igazán jó minőségű effekteket szeretnél, akkor érdemes beruházni egy dsp kártyára. Ebben a tekintetben az uad , és a tc electronic a nyerő. Még véletlenül se hallgass az első hozzászólóra, az a kártya amit ő ajánl nem stúdióba való, már csak azért sem mert aszimmetrikus ki és bemenetei vannak. -
Wright111 #9 Köszönöm
Ezzel semmi képen se leszek jobb és tapasztaltabb zenész, nem akarok több milliós stúdiót csinálni, van rá kerek 400.000ft-om ebből azért szerintem már egy türhetőt ki lehet hozni -
#8 ingyenes alternatíva -
F1ú #7 egy otthoni stúdió is több millió forint lenne aminek már lenne értelme, de egy bizonyos szint alatt csak kontárkodás az egész.
Inkább használj stúdióban előre profin felvett minta anyagokat, Sample, VSTi
Gitárra is tudok ilyet meg más hangszerekben,
www.vir2.com
De van még SCARBEE, Steinberg Virtual hangszerek, Toontrack, stb
Ne hidd azt hogy ezek silány minőségűek.
A Vir2 Electri6ity csupán csak 27 giga, tiszta studió minőségű hanganyag, fel van véve minden lehetséges szituáció, hang amit csak elektromos gitárból ki lehet csikarni, natúr effektezetlen jelre vonatkoztatva.
Ha meg effektek kellenek, azokra is rengeteg jó minőségű VST effekt van.
Én itthon majd gitárhoz akarok építeni egy isobar gitárládát, venni pár mikrofont, annak még van értelme, de ennél többet nem költenék.
Amúgy meg ha akarsz egy jó hangkártyát, inkább nézz körül az EMU-k nál
nekem pl egy EMU 1616M van. Belépő szintű studió kártya, megfizethető kategória, rengeteg ki-bemenet 24bit/196khz 120 dB ADC-DAC konverter, stb stb
Még nagyon jó ennek a kistesója is 50 ezer körül, de abban nincs hi-z mic bemenet, a 1212M
Olyat érdemes nézni aminek a végén ott van az M jelzés, azaz, hogy mastereléshez is ajánlják. -
Wright111 #6 szerintem a falat mivel lehetne igazán normálisan leszigetelni? meg azért aránylag jól is nézzen ki, igen ezt a céget ismerem. -
#5 Én ennek a cégnek a termékeit ajánlom: link Egy Zoom H4N-et szoktam használni a cég termékei közül, nagyon jó cucc. -
Wright111 #4 köszi, youtube-n sok videót nézegettem de mindegyik gagyi volt ezt nem találtam.
Én nem tudom milyen szoftvert fogok használni valszeg vagy ezt amit írtál vagy a cool edit pro-t mivel megvan eredetiben (vásárolta anno bátyám) -
#3 David MeShow - Home Studio -
#2 Hello!
Én a Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD-t ajánlom - én is erre hajtok most, digitalizálás céljából. -
Wright111 #1 Sziasztok!
Ezt a topikot azért nyitottam mert készülőben van egy kis hobbi stúdió itthon, mondjuk ezt nem is lehet stúdiónak mondani mert egyben a szobám is :D részlet kérdés, egy páncéltőkés zongora lesz benne, idővel persze gitárok stb...., az volna a kérdés hogy az elején most hogy hangfelvételt tudjak rögzíteni a zongoráról milyen mikrofon és hangkártyát ajánlotok? a gép az nem akadály most lett összerakva, egyedül hangkártya nincs még benne azaz van az integrált.