12
  • sanyicks
    simán eldönthető hogy 8 magosak... az l2, és a lebegőpontos egységek lesznek megosztottak x magonként.
  • WoodrowWilson
    APU

Mondjuk a Bulldozer még pont nem APU lesz.
  • szombi
    APU? wtf?
    Nem inkább CPU? Az APU egy generátor, amivel a repülők hajtóműveit szokás elindítani...
  • Sir Cryalot
    Ha az AMD-nél tudnák is milyen szakbarbárok hintik az igét a hátuk mögött, pl. a prohardveres abunáci akkor aztán főhetne a fejük
  • Glutamin
    Ezen a magok számán sem kellene lovagolni szerintem. Lesznek teljesítménytesztek és az alapján mindenki eldönti mire van szüksége. Ma már egy autóba sem érdekes hány cm3 a motor. Teljesítmény, nyomaték, fogyasztás érdekes.
  • PLaci #7
    Csak a HD6xxx sorozatú kártyák AMD Radeonok még, illetve az újabbak is azok lesznek, a régebbi (még kapható) HD3xxx/HD4xxx/HD5xxx sorozatúak maradtak ATI Radeon-ok.
  • Inquisitor
    Pont ezért nem lesz értelme. A mindenhol nyolc magosnak beharangozott Buldozer magos proci az hány magos is? 4? Vagy 8?
    Ha megnézed a leírást, nem nagyon lehet eldönteni. Mind a négy mag két szálat tud futtatni, csak nem olyan bénán, mint Intel oldalon a HT.
    Egyébként meg lehet olyan típússzám, ahol teszem azt első szám(ok) jelöli(k) aktuális proci sorozatot, a következő számok a magok számát, és a vége meg az órejelet.
  • kicsibicska
    Kitudja, mióta nyüvesedett a polcon az a kártya..
  • asysoft
    Egyetértek, bár szerintem Intel a többmagos éra hajnalán nem feltétlenül "kényszerből" váltott a Core névre. Egyébként év végén vásárolt Radeonom dobozán már nincs ATI felirat...
  • circa
    Én a héten vettem videokártyát és nincs már rajta ATI, de csak a cikk olvasása után tűnt fel :D
  • Ahoy
    Az X2, X3, X4, X6 elhagyása jó nagy hülyeség, és a vásárlók megkeverése. Intelnél is jajderühellem, hogy fingom nincs az adott i3-i5-i7 prociban éppen hány mag van, meg HT-s e vagy sem.

Mindegy egyelőre nem fenyeget a proci csere, Phenom II X4 955 BE tökéletesen jó... Istenem hát lassabb egy kicsivel videóvágásra mint az intelek, de annyival nem, hogy ne tudjam kivárni... Játékra meg tökmindegy, különben is 4 GHZ-ig el lehet lőni simán. Egyelőre még nem kellett tuningolnom se...
  • NEXUS6
    Az Ájemdénél olyan egy fax marketingesek vannak, hogy ihaj.

A múltkor asszem az ATI brand-tól akartak megszabadulni. Mondjuk a pár hete vásárolt videokarim dobozán még mindig ott virít pirossal a nagy logo. Szal úgy látszik csak módjával csinálják, vagy csak a vidkari gyártók xarnak a fejükre nagy ívben.

Szal ezt nem értem, felépítenek 10 év alatt egy brandet, ami még mindig sikeres. Az intel valszeg sokkal inkább azért váltott pentiumról core-ra, merthogy a penyónégy egy iszonyat xar proci volt, mármint az akkor bejövő Athlonhoz képest.
    Alsóbb kategóriában az AMD-re épülő rendszerek még mindig verhetetlenek.