Képernyő kvantumpöttyökből

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

O, mennyire hyonyoruen igaz (kesz itt is) ! 😊
TP: <#worship>
gothmog
"-Mit jelent a "kvantum"?
-Azt hogy írj az ár után mégegy nullát."

Tery Pratchett: Piramisok

Ezek a kvantumpottyok gyakorlatilag led kristaly porbol allnak. Egy folyadekban novesztik a kristalyokat, majd valahogy fel kell oket ragasztani az elektrodakra. Ez a ragasztas ami gond szokott lenni. Viszont ragasztas helyett eleg nagy erovel bele lehet oket nyomni a fem feluletbe. Elonyuk, hogy alapbol szervetlen anyagokbol vannak, tehat jo esellyel nem bomlanak le a mint a mostani oled-ek es por formajuak, tehat nem egy nagy kristalybol keszulnek mint a hagyomanyos szervetlen led kijelzok es igy gyartasi hiba sem nagyon van, tovabba ha 1-2 led kieg, akkor nem a teljes pixel tunik el, hanem csak par porszem lesz fekete a pixelen belul. Hatranyuk, hogy egy kristalyport kell egy femgozzel bevont muanyagfeluleten tartani, ami eleg problemas.
mer ezen nem csak tévézni lehet majd, hanem világítani is lehet vele... feltekerhetõ és fényes, ha adsz neki áramot. Jobb mint a TV 😊
AgentKis
2 db friss mûszakis lada simán kijön... Itt az egyik.

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Motoroj
Dehogynem!

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

1600 dodóból nem veszel te autót 😊
drfaust
Kvantum tévén nézhetjük a jövõt és ha takarítás közben nem figyelünk oda, könnyen beleeshet a porrongy Bruce Willis szájába. Remélem az afrikai éhezõ terroristák nem jönnek rá (vagy inkább örüljek?!), hogy a parlamentet a tévén keresztül is fel tudják robbantani és doomot fognak játszani a fél világgal. Idkfa Iddqd <#mf1>

Csak a semmi lehet tökéletes!

Hát mikor cserélték volna? Millás monitor árából többet lehet zsebre tenni, mint pár tízezresbõl.<#eplus2>
NEXUS6
Voltak, csak megfizethetetlen árban.😊 Olyan 1-2 mill/15" moncsi. Azon rötyögtem, hogy a Máv akkor cserélte le a déliben az összes jegyautomatás monitort. Eredetileg egy zöld monokróm moncsin futott valami DOS progi. Na most akkor az ment a megfizethetetlen árú LCD-n!

Szerinted, miért van itt ez az ország, ahol?
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

A legjobb majd akkor is a Nuka Cola Quantum lesz. Ha már úgyis minden a kvantumról szól.
2001:
minek fejleszteni az oled kijelzõket? még az lcd-k is megfizethetetlen árban vannak...
(már ha voltak egyáltalán akkor lcd kijelzõk)

Miért ne használnák a pötty elnevezést? Ha az egyik kvark hivatalos neve "bájos", akkor miért ne lehetne kvantumpötty?
" Emellett a kvantumpöttyök élettartama is magas"
na és mennyi az az annyi?
Pl. nekem még van egy 1985-ben(!) vett ITT (nem Nokia) tévém. Hát ez már igencsak 25 év felett van. Nincs gond vele.
Az új FullHD LED TFT-mrõl nem vagyok meggyõzõdve, hogy akár csak 5-10 évig fogja bírni... Pedig az árából anno is vehettem volna legalább 2 ITT-t 😉

amúgy minek ezt tovább fokozni? Még az OLED (színes!) kijelzõk is megfizethetelne árban vannak. Érdemes megnézni az 1600dolláros OptimusMaximus-t
Ez egy billentyû oled kijelzõkkel. Nem kavtnum izékkel! Egy autó ára...
- Milyen monitorod van?
- Pottyos.
- Ra kakalt a papagajod?

Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.

tudományos oldal? <#nevetes2>

Kvantumkristály-kijelzõ?

Kvantumörvény-hajtómû?
wraithLord
Kvantumpötty. Egy pötty (kristály) egyetlen rácselembõl áll? Bár ez már vagy 30 éves elnevezés, szóval inkább hagyjuk.
A dot pedig pont. Legalábbis a tudományos világban nem szoktak olyan szavakat használni, mint pl. a "pötty".
a_n_d_r_e_w
Tullottem a celon: LCD TV, Plazma TV, LED TV --> Quantum TV !!!!! fuuuuuuu

One Vision. One Purpose.

NEXUS6
QP - Quantum Precision - TM levédve stipistop
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Magiszter
Quantum torpedókat kilõni!! xD

Ez után meg a Kardassziai Kompressziós Fézer tévét csinálják meg 😛

Hogy lehet egy elvileg tudományos oldalon leírni, hogy pötty?
Túrórudi az pöttyös vazze, meg a katicabogár, meg a miniszoknya, dehát ez? 😄
Hát, ez... most komolyan, mi ez?😄 Mi ez?! 😄

Csak szólok, a cikk végén emlegetett cég, a QD Vision nevében már ott a rövidítés, Quantum Dot, szóval le vagytok maradva 😛

a_n_d_r_e_w
Mert? Lehet majd vagy
Quantum Point - vuuaaa vaaa vaa
Quantum Pixel - yes yes vaaaaa
gyakorlatilag mindegy, a quantum szo ugyis benne lesz, azzal meg lehet hypeot generalni

One Vision. One Purpose.

Magiszter
Pedig én már berendeltem volna egy 47"-os 3DQPTV-t* 😞

*QP = Quantum Pötty (megj.: Ilyen idióta névvel csak nem kerül forgalomba 😄 )