8
  • hangulati
    #8
    mi van? hianyzik a biztonsagi kultura? ez ket szo... a biztonsag hianyzik, ami kuturalt emberek kozremukodesevel akar szora sem erdemes. itt a kultura hianyzik maga. ez a baj.
  • Amergin
    #7
    Nem a biztonsági kultúra "hiányzik", hanem nem fűződik hozzá profit érdek!
    Óriási különbség!
    Ha fűződne hozzá, akkor azonnal javítanák azokat és földig hajolva köszönnék meg, hogy felhívtad rá a figyelmet. A biztonság növelése csak a profitjukat csökkentené.
    "Jó az a proliknak!" -így vannak vele a drágák...
  • Cat #6
    http://www.urbanlegends.hu/2009/11/media-mediak-mediumok/
  • Gerygrey
    #5
    <grammarnazi ON>
    Médiák, ha már így aláhúztátok - megelőzendő a nyelvtannácik troll-flame-özönét - akkor sincsenek, ha egy ostoba Indexes újságíró azt hiszi, és ezt még büszkén hirdeti is. Ez ugyanis teljesen független a latin szavak kettős többesétől, mivel a magyarban sincs gyűjtőfogalmaknak többes száma, a média pedig gyűjtőfogalom. Beletartozik az írott, elektronikus, on-line, és az összes többi média, vagyis hírközlési eljárás.

    Mint ha azt mondanánk: közlekedés. Ez magában foglalja a kötöttpályást, a légit, a közösségit és az egyénit - minden olyan fogalmat, amely jelentése humanoid egyedek A pontból B pontba juttatása a célja.

    Most őszintén, van olyan, hogy közlekedések? Lehetnek közlekedési eszközök, kötöttpályás járművek, bármi, ami megfogható (persze, a jármű maga is egy összefoglaló név, mert lehet bármi ami gurul, repül, vagy úszik - de a jármű nem egy globális nagy egészre vonatkozik, amiből nincs több. Egyszerűbben fogalmazva: két jármű karambolozhat, két közlekedés nem, mert a közlekedés nem egy valami, hanem nagyon sok minden. Így már érthető?)

    Vagy vannak kórházak, rendelőintézetek - ezt összefoglalva egészségügynek hívjuk. Egészségügy a műtét is, abból is lehet kettő egy nap, a műtétek között pedig az orvos megihat egy kávét, de ezek nem "egészségügyek" (még ha a "különféle ügyek" szókapcsolat logikussá is tenné) hanem az egészségügy maga, mint minden ami ide tartozik: az orvos, az épület, a nővérke, meg a gyógyszer is, amit felír.

    Szóval média, vagy médiumok. De médiák nincsenek.
    <grammarnazi OFF>
  • Szefmester
    #4
    Nah igen.. 15 éve a végbéltükrözésen még személyesen kellett leszólítani.. gyomortükrözés azért ebből a szempontból jobb volt.. ott be lehetett vetni valami nagyot nyelős poént. XD
  • Narxis
    #3
    :DDD te állat
  • Laza
    #2
    Ehhez képest mi volt 15 évvel ezelőtt ... semmi :)
  • Laza
    #1
    Az is vicces, hogy manapság ha ülök az orvosi rendelőben, és a váróban megtetszik egy csajszi, és név szerinti behívás van, akkor otthon máris utána tudok nézni, van e faszija, és fel is tudom vele venni a kapcsolatot :)

    "Szia! Tudod, Én vagyok az, együtt várakoztunk a végbéltükrözésre." :)