5
 • boond
  #5
  Én is úgy hallotam, teljesen más a 2 helyzet.
  Líbiában Komolyan gondolja a jelenlegi vezető, hogy megtartja a hatalmát ha jól emlékszem úgy fogalmazott: "bármi áron"...
 • Rotyoka
  #4
  aljazeera.net/

  Most is van live stream, najó nem mindig live de sűrűn streamelnek
 • NEXUS6
  #3
  Aminek egyrészt a fele sem igaz. Másrészt Kadhafi, meg a hasonlók az újságírókat is lelövik, ha úgy adódik. Mubarak a nyugati kormányokhoz húzott, mindig is megpróbált jó képet festeni magáról, és valami korlátozott demokrácia fílinget Egyiptommal kapcsolatban. Neki kellett a jó sajtó.
  Kadhafinak mások a módszerei.

  Lexarom, hogy ott van a CNN, amikor ők is a helyszínen levők mobiltelcsivel felvett képeit/videóit adják le. Ma már nincs akkora jelentősége a "hős" adrenalinvadász oknyomozó riporternek, a ki a halált nem vállalva, hanem keresve tudósít valamiről. Ma a forrongó tömegben minden egyes ember zsebében ott lapul a mobiltelcsi.
 • morden
  #2
  Kicsit off, de mennyit számít, hogy jelen van a nemzetközi média egy-egy helyszínen? Ugye Egyiptomból 0-24 órás steamelt adás jött, meg a téren ott voltak a forgató csoportok, nem is lett akkora """"balhé"""" mint most. Líbiában, ahol még nincs jelen a nemzetközi sajtó a hírek arról szólnak, hogy tankok, vadászbombázók lövik Líbia népét.
 • bippo
  #1
  Most az írott sajtó képviselője persze, hogy próbálja kicsinyíteni a modern kommunikációs formák szerepét a történésekben, mert a saját érdeke ellen van.

  Szerintem mondjuk a közösségi oldalak a régi röpiratok szerepét váltotta csak ki. Abban igaza volt, hogy ez csak a mozgósítást oldotta meg, maga a forradalom az utcán zajlik, ill. ha nincs általános elégedetlenség, a facebook sem képes csodára, a semmiből nem lehet forradalmat kirobbantani.