Megjelent az Internet Explorer 9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem ma már nincsenek akkora sebesség különbségek a böngészõk közt(az ff4 megjelenésétõl, ami még 3 nap). Persze-persze, van amelyik 1,2mp alatt tölt be egy oldalt és van amelyik meg 2mp alatt. Ez az elsõ betöltésre érvényes, utána gondolom még kisebb a különbség.

Nekem ami fontos, a biztonság, modern, szabványos megjelenítés, kezelhetõség és a kiegészítõk.

Ezért webfejlesztõként az Ff-et használom.
Emellett persze telepítve van még 4+1 böngészõ, mert ugye mindenhol jól kell megjelenjen a munkám.

[HUN]FaTaL
FFhez képest valóban rakéta, de Chromeot/Operát még mindig nem éri utol. :)

http://goo.gl/gd6Zi5

Elhamarkodottan mondtam véleményt. Az IE9 meglehetõsen jónak tûnik, egy biztos VILLÁMGYORS. Mondhatni Cern részecske sebességû.
[HUN]FaTaL
Windows hangoknál lehetett letiltani.
- Egy óra teszt alatt nem sikerült megtalálni hol lehet beállítani? Jobb click, fülek külön sorban (nem tudom, hogy ez a konkrét fordítás, nekem angol)
- Régen sem használták sokan, én sem használom.
- Át lehet állítani kb két kattintás. Egyébként a bing egyáltalán nem rossz, sokszor jobb találatokat ad mint a kugli
- Ha külön sorban vannak a tabok akkor újat nyit duplakattra.
- Mert windows vezérlõpultban kissé furcsán nézne ki az ie beállítások...

Nem tudom mire ment el neked az 1 óra teszt...

[HUN]FaTaL
Használnak, notebookon én is, mert felesleges 3gb memória mellé a 64bites.

[HUN]FaTaL
De gondolom Firefoxot használsz, ami kétszer olyan lyukas.

1: ha nem tetszik ahol van, válassz másik böngészõt.
2: micsoda hatalmas probléma a Home gomb elhelyezése...
3: a bing egy keresõ. Olyan mint a Google. Két kattintással alapértelmezettre lehet állítani. Ezt elég egyszer megcsinálni...
4: nem KELL új tabot nyitnia - ez így lett megcsinálva.

Apróság: nem tökmindegy?

...
Gerygrey
Na, így egy óra teszt után:

Pozitívumok: egy darab. Végre nem kattog össze-vissza, amikor egy linkre kattintok. Amíg IE-t használtam, sose értettem hogy ennek egyrészt mi a funkciója, másrészt hol a picsába lehet letiltani. :)

Negatívumok:
- lapfülek a címsor mellett. Miért nem lehetne alatta, mint minden értelmes böngészõben? Hogy lehet átállítani?
- Kezdõlap gomb a jobb szélen. "Végül kevesebb, mint 25%-a használta a Kezdõlap (Home) gombot." - nem lehet, hogy pont azért, mert így el van dugva? Ez valami új divatõrület, a FF4-ben sincs alapból Home gomb, úgy kell visszarakni (mentségére szóljon, hogy legalább visszarakható, és oda, ahol nekem kényelmes: a vissza gomb mellett)
- Mi a tököm az a bing? Értem én, hogy nem megy túl jól a biznisz, az MS nyomni szeretné, de ha én mégis inkább keresõt szeretnék használni helyette, akkor két kattintásnál ne legyen több átállítani.
- Nagyon idegesítõ: ha a tab soron egy üres részre duplán kattintok, új tabot kéne nyitni, nem teljes képernyõre váltani.

Apróság: miért hívja következetesen "internetbeállítások" néven a beállítások menüpontot? Nem az internetet, és még csak nem is a hálózatot akarom beállítani (ezekre amúgy sem kínál semmiféle lehetõséget) csak a böngészõt :)

Röviden összefoglalva: az IE9 teljes fejlesztési- és marketingköltségét nyugodt szívvel átutalhatta volna a MS a japán cunami áldozatainak.
Ja, a letöltésvezérlõ is elég béna és kötekedõ.

LZ forever

Nagyon szép az IE 9, gyorsan elindul és bõngészni is gyors vele + keveset fogyaszt, viszont van 1-2 hiányossága, ami miatt valszeg nem fogom használni egyedüli böngészõként:
- az URL sorban még mindig csak url cím alapján lehet keresni, az oldalak címe alapján nem (lásd Firefox 4)
- ha nagyítasz (kicsinyítesz), akkor nem csak az adott tartományhoz tartozó oldalt nagyítja (kicsinyíti), hanem mindent, amit onnantól kezdve megnézel.
- szegényes kiegészítõ kínálat
- fagyások - igaz, már nem az egészet viszi, hanem csak az adott fület, itt mindenképp fejlõdés van :D
stb stb..

LZ forever

akiknek inkább az offline telepítõ kell az pedig innen töltheti le (megbízható oldal) :

Internet Explorer 9.0 Windows 7 32-bit

Internet Explorer 9.0 Windows 7 64-bit

Feltettem, jó az új minimalista kezelõfelület, nem tûnik lassúnak de az Opera-ról nem tud áttéríteni.
én is W7 32-bit SP1-et használok, a 64-bithez azért kell gépigény is...

Internet Explorer 9.0 Windows 7 32-bit

Internet Explorer 9.0 Windows 7 64-bit

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/internet_explorer_9_64-bit__magyar_.html

Tessék, itt a 64 bites, a Google csodája... Amúgy én is 32 bites Win7-et használok, de Internet Explorer-hez is csak addig nyúlok, amíg leszedi a Chrome telepítõfájlját... Utána nem is látom többet xD
Narxis
Sokan használnak még 32bites rendszert, Win 7-bõl is. Én sg-rõl sose töltök semmit, inkább a microsoft letöltõközpontjából szedtem le.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Gerygrey
A cikk alján levõ linken letölthetõ verzió valószínûleg 32 bites, azért kapom ezt a hibaüzenetet, hogy nem megfelelõ a telepítõprogram verziója. Érdemes lenne vagy a 64 bitest, vagy mindkettõt linkelni (használ valaki egyáltalán Win 7-bõl 32 bites verziót?)
Narxis
Feltettem, jó az új minimalista kezelõfelület, nem tûnik lassúnak de Chrome-ról nem tud áttéríteni.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nálam a sebességével nem volt gond, használhatóbb mint az elõdje... De maradok a rókánál, hiába alszik még téli álmot most is. :)
Thaison
Én letöltöttem és kipróbáltam. Megállapítottam hogy még mindig nagyon lomha. A Chrome kenterbe veri fél pillanat alatt. Mondjuk ez már egy fokkal jobban kezelhetõ és gyorsabb mint az eddigiek, de még mindig nagyon kevés a többi böngészõhöz képest. Ettõl függetlenül jól jön egyes esetekben, mert vannak olyan oldalak amik csak IE alatt nyílnak meg jól. Persze kevés ilyen van de én már találkoztam velük...!

RoyalPredator
Szánalom.

「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.

Megpróbáltam telepíteni:

Mégsem teszem!
formatuq
nagyszeru, letoroltem.

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX

Könyörgöm... text-shadow ???

Na én ezt a IE9 böngészõt kihagyom, úgyis tele lesz biztonsági hibával hamar.
formatuq
eleg nub voltam es felraktam......
miert nem lehet a fav ikont athuzni a bal oldalra??? engem kib. zavar. elturtem a 8-as IE melos gepen, mar meg is szoktam (mar ahogy lehet) en hulye meg felrakom ezt a moslekot most....

hogy lehet uninstallani?

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX

Ez a kötelezõ böngészõválasztó beépítése óta elég nagy hülyeség. Teljesen rád van bízva, hogy melyiket használod.

[HUN]FaTaL
Nem, de be lehet állítani, hogy külön sorban legyenek a fülek.

majd ha megjelenik a next-gen firefox végre akkor lesz értelme csinálni egy nagytesztet a böngészõkrõl. :)

Addig meg mehet a flém.

Hajrá róka!
Freddycom
old

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

:XD epic

pont olyan mint mondtam. Az egyetlen amit megelõz az az igen csak lassú ff. Nem olyan rossz mint volt, de annyira sokkal jobb sem.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Jah, annyira balfaxok..pedig a piacon van a minta, csak összekéne már gyúrni egy jó böngészöt..külcsínre nekem az opera 11 jön -be aero + unstoppable skin 1.2-vel...teljesen zsír, csak amiket nézegetek oldalakat (+rengeteg flash) annak 70%át egyszerûen nem tudja normálisan kezelni...megõrít..úgyhogy back to chrome..

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Armagedown

Nagy az Isten állatkertje csak túl alacsony a kerítés!

Át tudod rendezni: jobb gomb az ablak tetején, majd lapokmegjelenítése külön sorban.

SirAlo
Pedig tenyleg gyorsabbnak erzodik mint a chrome:)

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

még pár nap és kijön a Google Chrome Beta 12 es verziója is...

Persze, Windows 3.1-tõl felfele kompatibilis.
Hát ezzel a véleménnyel egyedül leszel. A tesztek és tapasztalatok szerint az egyetlen böngészõ amit megelõzött, az a firefox :)

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Axon
Fut win98-on?

3LVW
Letöltöttem. Feltelepítettem. Tényleg gyorsabba mint a Chrome. De ez még nem elég arra, hogy át is álljak, amíg azt a k*rva tabsávot nem tudják rendezni. Más egész szépen letisztult, de még mindig ott van az a centis sáv kihasználatlanul. Én ezt nem értem... <#conf>

There are 10 types of people in the world: those who understand binary and those who don\'t.

hú de gyorsan törlõdött arrakistor 63. regjének a hozzászólása :D ez igen

Az Internet explorer a legjobb böngészõ arra, hogy letölts egy normálisabbat.
passatgt
ha mondjuk 3 tab van megnyitva, akor mi történik? új sorba kerülnek a fülek?