Hivatalos Ügy
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy a haver akivel csinálni fogjuk pont könyvelõnek tanult egy ideig, szal nagyjából vágja a dolgokat, csak azóta sok minden változhatott.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Jah és javaslom neked BORSOD-ot ! én itt élek! akár a paradicsom mert még a menny is pitiáner dolog az itteni élethez képest! <#falbav>#falbav>
Papírt adsz-> kitörölheted vele ... ez magyarország egyik nagy hibája, hogy mindenki és mindenhol csak a papírokat gyártják és nem a szakembereket ...
Szerintem mindent a péktõl kezdve az autószerelésen át, mert késõbb fizetni kell érte ha bõvíteni akarod.
"-Milyen cégforma lenne a legmegfelelõbb? Kft-n gondolkozunk jelenleg."
Kft.
"-Kft-nél hogy mûködik most a törzstõke? Olyat hallottam már nem kötelezõ, de erõsen ajánlott, mert bevételhiány esetén fedezni lehet belõle a költségeket, illetve az esetleges követeléseket is."
Én úgytudom 500 000 ft, ha még meg nem változtatták
"-Leköltségelhetõk olyan tevékenységi körökbe illõ termékek, amiket munkán túl személyes célokra is használnánk? Pl: autó, laptop, stb..."
Informatikai cégnél laptop minden további nélkül. Autó necessebb, ne tankold hétvégén meg ilyesmi 😄
Többi passz, majd a többiek 😊
http://goo.gl/gd6Zi5
Mi egy webfejlesztõ cég alapítását tervezzük, egyszerû statikus személyes/cégismertetõ honlapok készítésétõl kezdve egyedi webes szolgáltatások fejleszteséig bezárólag foglalkoznánk mindennel, beleértve a coding/webdesignon túl hosting ügyintézést, karbantartást, felügyeletet, reklámhelykiadást, bannerkészítést, stb.
A kérdéseim:
-Milyen tevékenységi köröket érdemes, illetve szükséges felvennünk pontosan?
-Jó ötlet -e egy referenciaszolgáltatás fejlesztése, ennek reklámbevételébõl megalapozni a kezdeti kiadásokat(commercial software-ek lincenszei, cégalapítási költségek, professzionális hosting a céges oldalnak, vagy saját szerver+hostingba adás, stb...)
-Milyen cégforma lenne a legmegfelelõbb? Kft-n gondolkozunk jelenleg.
-Lehetséges a referenciaszolgáltatásunk reklámbevételét leszámlázni elõször egy már létezõ kis családi vállalkozással(internetes reklámtevékenység tevékenységi kör felvétele után), majd ha megalapítottuk a céget lehetséges mindenféle hosszadalmas procedúra nélkül átvenni a cég nevére a referenciaoldalt? Szükséges egyáltalán a cég nevére venni hivatalosan a szolgáltatást(végfelhasználóknak 100% ingyenes, kizárólag reklámbevétel), vagy elegendõ a hirdetõknek a cég alapítása után a cég nevében számlát adni, egy gyors szerzõdésmódosítás után?
-Milyen mód létezik a befolyó bevétel jogszerû felvételére tulajdonosként év közben(tehát nem osztalékként) személyes kiadásokra, lehetõleg a legkevesebb adó és járulékköltség mellett? Tudtommal a határozatlan ideig tartó alkalmazotti státusz közel 50% adó és járulékterhet jelent. Hallottam viszont valami eseti alkalmazotti dologról, amivel 30% körüli adó és járulékteherrel vehetõ fel összegtõl függetlenül bér, ennek mennyire körülményes az adminisztrációja? Minden esetben tulajdonosokról lenne szó, jelenleg nem tervezzük tulajdonrésszel nem rendelkezõ alkalmazottak foglalkoztatását.
-Kft-nél hogy mûködik most a törzstõke? Olyat hallottam már nem kötelezõ, de erõsen ajánlott, mert bevételhiány esetén fedezni lehet belõle a költségeket, illetve az esetleges követeléseket is.
-Kft esetén is fizetni kell a kollektív bûnösség elvén alapulú, feltételezett bejelentetlen alkalmazottak utáni minimálbér szerinti adó és járulékokat havonta? Még ha mi, a tulajdonosok be is jelentjük magunkat eseti megbízásokra(pl minden egyes project 1 megbízás)?
-Leköltségelhetõk olyan tevékenységi körökbe illõ termékek, amiket munkán túl személyes célokra is használnánk? Pl: autó, laptop, stb...
-Ha igen, van mód rá, hogy a munkacélú használat esetleges szükségtelenné válása után(pl. új felszerelés) személyes tulajdonúvá tegyünk egy eszközt, a költségként való elszámolás érvényvesztése nélkül? Elég egy adásvételi szerzõdés, majd az esetlegesen visszaigényelt ÁFÁ-t befizetni az eredeti vételár után?
Nagyjából most ennyi, elõre is kösz ha válaszoltok.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Voltam zárás előtt. _______________
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
spam. sry
itteni elérhetõségen érdeklõdj, segítõkészek
Emancipate yourself from mental slavement!
Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
ASUS P5B | Core2 Duo-2,4GHz/1066MHz (E6600) | 2GB 800MHz DDR-II Geil Ultra | ASUS GTX 650 Ti DC | SB Creative X-Fi XtremeMusic
Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"