16
-
chuky123 #16 Ezért vettetek ki válságadót a hazai távközlési cégekre. A piszok nagy gyereségük miatt. Ami vmiért az uniónak nem tetszik (csak tudnám miért) -
chuky123 #15 Szerintem meg a jövő(talán már a jelen is) skype hívások mobilon is. eljön majd az idő amikor már mindenkinek okostelefonja lesz és így éri meg a legjobban beszélni, chatelni. -
tatish #14 Az írott szövegnek - SMS - megvan az a nagy előnye, hogy tárolódik a telefonban, én csak ezért szeretem :) -
Globalmaster #13 Na és? Ha valami hitelt/csomagot akar valaki ajánlani akkor mi van? Lerakod... ennyi...
Nekünk az itthoni vezetékes telefon van "magánszámosítva" -persze miután számot cseréltünk, mert régebben valaki szórakozott. Így nincs benne a szám a telefonkönyvben.
Viszont ha mobil(oka)t akarok hívni róla, akkor az illető(k) természetesen nem veszi(k) föl, mert annyira luxus lenne fölvenni azt a sz.jbab.szott sz.rt:@@@@@@@@@@@@@@@@@@äaaäääaAAA Annyira nagyra tartják magukat az emberek. Jaaaj nem veszem föl a telefont, biztos valami aljas szemét, aki szórakozni akar/nem kell semmilyen reklám/ arra sem méltatom, hogy fölvegyem, mer' annyira nem érdekel. Hát b.zdmeg lerakod ha valami nem tetszik. Én is mindig föl tudom venni... -
#12 Én soha nem veszem fel ha ismeretlen számról hív valaki, nem azért mert nem merem, hanem mert ha ő nem képes ennyire akkor rohadjon meg. Általában amúgy is hitelt akarnak ajánlani vagy úgy telefon csomagot vagy ilyesmi. -
okosan gyerekek #11 modern? márhogy milyen értelemben? az nem a modernitás ismérve, hogy az ottani emberek pucájában annyi vér nincs, hogy felmerjék egymást hívni telefonon, hogy felmerjenek venni egy ismeretlen hívószámtól, ne adj'Isten egy rejtett számról érkező hívást. jól fogalmaz a cikk "aggodalmat kiváltó" dolog a bejövő hívás, a lányoknál még inkább, ez pedig messzemenően nevetséges szerintem és rohadtul szánalmas. -
#10 Ez hülyeség, az SMS egy elavult szarság. Ha majd általánosan elterjed a mobilnet (és a push-üzenetküldést alapból támogató mobilplatformok, mint az Android) akkor semmi szükség nem lesz rá. Én például már teljesen áttértem e-mail/gtalk kombóra az SMS helyett. -
#9 Símán el tudom képzelni SAJNOS. Tök arrafele halad a világ, hogy nem akarnak az emberek senkivel találkozni, beszélni érintkezni. Gyerekek nyári szünetben MSN meg Skypeon tartják a kapcsolatot, facebookról szedik egymásról az infókat, ez alapján ítélik meg a másikat. Nekik a beszélgetés SMS-t és Fazsbookot jelent :( -
#8 Amúgy meg azt nem értem akkor, ha azt mondod csak nálunk van ekkora rablás, akkor miért nem mutatjuk be a középső ujjunkat, és követeljük az indokolható árazást a mostani rablás helyett úgy, hogy 1 hétig nem használunk mobiltelefonhoz köthető szolgáltatásokat, mert netes szolgáltatásokkal ingyen simán megoldanánk addig a kommunikáció nagy részét(szigorúan mobilszolgáltatókhoz nem köthető internethozzáférésekről), ezek meg majd lesnének miért 0 azaz nagy 0 a forgalmuk egy egész héten át.
Ennyi lenne amúgy az egész, sőt ez a módszer mindenre jó, csak az kéne hozzá, hogy ne legyen mindig egy ember aki azt mondja, hogy ő leszarja, aztán utána még jön szépen 10, meg 100, meg 1000, akik azt mondják ha ők leszarják, én is leszarom már...
De hát tudom, azért tartunk itt, mert mindenki úgy gondolkodik már manapság, hogy most azonnal legyen nekem tök jó, utána meg leszarom mi lesz majd a jövőben, megoldom valahogy. Így gondolkodva persze, hogy nem fog valaki 1 hétig lemondani a telefonálgatásról, még ha utána a szolgáltatók térden is állnának a fogyasztók előtt. De azt is megmondom ez a gondolkodás fog minket sírba vinni, egyre több emberen látom, hogy kezdi leszarni a holnapot, csak az érdekli, hogy ma geci jó legyen, aztán holnap meg is dögölhet. Persze jön a holnap, és akkor már késő rádöbbenni, hogy "jéééé hát nem a holnapból lett a ma?". És akkor még a szánalmas "egyszer élünk", "leszarom mi lesz holnap, lehet itt döglök meg mindjárt", "úgy se lesz itt semmi jobb" beszólások...
És akkor még azt hiszik igazuk is van, közben csak az önbeteljesítés áldozatául esnek.
Na mindegy, a remény hal meg utoljára, és ez nem véletlen, csak akik nem hisznek benne, már nem fogják megérni :) -
#7 Évente kb 4-5 sms-t írok, és 8-10-et kapok.
Amúgy meg a szolgáltatónak egy sms kb akkora terhelést jelent, mint amikor egy telefon bejelentkezik a hálózatra, vagy kapcsolás történik. Magyarul kb semmit.
A technológia maga annyi, hogy a GSM protokoll vezérlőkódjai helyett emberi szöveg szerepel az adat egy részeként, épp ezért volt a 160 karakteres limit, amíg nem volt üzenet összefűzés. Amúgy mai napig a 160 karakter feletti, illetve speciális karaktereket tartalmazó sms-ek több, átlag 3-4 üzenetként kerülnek továbbításra, természetesen ennyiszer szorozva a díjat.
Rablás. A mobilnet/wap is az. Azt mondom legyen 2x olyan drága, mint a wired broadband szolgáltatások, mert hogy mobil, de akkor legyen már ugyanolyan gyors(10-100MBit/s), meg ugyanúgy korlátlan. Amíg ez nincs így, addig meg fizessék csak a multiadót, halálra gazdagodnak rajtunk, aztán a nyereségükkel meg más országok gazdaságát növelik, a miénket meg rontják...
Meg az is mi már, hogy a legtöbb szolgáltatónál külön van a wap meg a mobilnet, holott ugyanaz a kettő, aztán mégsem, fizessek 2x azért, hogy a gépemen is van net, meg a mobilomon is. Még jó, hogy nem vagyok ilyesmire rászorulva, 30 megás netem van havi 4k-ért, de lassan már ez is drágának számít. -
quentit #6 Nem a hír a hülyeség, ti vagytok a tájékozatlanok.
Modernebb országokban simán van 5000 sms-t tartalmazó csomag is, de vannak korlátlan SMS csomagok is.
Nem arról szólt a hír, hogy mi az ócsóbb hanem hogy mi a szokás / praktikus. Nem csak Magyarország létezik, és a hírek sem Magyarországról szólnak általában a tech hírekben...
Ugyan arra kell gondolni, hogy skype-on is szívesebben ír az ember, főleg ha diszkréció kell (pl. bankban várva, erre képes telefonnal) mint hogy hívást / skype hívást kezdeményezzen... Aki meg kis képernyős ÉS nem qwerty-s telót vesz az meg is érdemli. -
ADAMEX9 #5 Csatlakozom az előttem szólókhoz. -
#4 Ezt a hülyeséget. Max akkor küldök sms-t ha pályamatricát veszek. Isermősnek nem írtam már évek óta. -
bobi64 #3 Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ez a fenti hír egy hülyeség, a fene se ír 30 forintért, mikor beszélhetek 15-ért -
Vazeratti #2 Teljesen igaz. 1 percbe simán belefér 5-6 sms-nyi információ is, amikben a válasz is benne van.
-
Razide #1 Szerencsére ettől a falanszteri állapottól még fényévekre vagyunk, én nem tapasztaltam ilyet a környezetemben, s a mobiltarifám is olyan, hogy olcsóbb felhívni valakit és egy perc alatt megbeszélni, mint bepötyögni a nyúlfarknyi üzit.