1
Secure Online Backup and Sync
 • Mardel
  #1
  Sziasztok!

  Minap egy jó kis programra bukkantam.
  Ugyanis kerestem egy dropbox szerű de biztonságosabb backup módszert.
  Előszőr találtam a crashplant, az is nagyon jó csak a titkosítást nem találtam elég erősnek (blowfish 128) és nem volt ingyenes online tárhelye, de bárhova le lehetett menteni akármennyi adatot, haver gépére, ha felrakta, nagymamáéra, stb.

  Aztán ráleltem a SpiderOak-ra. Ez ingyen 2 GB
  tárhelyet ad, mint a dropbox.

  Támogatott rendszerek: Mac; Windows; Linux; Android; iPhone; iPad

  Titkosításként 2048 byte RSA és 256 bit AES kombinációt használ.

  Több mint egy online backup:

  - Automatikusan ment bármilyen hozzáadást vagy file változást (változásokat nem csak 30 vagy 60 napra) a az összes törölt dolgot megjegyzi így bármikur visszaállítható egy régebben törölt dolgunk, a biztonság esetére

  - Biztonságos adatszinkronizáció platformfüggetlenül

  - Bármilyen eszközről (támogatott rendszerek), vagy webről könnyen elérhető

  - Képek, videók, zenék, és bármiylen nagyobb file megosztása másokkal biztonságosan

  Bármennyi ShareRoom-ot (biztonságos hely, ahol az adatok tárolódnak) lehet csinálni. A benne lévő adatok pedig automatikusan frissülnek ha változás történt a fileon.

  Mint a Dropboxban itt is:
  A lementett adataink elérhetőek netről, ha a gépünk tönkrement, vagy eltűnt az adatunk, vagy egyéb természeti katasztrófa miatt semmisültek meg. Vagy ha fontos képeinket szeretnénk megosztani de épp nincs nálunk, de feltöltöttük ide, akkor az szintén elérhető.

  Más:
  A SpiderOak tömörít az adatainkon. A gzip új verzióiban elérhető egy --rsyncable nevű kapcsoló, ha egy fájlban módosítasz pár bájtot/kilobájtot, és akkor elég csak a differenciát átmásolni. Ez 1%-al nagyobb méretet eredményez mint a kapcsoló nélkül.
  Mac-en nem elérhető eza kapcsoló a gzipben, a SpiderOak pedig ezt alapból tudja.

  Mivel 2011 március 31-e a Világ Backup Napja

  Ezért a SpiderOak az ingyenes 2 GB-unkat 5 GB-ra növeli, ha a Buy more spacenél beírjuk a worldbackupday szót és megerősítjük.

  Ha lecsúsznánk erről az eventről, akkor is lehet meghívni embereket minden egyes meghívott után kapunk 1 GB-ot és akit meghívtunk az is kap 1 GB-ot, maximum 3 GB-ot tudunk nyerni ezáltal a free usereknek elérhető 5-ből (alap 2 GB + 3 meghívott).