2
  • Meridian
    #2
    Ezzel a szoftverrel úgy érzem, (vagy vélem) hogy a rutint akarják helyettesíteni... sztem ez annyira nem működik.

    Bár a cikkben inkább az eladások vannak említve, azaz valamit ráerőltetni a "gyanútlan" ügyfélre, ami talán még működhet is, de sok ügyfél nagyon erős ellenállást tud kifejteni, ha megsejti azt, hogy most valamit úgy akarnak rátukmálni, hogy azt eredetileg nem is érdekelte, éppcsak szóba került...
    Főleg ha ép valamit reklamál...

    Ilyenkor a kommunikációmat segíti a szoftver, hogy ha ép ideges az ügyfél és fel van valami hiba okán háborodva, megjeleníti a program az ügyfél képét majd kiadja az ukázt, hajolgass a kép előtt, mint a japánok, és hívjam fel rá az ügyfél figyelmét, hogy annyira sajnálom, hogy most ép az Ön fotója előtt hajlongok - nagyon mélyen? ;)

    A rutin az, amit nem lehet hipp-hopp megszerezni, pedig a cégek pont azt szeretnék, ha az alkalmazottjaik bármikor bármilyen helyzetben bárkire (akár utcáról épp behívott munkakeresőkre is akár) "lecserélhetők" legyenek... ne legyen semmiféle helyi speciális tudásuk, majd az általuk megvásárolt és alkalmazott szoftvert ez intézi, te csak ülj és vedd a telefonokat, és kövesd az utasításokat...(?)

    Na, ezt ez a szoftver szvsz láttatlanban sem tudja. Kommunikáció fejlesztésében semmi sem tudja azt pótolni, amikor egy-egy időszak után erre szakosodott illető a visszahallgatott beszélgetésekből elővesz jónéhányat, majd közösen minden kollégával, kielemezik, majd megbeszélik az adott rontott szituációban mi lett volna célravezetőbb - például ott helyben találják ki közösen... az ember a hibákból tanul, és minél többet lát/hall a problémás esetekből (akár máséból is - hisz ott nincs meg az a kényelmetlen feszültség, hogy bazzeg én voltam itt a naon hülye), annál jobban tudja megfelelően kezelni azt. Erre szoftverek nem lesznek még jóideig képesek.
    Főleg nem ad-hoc módon élesben... hisz a vesztett szituban egy rutintalan kezelő semmit nem fog tudni mit csinálni, hiába villog mindenféle jótanács a képernyőjén, ahhoz bizony kell a gyakorlat.
    Ezt én bizony tapasztalatból mondom.

    Persze ha valami információt gyorsan ki kell keresni és véletlenül halvány lila fogalmam nincs hol találom, arra jó lehet egy ilyen szoftver, hogy előrántsa a varázskalapból, azaz a működése hasonlatos egy virtuális mankóéhoz, vagy "automatához"...

  • bakagaijin
    #1
    A számítógép tanácsa: fogd a hibát a számítógépes rendszerre.

    Esetleg: ... wake up, Neo