A Chrome-fejlesztők példáját követik a Mozillánál
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://goo.gl/gd6Zi5
http://my.opera.com/core/blog/2011/02/28/webgl-and-hardware-acceleration-2"
Ez azért nem egyenértékû azzal, hogy a Chrome-tól vagy neadjisten az IE 9-tõl vették át. Ez egy mindenki által elõrelátható fejlesztés, melyen már jóideje dolgozik minden böngészõgyártó.
A Firefox 4 GUI-ja viszont egy olzan szembetûnõ Opera-nyúlás, amit talán még Mitchell Baker sem merne tagadni:
http://www.stealthsettings.com/images/2010/SeapropieFirefox4.0_13A0/FirefoxandOpera.jpg
c:\Users\felhasznaloi nev\AppData\Local\Temp\
be is, a flash videókat a flash plugin ide szokta cache-elni.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
A második kérdésedre, szerintem sokkal ésszerûbb ha nem a hdd+memó közötti megosztott töredék fájlokból próbálod kihámozni a videóid, hanem egy erre kifejlesztett kiterjesztést használt (példa https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/download-flash-and-video/), vagy esetleg egy tetszõleges greasemonkey szkriptet. Az elõbbi támogat egy rakat populáris megosztó portált.
Sokkal kevesebb munka, fejfájás és vacakolás.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Hogyan lehet elérni azt, hogy 66MB-nál nagyobb file is meglegyen a Cache-ben?
(én is FF-t használok, és amikor egy videó a keshelés közben eléri a kb. 66MB-ot, eltûnik a Cache-bõl.)
Másik kérdésem: amikor egy lejátszás alatti videó a Temp-ben egyáltalán nem vagy 0byte-osként jelenik meg, azt hogy lehet kitrükközni, hogy rendes file legyen belõle?
Ami a HW gyorsítást illeti, az Opera kb. 3 éve adta közre az elsõ videót, amin már ment a HW gyorsítás. Nyilván erõs kötöttségekkel és sokkal butábban, mint most, de akkor is...
én nem írtam, de aki ismeri az FFet, az tudja hogy miket vett át az Operából,
ha nem tudja, akkor csak abban az álom világban él hogy az FF csapata találta ki az érdekesebbnél érdekesebb funkciókat, pedig nem 😊 nem mindet
hardware-es gyorsítás 😊
http://my.opera.com/core/blog/2011/02/28/webgl-and-hardware-acceleration-2
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
segíthetek ha gondolod: pl kiterjesztések 😊*
ok ez EGY, írj még többet.....
Jóság az már, de igaz hogy az elején voltak gyermekbetegségei és instabil volt. De mostanára már egész szépen lehet dolgozni vele. Ha pl egy hibásan/rosszul megírt flash alapú elemre futunk egy oldalon, legroszabb esetben a plugin-container-t nyírjuk ki (vele együtt az elem sem fog élni többet), mellette viszont az egész böngészõ élve marad és böngészel tovább, illetve próbálkozhatsz újra megnyitni a témás oldalt.
Ez szükséges lépés volt a stabilitást és a sebességet nézve, mivel a tabok nem különálló, teljes értékû ablakok a foxban, hanem egyszerre kezeli és optimizálja (memória, sebesség, stb) õket a belsõ motor.
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
Alapjában véve a lényeg a böngészõben hogy kielégítse a felhasználó igényeit. És ezt a versenyben lévõk meg is teszik, persze más-más szempontból közelítik meg õket.
Az ff nekem alapjában véve telitalálat a nyitott/programozható kódrendszerével, a komplett GUI testreszabhatósággal és a third party plugin fejlesztésekkel, fejlesztõkkel. Más böngészõ ezt nem tudja megadni egyenlõre.
Nyilván neked, mint komoly opera-fannak más igényeid vannak, amit a te kedvenc böngészõd elégít ki. Ugyanez van a chrome nál is, akiknek a fapadosság, az egyszerû, felhasználóbarát (szinte elronthatatlan) kezelhetõség és a (betöltési) sebesség számít.
"eddig nem igen láttam az Operában FFes vagy chrome-os fejlesztést..."
segíthetek ha gondolod: pl kiterjesztések 😊
(végezetül csak ismételni tudom magam, nem az a lényeg "honnan" van a fejlesztés alapötlete, hanem hogy ha neked szükséged van rá, meg -e tudod találni a kedvenc böngészõdben.)
2011 végére már a chrome 20-as jön majd ki <#idiota>#idiota>
mi lesz 2015-ben? akko rmár a chrome 70 es verziója lesz?
de az is lehet hogy ez is olyan lesz mint a barátok közt, ami naponta két 15 perces részbõl áll és már a 45.652.252 résznél tartanak <#mf1>#mf1><#banplz>#banplz>
legalább mutassanak fel az FF nél is és a chrome-nál is valami saját fejlesztést, ne csak az Operától lopkodjanak és egymástól.
eddig nem igen láttam az Operában FFes vagy chrome-os fejlesztést...
de fordítva annál inkább.
Nem pedig a verziószám, ami senkit sem érdekel. A browser fejlesztési módja manapság meg teljesen megváltozott eleve, nem olyan mint egy játéké pl ahol kint van egy verzió, évekig használják aztán utána megkap az ember egy következõ, második (V2.0) részt, hanem fokozatosan implementálják bele a kreatív fejlesztéseket, technológiai újításokat és az ötleteket. Így a tradicionális számozás követése/figyelése megint csak értelmét veszti, fokozatosan bõvül, idomul minden apró kóddal, és nincs nagy radikális változás.
Ami egyes programoknál logikusnak tûnik, másra már nem biztos hogy feltétlen elõnyös. A böngészõ viszont nagyon nem mondható már klasszikus programnak manapság.
<#fejvakaras>#fejvakaras> Én meg annak örülnék, ha a 4 az idén megjelenne, mert annyit tolták már el a tényleges megjelenést, hogy azon sem lepõdnék meg, ha holnap bejelentenék, hogy mégiscsak karácsonyra jön ki a FF4.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Itt arról van szó, hogy nem gyûjtenek össze egy maréknyi újítást és várnak 2-3 évet vele(Mozillát ismerve..), hogy kiadják egy tucat beta verzió után hanem fognak 2-3-mat és azokra koncentrálnak. Lehetne verziószámozni mondjuk 4.x.x-nek, de õszintén, ki a f.szt érdekel? Kb. leszarom milyen verziószám, úgyis automatice frissül.
Az a gond, hogy a Google-nek van elég pénze és szakembere ezt csinálni, de a Mozilla-nak nincs, fõleg ha a Google elzárja a pénzcsapot.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.
Téged zavar amúgy hogy a chrome 11-es verziónál tart? Mert engem egyáltalán nem, minimálisan sem érint (és csak a fejlesztõnek kellene hogy iránymutató legyen), viszont az már igen kényesen érintene ha hónapokon keresztül ülnének valamin, csak azért mert nem tudják behozni a verzió számozások és az ütemezések miatt.
Szerintem túl sok jelentõséget tanúsítanak egyesek a verziószámokra, teljesen lényegtelenek gyakorlatilag, és ha ez kell hogy sebesebben, ütemesebben kerüljenek ki a széles népességnek akár az apróbb fejlesztések is, ám legyen.
jövõ év végéig meg majd megjelenik a Firefox 13
<#mf1>#mf1>
ez is csak egy szánalmas reklám fogás féle akar lenni, ettõl még nem fog többet tudni a róka koma <#zavart2>#zavart2><#levele>#levele>
a chrome is csak egy reklám fogást akart ezekkel a fõ verziószám léptetésekkel
szánalmas
3 év alatt begyorsított a chrome és 0 ról elérte a 11 es verzió számot
én nem vettem észre hogy jobb és gyorsabb lenne a chrome az Operától <#lookaround>#lookaround> de persze az ellentábor ezt úgy is cáfolni fogja...
Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nézzük meg mi van most? Én egy éve használom már szinte egy rakat fejlesztést amit a majdani hivatalos kiadásokkal csak ezután kap meg a jó nép. Kiterjesztések fejlesztõinek egy része meg nyugodtan ül a 3.x kompatibilis verziókon, mert minek haladni a 4.x kompatibilitás felé még ebben a pillanatban.
Gyorsabb kiadások = jóság.
Teljesen hidegen hagy a (fõ) verziószám, inkább cseréljék gyorsabban és jöjjenek rövidebb idõn belül a teljes verziókba az apróbb fejlesztések is.
Mókusvakítás csupán.. valami agyhalott és mellõzött marketinges pestises lázálma.