17
  • Rotyoka
    #17
    Nem latjak, ok csak a routerodat latjak mivel a belso halozatba nem tudnak bemaszni, ha megis meg feljelented oket es pert nyersz kemkedesert
  • Narxis
    #16
    Elvileg látják, hogy ha több gép működik egy cím alól, de hogy ezt ki figyeli 24 órában azt nem tom. Vagy pl. nekem már a 25/5-ös nethez a T-home egy olyan Cisco modemet adott ami egyben wifis router is, lehet azt is babrálhatják úgy hogy csak 1 géppel működjön, passz. Én amúgy kizártnak tartom, hogy ezt bevezessék, túl nagy melóval járna.
  • Narxis
    #15
    :DDDD
  • tatish
    #14
    És aki a munkájához használja a netet? Pl. én 2 hónapig reggelente 3-5 giga MXF videófile-t töltöttem le munkához, utána 2 hónap szünet, utána megint reggeli letöltés, ezek szerint 2 havonta csomagot kellene módosítanom (ami ha pl. 1 éves hűségszerződést írok alá akkor nem lehetséges) vagy megvásárolom a drágábbat és kb. a felét használom ki:)
    Majd ha képesek biztosítani azt hogy a minimális=garantált fel/le-töltési sebességet felemelik az előfizetett sávszél min.90%-ra akkor lehet joguk gondolkodni az ilyesmin. Úgy néz ki hogy ott is elgurult pár emberke gyógyszere és csak azt látják, hogy hol lehet több lóvét lenyúlni a userektől...
    Jut eszembe Fibernetes vagyok, ápr.1.től - mivel felvásárolta a környéket a UPC a Fibernettől - UPC-s leszek, szerintetek ez jó nekem vagy nem jó?
  • MaT
    #13
    Ebben az egeszben az a vicc, hogy eloszor kikene epiteniuk egy olyan halozatot, ami 100%-kosan mukodik es mindenkinek olyan sebesseget szolgaltatnak az orszag minden teruleten amelyet ebben az evszazadban, ilyen teknikaval az ember elvarna. Aki itt el az Egyesul Kiralysagban az tudja mirol beszelek. Csak, hogy egy peldat hozzak fel. En Skociaban vagyok, (varos mindegy, Nagy varos...) a British Telecom-mon kivul van meg 4 szolgaltato akitol internetet tudok berelni. Havi £19-tot fizetek (kb 6000 huf) egy 11Mb-tes kapcsolatert amibol 8-9-cet tudnak biztositani 24/7. kb 150-200 meterre vagyok a belvarostol ahol "allitolag" 18-24 Mb-tet biztositanak a szolgaltatok. 5 szolgaltato van ebbol egyedul az enyem adna meg ezt a savszelesseget, a tobbi az ugynevezett "peak time"-ban ami delutan 4-tol este 11-ig van nem garantalnak semmit, merthogy sokan hasznaljak az internetet ebben az intervallumban. A penzt termeszetesen ugyanugy kikell fizetned. (BT: £28 + £10 a telefon vonalert = £38 = 11e huf) Azert, hogy kapj egy teljesen megbizhatatlan, fos kapcsolatot... Voltam O2-vel is szerzodesben, "szelessavu" inernetet "biztositottak", delutan 4 utan a gmail-t nem tudtam megnyitni... Borzalmas, hogy mi van ebben az orszagban ilyen teren, es ezen dolgok ellenere ilyen idiotasagokat akarnak bevezetni... Holott az okosak is bevallottak mar sokszor, hogy fejleszteni kell a halozatot, mert szar...
  • Amergin
    #12
    Ott kezdődik, hogy a gyilkosság nem is gyilkosság, hanem csak "halált okozó testi sértés" (joglőr nyelven), ami ugye eleve lényegesen kisebb büntetési tétel, már ha egy bizonyos kisebbség tagja vagy. Felhízlalnak a börtönben, kijössz és ott folytatod, ahol abbahagytad, hiszen nem tanultál, így semmilyen munkát nem kapsz: vagy segíjeznek, vagy rabolsz vagy mindkettő.
    A tesvíred, aki segít az agyonverésben az meg csak "garázdaságot" követ el és felfüggesztettel már távozhat is.
    "Rend"...
  • Rotyoka
    #11
    Ember...

    Router.

    Máris egy készülék és használhatok alatta 5345345 at
  • gosub
    #10
    Pénz, pénz, pénz! Fizessetek többet! Kell az éhező netcégeknek és politikusoknak.
  • miszterjoe
    #9
    #7: Valaki egyszer itt egy hozzászólásban megmondta, hogy: "a felhasználó az kussoljon és csak fogyassza azt amit kap." ... nem pont ezt, de ez a lényeg. Így semmilyen tekintetben nem áll távol a mostani valóságtól.

    #8: pesszimista világkép: gyilkosságért max 20 év (jó maga viseletért felezik), illegális letöltésért halál büntetés, azonnali végre hajtással és a hozzátartozókra irreálisan magas pénzösszeg kiszabása.

  • Magiszter
    #8
    Hát igen. És ugye a mai világban többet kapna az aki ezt bejátszaná, mint egy gyerekgyilkos pedofil Al-kaloid tag. Szánalom.
  • szabolacika
    #7
    "A vállalatok az ötletet azon a találkozón vetették fel, melyen a brit internetes cégek képviselői mellett politikusok és kormánytisztviselők vettek részt."

    Elnézést de a felhasználókat képviselte a találkozón valaki? Vagy ők itt már nem is számítanak?
  • item
    #6
    "5 netre alkalmas gépre és torrentre, youtubra lenne használva! Mennyi lesz?"

    Kérem uram üljön le a váróban,amíg az árajánlatát elkészítjük. (A háttérben meg: gyorsan szólj a nemzetbiztonságnak megint fogtunk egy torrenthuszárt, én addig szóval tartom,amíg ideér a SWAT)
  • Magiszter
    #5
    Ezt a baromságot. Azt még megérteném ha az egy időben használt készülékek számához mérnék a sávszélt (pl 3 pc-n meglegyen a fejenkénti xy Megabit), de hogy ebben a formában... Tehát ha nekem van egy Asztali gépem, egy laptopom, egy netbook-om és egy okos-telefonom, akkor máris 4x-es díjat fizetek? Egy időben csak egyet használok helyzethez mérten, legalábbis még nem láttam olyan embert aki egyszerre 4 gépet használt volna párhuzamosan.

    Amúgy nem tudom emlékeztek e de régen pl UPC-nél MAC Address szerint volt az előfizetés és szerződésben is csak az állt hogy 1 PC-re érvényes és tilos több gépre megosztani. Csak aztán jöttek a routerek MAC Address másolással és ez a módszer halott volt. :D

    Másik. Milyen hogy adatforgalom alapján fizetek elő? Meg kell mondanom hogy csak online olvasgatás, fórumozás, levelezésre akarom használni? És ha le akarok tölteni egy 3 gigás demót akkor már csomagot kell váltanom? Vagy ha egy multidemót felteszek akkor megint csomagot kell váltanom hogy játszhassak is vele?

    Hülyeség ez ebben a formában, bár el lehet képzelni hogy Magyarországon bemegyek a XY szolgáltatóhoz: Kezicsókolom! Egy net előfizetést akarok venni 5 netre alkalmas gépre és torrentre, youtubra lenne használva! Mennyi lesz?

    Hát persze kedves teaszürcsölők, nyilván működne ez a dolog!
  • Stirner
    #4
    Na elmentek ti kedves brit politikusok a koax kábellel háromszor körbetekert anyátokba...
  • Amergin
    #3
    Így-így, mán eddig is kellett vóna! A percdíjakat is vissza kéne hozni, nehogy mán jól érezzétek magatokat miközbe szörfölgettek itt jobbra-balra!!!
  • miszterjoe
    #2
    Kíváncsi lennék, hogyan tartatnák be azt, hogy 1 gépre vetted, és nem használhatod többen. Esetleg bekopogtatnak minden házba havonta egyszer, majd a szerződésre hivatkozva házkutatást tartanának internet képes eszközök után? Nevetséges!

    Mivel nem csak mélezni akarsz, így a drágább előfizut kell megvenned, ergó ezzel Te kijelented, hogy jelentős forgalmat kívánsz bonyolítani. Potenciális célpont az kalózellenes szervezeteknek. Nagyon nyomozni sem kell, hiszen be vagy kategorizálva szerződés alapján. Ennyi.


    @1: igen, először szolgáltatni kellene.
  • gemihu
    #1
    Ekkora baromságot már megint. Ott van,hogy mekkora a garantált sáv, azt biztosítsák és kész.
    A kenyérboltban ne kérdezze meg a boltos,hogy csókolom ez a kenyér x forint,de ha ketten eszik akkor felárat kérek érte!