5
  • bakagaijin
    #5
    Hát pedig lehet érdekesen is: Pl. van egy gördeszkás aki felvesz valamit egy zárt deszkás pályán, alákever valami zenét és felölti YouTube-ra - ez akkor szabad felhasználás-e vagy sem. S ha valaki valamiért leveteti a felvételt mert csak akkor hogyan lehet ez ellen fellépni. Vagy ha a nézők közül valaki felkeresi a gördeszkásunkat, hogy ő márpadig azon a felvételen szerepel, senki nem kérdezte meg hogy szerepelhet-e, ezért ő most 5 millió dollárt kér or else... akkor mit lehet tenni.

    Ennek szerintem lenne értelme.
  • strogg
    #4
    fogyasztói birkát akarnak nevelni.
    "na kisfiam most megtanuljuk hogyan legyél jó fizető automata."

    Tipukusan ez a "jogod nincsen, de pénzed az van" elve.
  • Nailyenugysincs
    #3
    +1
  • aaaaa
    #2
    Értelmesebb dolgokkal is tömhetnék a fiatalok fejét. Pont a csóró tizenévesek fognak aggódni a milliárdos kiadók siralmain. Pont ők látják a legjobban micsoda néphülyítés és lehúzás folyik e téren. Teljes országok dőlnek romba természeti katasztrófáktól, ezeknek meg ilyenkor is csak elmaradt nemlétező hasznokon jár az eszük. Nehogy már lelkiismeret furdalásom legyen, ha egy könyvet BÁRMILYEN módon elolvasok. Kölcsönkérve, E-book, kalóz oldal, bármi. Minket még nem így neveltek. Csoda, hogy még léteznek könyvtárak és még nem gyújtották fel, vagy záratták be kedvenc jogvédőink.
  • Nailyenugysincs
    #1
    Most hiába tudja egy középiskolás(pl én) hogy milyen jogai vannak a szerzőnek, vagy mik a kalózkodás következményei ha magasról szarik rá vagy éppen nincs pénze eredetire(pl én). azzal nem okozok semmilyen kárt ha letöltöm és itthon megnézem akár torrentről szedem le akár FTPről. Mert ha be is tiltanák az összes ilyen oldalt akkor se tudnám megvenni boltban.