60
Papírsárkány eregetés
  • kifli
    hasonló nekem is volt, télleg jól működött, bár emlékeim szerint, az enyémnek volt valamiféle kerszt merevítése is.

Emlékszem toltam az erkélyről, muter szólt hogy kaja, rákötöttem a korlátra, megkajáltam, mikor visszamentem még mindig repült :)

Ez nekem nem volt nagy, egy normál méretű nejlonzacsiból is meg lehetett csinálni (aka teszkós szatyor)
  • Vlala #19
    Mekkora sebesség kell egy ilyen sárkánynak? Bicajra, vagy autóra kötve nagyon beteg lenne?
  • Bruk
    Csak azok alapján alkotok véleményt, amit láttam. A deltoidos cimboráknak is repült, néha le-le szállt. Ahhoz, hogy jól repüljenek, azért kellett szél.
    Jómagam kivittem ezt a nejlonosat, enyhe szellőben és legalább háromszor olyan magasra sikerült eregetnem, mint a többieknek. Csak akkor ért földet, amikor én húztam le.

Egyébként pont a napokban gondoltam erre a sárkányra, hogy milyen jó volt. Ha olyan kedvem lesz, elkészítem én is.
  • VRSDM
    ~30x70
  • tigeroo
    lefogom csekkolni, ha ennyire mondjátok...

valami méretet tudsz adni? úgy kábé
  • tigeroo
    nemtudom mi a baj a deltoiddal, kiskoromban édesapám olyat csinált mindig nekem, és működött :)
  • tigeroo
    most ezt nemtudom hogy mire értetted. ha megtudom csinálni magamnak akkor tényleg hülye lennék fizetni érte...
  • VRSDM
    ja meg 500m kötél alatt ki sem mozdulni otthonról! :)
    amúgy emlékszek ilyen is volt mint a #10-be és ez tényleg jól működ,
  • Bruk
    Igen, egy nejlon, rajta két lyuk és mindkét oldalán bambuszváz.

Ez a legjobb. Olykor nagyon magasra sikerült felengedni és sosem volt vele semmi gond. Kivétel, amikor a póznára tekeredett. :)
    A deltoidot felejtsd el tigeroo és készítsd el RAZOR27 ábráján láthatót. Nem fogsz csalódni. :)
  • Cumshot
    Én olyan sárkányt eregettem az előbb, hogy szétszakadt az ánuszom. Meg csíp is mint állat, Dragon Age-be simán jó lett volna főellenségnek.
  • RAZOR27
    amit én toltam az végülis nem papír, hanem nejlon, de annak idején nálunk ez a fajta volt az ultimate win :)
    házilag is mékelhető, de sztem megér 250-300huft
  • VRSDM
    én nagyon sokat sárkányoztam kiskoromban...
    (csináltunk olyat ami azért nem repült mert a kötél súlya lehúzta, pedig vékony damillal volt ám. szóval fiatalok voltunk és bohémek.
    meg meguntam.

szóval érdemes nézelődni, dekatlonban árultak kite-ernyőt, ami persze annak komolytalan és bóvli volt, ellenben sárkányozni (irányítósdi persze, két "damilos" (sárkány szakszó híján vagyok bocsi) szóval erősebb szélbe simán elhúzott a földön. úgy már izgis volt :]]
  • Sadist
    Mert a lentebb látható deltoid ritka fos konstrukció, főleg ha a függőleges tengely két végénél van rögzítve a zsinór.
  • byzhouse
    én régen mesekönyvekből csináltam "papírsárkányt",de sajnos túl nehéz volt anyám kicsit mérges lett,hogy összeragasztottam a könyveket.
  • Narxis
    Ejnye, értelmes hozzászólásokat várunk.
  • bakvarnyu
    Nekünk sose sikerült olyat összerakni ami rendesen repült.
  • Tinman #4
    Szerintem eregess galambot, az ingyen van.
  • tigeroo
    így ö :D
  • tigeroo
  • tigeroo
    hali! na mivel jön a jóidő, szánsájn..... vaaagyis előtte még szeles-szeszélyes időjárásunk úgy gondoltam hogy hétvégén építek egy papírsárkányt, és eregetek egy jót mint puja koromban :)

néztem árakat a neten, de én tuti nem adok ki ~5ezret egy "bizéért"

sztem bambuszból lesz a váza, meg snitzerrel kivágok vmi nagyobb reklámtáskából anyagot hozzá.

aztán míg nem csinálom meg addigis szerettem volna erről beszélgetni, hogy ki hogy űzi még aktívan, tippek-trükkök amiket meglehet osztani, és így továb...

na uff