13
-
Merces #13 ...de én nem neked irtam tee..... -
aaaaa #12 Képzeld él olyan vén vagyok, hogy tudom. Valamikor a 90-es évek elején 18-20 forintért tankolt a fél ország, miközben a "jogkövetők" 45-ért vették a gázolajat. 94-95 re megelégelték, hogy szinte az összes diesel autó, és főleg a teherautók "pirossal" járnak. 1-2 évig még ment a jegyrendszer, aztán megszűnt az egész. Bosszúból, mert kevesebb adó jött be kitoltak azokkal is, akik nem "illegálisan" akarták használni. Aki ezzel akart fűteni, hát így járt.
Itt sem működött a bojkott. Ha 500 Ft lesz a üzemanyag, akkor is meg fogják venni az emberek.
Lehet hogy off a téma, de azért megjegyeztem. -
urbanlegend #11 Itt a lényeg az, hogy az Adobe Amerikában egy Photoshopot 700usd/140000Ft/ért árul. Európában 220000Ft-ért. Mind a két ár netto/tehát adók nélkül/
Miért kell egy európai embernek másfélszeres árat fizetnie ugyanazért a dologért?Ezt a problémát akarta felszámolni az önjelölt disztribútor. -
Merces #10 hülye-e vagy? tudod mi az a fűtőolaj?
Különben meg egyszerű a megoldás bojkottálni kell a kiadókat ,ha csak fél évig nem venne senki ujj szoftot ,filmet , gámát örülnének ha kinyalhatnák a fenekünket.
Ja lehet törölni ezt a hsz-t is mint a többit ebben a témában gyáva kis férgek.... -
#9 Rossz példa. Ez esetben az Adobe termékeit kínálta és nem valamilyen utánzatot. -
aaaaa #8 Hasonló kollektív bűnösség elve alapján fizetnek útalapot meg jövedéki adót azok a szerencsétlenek is, akiknek olajkályhájuk van. Más országokban a mai napig létezik fűtőolaj kb. fél áron. -
aaaaa #7 Miért az Artisjus nem rinyál, hogy nem veszik az emberek háromszoros áron a DVD-t ?
Az emberek nagy része nem hülye, azért hogy megvegyen 120 ft-ért egy olyan matricát, ami azonnal a kukában landol, amint letépi a fóliát a CD-DVD tokról.
Főleg ha saját műveket, fotókat, házi videókat ír ki rá. -
#6 Anyád, mostmár nem csak azért ugatnak, ha ellopod, hanem azért, ha megveszed és tovább értékesíted. Ezekután még mibe lehet belekötni? -
#5 Talán nem azt kéne csinálni, hogy a legtöbb jó cucc csak 1-2 évvel a japán megjelenés után jelenik meg errefelé, vagy soha, hanem gyorsan kiadni mindent, akkor nem érdeklődnénk annyira az import után. -
#4 Nem más, mint a hivatalos disztribútor lett megkárosítva, akinek joga van terjeszteni. Akinek nincs terjesztési joga, az őket megkerüli, és így ebből a disztribútornak nincs haszna.
Itt jutunk el arra a pontra, hogy inkább őket kéne megbaszni a(z) (minimum) árak fixálásáért és/vagy kartellezésért! -
aaaaa #3 Kb. annyi, mint az ukrán benzin meg a cigi. Nem veszik miatta a méregdrágán árult agyonadóztatott magyar termékeket. -
Szefmester #2 Gondolom azon szoftverek nem jelenhettek volna meg Németországban, vagy egy kiadónak kizárólagos forgalmazási joga volt rá. -
halgatyó #1 Nem értem ezt az egészet. Akkor most kit károsított meg, pontosan hogan és mennyivel?
Ez az egész "szerzői jog" témakör kezdi már az őrület határát súrolni.