32
  • jeti00
    #32
    off:
    igaz, hogy én egy vetélytársnál vagyok de azért basszus mert időigényes helyreállítani.. és képzeld, dolgoznak rajta. Rühellem az ilyen efiket..
  • sandor4
    #31
    ott a pont :)
    http://www.demotivalo.com/sp-2/
  • chuky123
    #30
    250 ezer gép szerintem kevés hogy a teljes netet megbénitsa. Meg ahogy azt Gigalamer is irta hogy saját maga alatt nyirja ki hálót úgy egyre kevesebb gép lesz. Persze azt nem írja hogy hoz létre ekkora botnetet. Mintha olyan könnyü lenne. Úgyhogy ez szerintem is kacsa az egész.
  • karcsi
    #29
    Negem tobmodcerem is van

    egyik hogy nem fiszedek asz inderneter esakor kikabcsojjak

    a masig hogy mintengit mektumalok hogy vetye raasz öszes ismerosed hoty mintengi vakja ela oszes obdikaji kapelt a tenkeralat amidcsak talal es akoris leal szerindem de epe nemvatyok ojan bisztos minda eloszopen mer esztcsag elmeledi sigon propaldtam
  • Merces
    #28
    Minnesotai Egyetem számítógép tudományi karának kutatója= ha nem kap támogatást a kutatási terve mehet vissza tanársegédnek ugyhogy kitalált valami hoaxot amire mostanában harapnak Max Schuchard...Ernőke emberekről beszélünk , nemrégfejezett, túlrégfjezett profokrol akik a farkukat piszkálgatják egy egyetemen ahelyett, hogy értelmes munkát végeznének, rengeteg melléfogás és baklövés születik az ilyen helyeken és kevés eredmény.....
  • archrodney
    #27
    Ha ez mégis bekövetkezne az sem lesz gond.
    Mindenki elmegy majd a Szilícium-völgybe hátha ott még akad egy kis Internet. :)
  • erno666
    #26
    @Gigalamer:
    Tipikus idióta hozzászólás... Te aztán szakértője lehetsz a témának.
    Amúgy te ki vagy? Mert a cikkben szereplő illető "Max Schuchard, a Minnesotai Egyetem számítógép tudományi karának kutatója", aki "munkatársaival megalkotta" stb.
    Nyilván ők nem ismerik az internet működését...
  • MsUser
    #25
    Ez a probléma azért kerül felvetésre mert ehhez is kell hozzáértő aki megoldja.
    Ilyen okos ötletből minden hétre jut egy, és igazából nem igazi fenyegetés mint ahogy az sem ha online feltörik a Bankomat vagy a szolgáltatóm szerverét! 1-2 nap szünet rossz esetben, jó esetben örökre meghal a NET!!!
    Hasonlít a vírusvédelem és vírus esetére, szükség van védelemre ha esetleg nem lenne pillanatok alatt generálunk problémát hogy bebizonyítsuk kell az a vírusvédelem!
  • Doktor Kotász
    #24
    Volt olyan, hogy a Youtube nem volt elérhető az egész világon, mert a kínaiak tiltólistára vették (kivették a DNS-ből) és ez a trükk végigfutott az egész világon DNS szerverről DNS szerverre. Ez gyakorlatilag hasonló jelenség lenne, csak nem a DNS szerverek, hanem a routerek lennének a középpontban.
  • drfaust
    #23
    Azért egy komolyabb napkitörés letolná az égről az összes műholdat, és hazavágná az elektromos rendszereket. "A logikám kikezdhetetlen"
  • Zolivok
    #22
    kellet a hírhez.p
  • Rotyoka
    #21
    Éppen ezért nem lehetséges mert több nap kéne hozzá. Amint ezt a mókat elkezdi valaki lelövik a vérbe a műholdjait (kétlem hogy ne lenne ilyen technológia) vagy lemtámadják az országot azonnal.
  • TomecK
    #20
    Nem, lehetetlen, volt is rá próbálkozás, irányított EMP. A cél az űrből, akkora irányított sugárzást kibocsájtani, hogy az egyes városokat vagy épületeket hatástalanítson csak. Elméletlieg lehetséges, csak nagyon profi technológia kellene, a lényeg, hogy az ózon réteg után valahogy újra kell fókuszálni a hullámokat. 1-2 nap alatt szerintem elintézné 5-10 műhold az egész földet.
  • Rotyoka
    #19
    Hát a környezetnek jobb lenne, mert minden üzem emg minden leállna amiben akár 1 dióda is van. Csak ugye egy világ mérető EMP egy lehetetlen dolog :D
  • NEXUS6
    #18
    Amúgy mi értelme lenne az inter leállításának?
    Ilyen csak a dzsémszbond filmek kiagyalóinak jut eszébe. (Ok néha nekem is:)
    Ez nem arról szól, hogy le a szemét nácizsidónépelnyobóburzsoákkal, vagy vesszen a civilizáció és éljenek a réten legelésző nuszik! Mert gyakorlatilag szétesene a civilizáció, ami azzal járna, hogy amit eddig elküldtek villanypostán azt most szépen kocsival fogja vinni a hírvivő kevinkosztner, 1000X akkora terhelést jelentve a környezetnek. Vagy amíg az ecceri munkás éhenhal, a szemét geci népelnyomó meg örül, hogy amíg nincs net valszeg tőzsde sincs, meg fizetés nélküli szabadságon van az infláció is és legalább nem romlik a pénze, amíg legalább letisztul kicsit a piac.
  • Rotyoka
    #17
    A neve: EMP.

    Az már csak részlet kérdés, hogy minden elektroteknikai dolognak annyi
  • adampierson
    #16
    Hát én ehhez nem értek, az még hogy 250 000 zombi gép kell, az ijesztően hangzik , mivel tuti , hogy akad ennyi, efelől semmi kétségem, de ennél a résznél már jót nevettem "helyreállítása pedig napokat vesz igénybe" baromi nagy csapás a netre néhány nap pihenő. Plusz, a net olyan buzi nagy, hogy sztem, ez kivitelezhetetlen.
  • Crane
    #15
    Az Internetet nem lehet leállítani, mert az élet mindig utat tör magának. :)
  • Gigalamer
    #14
    Max Schuchard inkább olvassa el a BGP pontos működését, ahelyett, hogy baromságokkal riogat. Értse meg a hálózat működését, mielőtt elméleteket gyárt a hálózat összedöntéséről.
    Mutasson már egyetlen, tizedakkora "kívülről irányítható" botnetet, mint amit a támadás létrehozásához vizionál! A zombi gépekből álló botneteknek épp az a lényege, hogy részei annak a hálózatnak, aminek a megtámadásáról beszél, de az nem jut eszébe, hogy ha a zombija szétrugja a hálózatot, akkor ő is kiesik, ezáltal nem tud tovább rombolni.
    Mondjam még, vagy érthető voltam?
  • Blooder666
    #13
    Ott a pont lassan már megtanulhatnák az emberek főleg hogy minden fórumom ez a vitatéma, persze könnyebb kapásból hülyeséget írni mint pár percig olvasni mondjuk a wikipediát.

    Amúgy maga a cikk az vicc egy router azért ennél bonyolultabban működik.
  • roliika
    #12
    Mellesleg, valaki megtudja mondani, hogy Budapesten a 11. kerületben a UPC-nél hajnal óta miért nincs net, TV és telefon szinte az egész kerületben?
    13 óra van!!!
    Mobilnetről vagyok...őket felhívva tájékoztat az automata, hogy hát sajnos akadozhat a szolgáltatás...nem akadozik, hanem NINCS!
    Meghogy a kollégák már hárítják a hibát.
  • bobba16
    #11
    kedves Auren
    legyszives nezz utanna a hacker cracker phreaker szavak jelentesenek, es csak utanna inditsd el a forumban szokasos hulye ertelmezesi vitat
    meg aztan ha van idod nezd meg azt is hogy mit jelent a whitehat blackhat jelzo is
  • Auren
    #10
    A terroristáknak is kell az internet :D
  • Auren
    #9
    "egyszerű hackerek nem képesek elkövetni"
    A világ legprofibb hackerei sem követnének el ilyet, mert az ő dolguk a védelem kiépítése, a cracker "pusztít".
    Ha valaki ilyen cikket ír/fordít legalább a fogalmakkal tisztában lehetne.
  • morden
    #8
    He nem lenne ezen támadás ellen védekezés akkor tuti nem hozták volna ki a kutatók ezt a cikket, semmi másra nem jó csak jajajarettegjünkvalamitőlmegint.
  • Meridian
    #7
    másrészt meg minden nagyobb routernek van felügyelete, akik mögött élő személyek állnak, azok érzékelik a hálózat egyes vonalainak megállását és mindjárt vizsgálni is kezdik mi is a hézag.
  • Mcsiv
    #6
    itt főleg a főbb kapcsolódási pontokról van szó. Arról viszont a drága kutatónk elfelejtkezett, hogy erre már van megoldás, sőt, használják is. Egyrészt a behírdetés nem fél perc alatt zajlik le, másrészt a routerek nem adják egyből vissza a forgalmat arra az útvonalra, ami az előbb rossz volt.
  • Petka
    #5
    Úgy beszélnek a cikkben az Internetről, mintha az egy felfedezésre váró dolog lenne, aminek a működését meg kell érteni, pedig ember alkotta. Ez már durvább dolog, mint az emberi DNS feltérképezése...
  • uwu 80
    #4
    Mi van akkor ha kapcsolódási pontokon újraindítják a gépeket?
  • Zolorado
    #3
    ...egy napon az internet leállt... az emberek először pánikba estek, majd kezdtek megnyugodni, kimentek a lakásaikból, beszélgettek egymással, sok időt töltöttek a szabadban, és pár hét múlva elfelejtették az egészet.... boldogan éltek internet nélkül... amíg MINDMEGnemHALTAK!
  • Zolorado
    #2
    Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön!
  • Sir Quno Jedi
    #1
    Jaja, akkor már inkább a majás világvége, annak is több esélye van, köszi!