60
Papírsárkány eregetés
-
#20 hasonló nekem is volt, télleg jól működött, bár emlékeim szerint, az enyémnek volt valamiféle kerszt merevítése is.
Emlékszem toltam az erkélyről, muter szólt hogy kaja, rákötöttem a korlátra, megkajáltam, mikor visszamentem még mindig repült :)
Ez nekem nem volt nagy, egy normál méretű nejlonzacsiból is meg lehetett csinálni (aka teszkós szatyor) -
Vlala #19 Mekkora sebesség kell egy ilyen sárkánynak? Bicajra, vagy autóra kötve nagyon beteg lenne? -
#18 Csak azok alapján alkotok véleményt, amit láttam. A deltoidos cimboráknak is repült, néha le-le szállt. Ahhoz, hogy jól repüljenek, azért kellett szél.
Jómagam kivittem ezt a nejlonosat, enyhe szellőben és legalább háromszor olyan magasra sikerült eregetnem, mint a többieknek. Csak akkor ért földet, amikor én húztam le.
Egyébként pont a napokban gondoltam erre a sárkányra, hogy milyen jó volt. Ha olyan kedvem lesz, elkészítem én is. -
#17 ~30x70 -
#16 lefogom csekkolni, ha ennyire mondjátok...
valami méretet tudsz adni? úgy kábé -
#15 nemtudom mi a baj a deltoiddal, kiskoromban édesapám olyat csinált mindig nekem, és működött :) -
#14 most ezt nemtudom hogy mire értetted. ha megtudom csinálni magamnak akkor tényleg hülye lennék fizetni érte... -
#13 ja meg 500m kötél alatt ki sem mozdulni otthonról! :)
amúgy emlékszek ilyen is volt mint a #10-be és ez tényleg jól működ, -
#12 Igen, egy nejlon, rajta két lyuk és mindkét oldalán bambuszváz.
Ez a legjobb. Olykor nagyon magasra sikerült felengedni és sosem volt vele semmi gond. Kivétel, amikor a póznára tekeredett. :)
A deltoidot felejtsd el tigeroo és készítsd el RAZOR27 ábráján láthatót. Nem fogsz csalódni. :) -
#11 Én olyan sárkányt eregettem az előbb, hogy szétszakadt az ánuszom. Meg csíp is mint állat, Dragon Age-be simán jó lett volna főellenségnek. -
#10 amit én toltam az végülis nem papír, hanem nejlon, de annak idején nálunk ez a fajta volt az ultimate win :)
házilag is mékelhető, de sztem megér 250-300huft
-
#9 én nagyon sokat sárkányoztam kiskoromban...
(csináltunk olyat ami azért nem repült mert a kötél súlya lehúzta, pedig vékony damillal volt ám. szóval fiatalok voltunk és bohémek.
meg meguntam.
szóval érdemes nézelődni, dekatlonban árultak kite-ernyőt, ami persze annak komolytalan és bóvli volt, ellenben sárkányozni (irányítósdi persze, két "damilos" (sárkány szakszó híján vagyok bocsi) szóval erősebb szélbe simán elhúzott a földön. úgy már izgis volt :]] -
#8 Mert a lentebb látható deltoid ritka fos konstrukció, főleg ha a függőleges tengely két végénél van rögzítve a zsinór. -
#7 én régen mesekönyvekből csináltam "papírsárkányt",de sajnos túl nehéz volt anyám kicsit mérges lett,hogy összeragasztottam a könyveket. -
#6 Ejnye, értelmes hozzászólásokat várunk. -
#5 Nekünk sose sikerült olyat összerakni ami rendesen repült. -
#4 Szerintem eregess galambot, az ingyen van. -
#3 így ö :D
-
#2 -
#1 hali! na mivel jön a jóidő, szánsájn..... vaaagyis előtte még szeles-szeszélyes időjárásunk úgy gondoltam hogy hétvégén építek egy papírsárkányt, és eregetek egy jót mint puja koromban :)
néztem árakat a neten, de én tuti nem adok ki ~5ezret egy "bizéért"
sztem bambuszból lesz a váza, meg snitzerrel kivágok vmi nagyobb reklámtáskából anyagot hozzá.
aztán míg nem csinálom meg addigis szerettem volna erről beszélgetni, hogy ki hogy űzi még aktívan, tippek-trükkök amiket meglehet osztani, és így továb...
na uff