23
  • Szefmester
    #23
    Ha jól emlékszem arra a részre, akkor ott a sima papírfecinre kinyomtatott ujjlenyomatra még nem lettek beengedve, de miután bőrmeleg lett, és enyhén nedves már nyílt is ki a kapu. A biztonsági cég is meglepődött azon hogy ez bejött..
  • Dredd
    #22
    a mai, kereskedelemben kapható ujjlenyomat-olvasók is tudják a featuret, hogy csak élő szövetről olvasnak érvényes mintát. sem levágott ujjal, sem műanyag lenyomatmásolattal nem engednek be.
  • gemihu
    #21
    Szerintem nem lenne rossz,ha a telefonod alap esetben zárolva lenne és,ha fel akarod oldani,akkor vagy felismerne arc vagy ujjlenyomat esetén, de ha ez nem sikerül,akkor egy hosszabb pinkóddal is fel lehetne oldani.
  • bippo
    #20
    "Az új lenyomat hülyeség" - igen, a régi is jó :)
    bocs, magas labda volt, ujjlenyomat.
  • csulok0000
    #19
    A jelenlegi asus notin én is használom az arc felismerőt. A biztonsági szint magasra van állítva de egy okostelefonnal készített képpel simán beengedett.

    Az új lenyomat hülyeség, azt is könnyű kijátszani, a MythBusters egyik részében elég alaposan kivesézték.

    Én támogatnám az rfid-ket is de azokat is le lehet olvasni ha a közeledben vannak és utána simán be írják a sajátjukba a lelopott adatott.

    A pinek még sokáig a legbiztosabb módszerek lesznek, csak egy kicsit hosszabbra kellene engedni pl lehessen 10-15 karakteres is és ne csak szám (:
  • Turdus
    #18
    Aligha válthatják. Dolgoztam olyan helyen, ahol volt ilyen (igen, ez már évek óta használt technológia, nem újdonság). Az egy nagyon profi rendszer volt, több képet készített regisztrációkor, plusz minden beengedéskor aktualizálta az adatbázist, ennek ellenére simán előfordult, hogy mikor éjjel hullafáradtan kellett bemennem belerúgni valami gépbe, akkor nem engedett be.

    Én maradok a PIN kódnál, még mindig az a legbiztonságosabb (amíg ki nem fejlesztik a gondolatolvasást...)
  • sokadikgab
    #17
    a PIN kodod vagy megadod a rosszfiuknak vagy nem, de az ujjlenyomatod vagy az arcod, fogja es odaviszi, vagy veled vagy nelkuled...
  • Kensin
    #16
    A másik meg hogy elég egy fénykép rólad, és meg is van a "PIN kódod".
  • B0nFire
    #15
    Ami a lényeg: az ember arca folyamatosan változik. Saját maga is változtathatja; sok férfi alkalomszerűen visel egyszer szakáll, egyszer meg nem. Nem tilos, de ilyenkor mindig frissíteni kellene az adatbázist. Változtatható a frizura is, bár az annyira nem játszik szerepet. Amin viszont nem lehet változtatni, az az öregedés. Én a saját 10 évvel ezelőtti képeimen nem ismerek magamra! Ha viszont ezt az adatbázist folyamatosan, mondjuk havonta frissíteni kell, az irdatlan adatmennyiség, amit állandóan fel kell dolgozni. És akkor ugye ott vannak még a kivételek: megcsíp a méh és feldagad a képem, vagy a fogam miatt dagad fel, leég az ember nyáron, megváltozik a bőrszíne stb. Ilyen esetekre még mindig őrizni kéne a PIN kódot, hogy hozzá tudjon férni az ember a pénzéhez. Tehát ezzel csak dupla munkát csinálnak maguknak.

    Persze, hogy az emberek meg vannak vele szokva, hogy arcról ismerik fel egymást, no de az ember rugalmas. Többé-kevésbé akkor is felismeri az ismerősét, ha éppen cipóvá van verve a feje. A gép viszont a legkisebb eltérésnél is kidob, hiszen fő a biztonság. Elég, ha egy pattanás nő reggelre az ember orrán, és oda a pénze.
  • Szefmester
    #14
    és a pirszingek, meg a kettévágott nyelv, esetleg ha csak lepedékes... avgy teszem azt egy kis betegség.. akkor a nyelved sem használhatod.. vagy ha igen akkor minden gépet csak egyszer használna a világ..
  • passatgt
    #13
    aha, és majd az atm-nél az összenyálazott műanyagot fogom nyalogatni?:D
  • Globalmaster
    #12
    XD
    ----
    endale:
    Vagy mint Jim Carrey Truman Showjában:D
    ----
    Egyébként valahol olvastam/hallottam mostanában, hogy a nyelv lenne a feloldó "kód/kulcs". Bedugod/hozzáérteted valamihez a nyelved és voálá:D Úgy emlékszem, hogy azt írták, hogy ez a legbiztonságosabb; és elképesztően sok lehetőséget tartalmaz.
  • endale
    #11
    Én vagyok paranoiás, vagy tényleg az a cél, hogy kameraképről azonosítható legyen mindenki?
    http://www.sg.hu/cikkek/80638/fotorealisztikus_avatarokat_fejleszt_ki_a_microsoft
    Mindenhol térfigyelő kamerák vannak, olyan világ lesz, mint a Különvéleményben.
  • torzsvendeg
    #10

    Mi a munkád? Szemmel verés? Vagy éleslátás?
  • Globalmaster
    #9
    Á nekem az se lenne jó... Elég gyakran megvágom munka közben.
  • Szefmester
    #8
    Bizonyos szakmákban még az ujjlenyomat ellenőrzés is elég problémás, megvágod magad, dörzsölődés, vegyi marás stb...

    Ennél az arcfelismerésnél meg ahogy írták, elég ha szakállt növesztek, vagy ha ritkán használom akkor hízás, esetleg kötelező lesz frissíteni hetente? De minimum a plasztikai műtétek után? Ha egy plázapi@sának kiszedik a szemöldökét meg felfújják a száját akkor már nem is tud fizetnia végén, mert nem tud belépni a számlájára? Nagyon szánalmas megoldás lenen ez az egész. Még talán a retinaszkenner lenne jó alternatíva.. a Szem végülis ritkábban sérül meg.. vagy nem?
  • SirAlo
    #7
    Szerintem a netes dolgokat kellene már újlenyomattal beléphetővé tenni, nem annyira drága egy ujlenyomat olvasó és nem kellene 1000 kódot megjegyezni, ha nem is lenne kötelező
  • norbi4567
    #6
    Hát nekem majd 1 éves ASUS laptopomhoz adtak arcfelismerő progit.
    Csak az vele a gond, ha az érzékenységet magasra állítom akk ha már negyobb borostám nőtt nem ismer fel.
    Ha meg alacsonyabbra akk egy jó minőségű fényképpel beenged
    persze azt kicsit nehézkesen akarta felismerni. De végül úgy belépett a Windowsba hogy én csak egy fényképpel hadonásztam a webkam előtt
  • petyminger
    #5
    aha, persze, meg a dns vizsgélat és az beültetett chip is jöhet...

    azt szeretném én látni amikor ez elterjed...

    ha mégis tuti zárom a bankszámlát, biztosan lesz alternatíva
  • bippo
    #4
    Hát igen, meg ez a tényező, hogy mi van, ha változik az arcom. Mennyire rugalmas a rendszer, miközben a pontossága nem romlik.
    (reggel nyúzott vagyok, arcszőrzet, sapka, stb.)
  • bippo
    #3
    Ja, amit egy jó maszkmester pillanatok alatt átvág. Nagyszerű.

    Ha meg az emberek a saját pénzük biztonsága érdekében nem képes megjegyezni néhány 4számjegyű számot, az vessen magára.
  • Magiszter
    #2
    Nem tudom ez mennyire járható út. Gondoljatok bele. Mondjuk történek valami baleset veled, amitől feldagad az egyik szemed, lesz egy vágás/dudor az arcodon...stb. Máris más az arcformád, tehát jó eséllyel a gép érvénytelennek minősíti az ábrázatod. Azaz nem tudod kivenni a pénzed az automatából. Vagy mi van ha szakállat és bajszot növesztek? Máris nem tudom kivenni a fizetésem? A PIN kódot persze ellophatják (ha leírod) elfelejtheted, de nem függ annyi tényezőtől mint egy arcfelismerő rendszer. Rengeteg a lehetőség a téves azonosításra, ha tágra szabják a paramétereket. Ha szűkre, akkor meg nem ismer fel jó eséllyel.

    Szerintem ez ebben a formában nem járható út, de hátha tévedek.
  • endrev
    #1
    Tehát arcfelismerés.