63
-
Major #23 Ö-ö-ö akkor javaslok neked egy nagyon kicsi és gyors rendszert, remélem elbírja a géped :D
FreeDOS
Minimal system requirements:
386 or higher processor;
4 MiB or more RAM;
3,5" 1,44 MiB floppy disk drive. -
Jól látod a problémát, de momentán nincs felesleges 10-5 e FT-om, csak elfekvőben 2-3 db 40-60 G-s vincsim.
Mellesleg, a kis buzerálásoknak hála a win is kisebb, stabilabb, kezelhetőbb. Minek májerkedni, hogy: igaz, hogy 35 G a rendszer, de lexarom, mert veszek új vincsit, meg procit, ha belassul, meg videokarit, amikor néhány beállítással meglehet fékezni az étvágyát.
Én az eszemet használom, más a pénzét, mindenki azt amije van.
-
Én a virtuális memóriát simán kikapcsolom. 4G RAM-nál, már szinte soha nem futok olyanba, hogy elfogyna. De amikor már jó pár progi ablak van kinn az asztalon akkor sincs lassulás, meg a vinyón is nyertem 4 G-t. -
Ja persze én is erre gondoltam alapvetően, de én mindent vélájtnak hívok, jobban hangzik mint az hogy ártíszevönlájt.
-
Major #19 Itt maximum 5-10 gigáról szól a sírás, de 1-2 Terás vinyók esetében ez már marhára nem számít. (1 terás vinyó - 13-14 E Ft) -
Hát, telepítésnél azthiszem nálam 16 gigát foglalt (aztán ez csökkent azzal, hogy virtuális memóriát áttettem másik partícióra, illetve hibernálás kikapcsol és töröltem annak is a fájlját ami 2 giga ugye). Emellett mindent másik partícióra telepítek szinte amit lehet, temp, lomtár is másik partíción, ennek ellenére 31 gigára foglalt a rendszerpartícióm. Múltkor már betelt, de letöröltem a Visual Studio 2010 -et, azzal fölszabadult onnan is másfél giga...
Mostmár jóval több mint 1 éve van fennt mondjuk, azóta már mindent megélt szegény rendszerem, 2 alkalommal növeltem meg a C meghajtót (én is 20 gigáról indultam, xp -nek még annyi elég volt, aztán lett 30, majd 35) :D
Ezekszerint a service pack miatt nem úszom meg, hogy megnöveljem még egy kicsit xD -
Win7-hez van már speciálisan összekalapált szerkesztő, így nem kell a vLite-tal szenvedni (ami meg ugye Vistához van).
www.rt7lite.com (és az SP1-et is támogatja) -
Huh, te aztán tudsz veszélyesen élni!:D
Hát ebből előbb utóbb újratelepítés lesz szerintem:)
Én monnyuk 2-3 napja telepítettem, a rendszer-visszaállítás kikapcs után, meg a frissítések felrakása után most 14G-nél tartok, és ebből "csak" 6,5G a winsxs.
Nem tudom az utóbbit mennyivel lehet kevesebből megúszni, de sajna nem nagyon érdemes piszkálni. A system restore kiiktatása jelentősen csökkenti a hízását, de ahogy észrevettem az sem állítja meg teljesen. Neten olvasni, hogy van aki pár nap alatt 20+G-re hizlalta. -
Ja, hát valszeg én is egyet újra telepítek. Most vagyok éppen egy hw bővítés közepén, új wincsi, meg videokari is kéne, de az valszeg a jövő hónapra marad. A régi gépemen azért elég sokáig bírta a win, jó egy évig.
Egy ilyen integrált win fog valszeg az új gépre is kerülni. Szerintem egy vLite verziót összedobok:D -
Na igen, egy linux elfér 600 megába, teljes officeal együtt! -
Zolorado #13 A windóz már csak ilyen. Arra a 2 gigára szerintem vess keresztet, az első adandó alkalommal bővítsd ki mondjuk 40-re. És is ezt játszottam még az XP alatt, 1 GB szabad hely volt, minden létező és elképzelhető dolgot letöröltem és/vagy átpakoltam a D:-re. Végül jött egy jól irányzott .NET framework fissítés, és minden(!) szabad helyez megzabált, fel sem fért. Aztán jöhetett a kényelmetlen formázás és újratelepítés egy nagyobb helyre... -
DeviloftheHell #12 mikor lesz már az hogy kiadnak egy rendszert és az amig elnem avul egyetlen javitásra sem szorul? -
Ez azért elég kegyetlenül hangzik, nekem pl. 20 gigás a C:-m, mert így partícionáltam még korábban, ezen elmegy a win kb. 18 gigával (jó, néha tisztítgatni kell a meghajtót), de ha ez ekkora helyet igényelne, akkor lőhetem.
Nem akarok itt ömlengeni, meg elnézést, hogy ezt hozom fel, de a rendszerfájlok pakolgatásáról és frissítéséről tényleg tanulhatnának valamit egy-két linux disztribúciótól, mert abban még van, hogy felszabadul hely, ha frissít a rendszer valamit, de legalábbis nem nő kétszer akkorára (magyarul tényleg lecseréli azt, amit le kell és nem szemetel). -
Én is azt használom. Csak valószínű hogy azért csinálnak egy, az eredeti MSDN -ről letöltött frissítésből készült verziót is. Hacsak ténylegsen nem bitről bitre nem fog majd megegyeni a kiszivárgottal. -
xxx007 #9 Kb. már egy hónapja kiszivárgott...rég ezt használom.... -
Hivatlosan 22.-e. ez azt jelenti hogy kb. 20-21.én már az ügyesek valahogyan leszedik a hivatalos verzát. TRK. nevű barátunk nekiáll és úgy kb. 22.-én 22 órára elkészíti a hivatalos integrált SP1 Hun telepítőt. Ami nem szemetel 5 gigát a winsxsbe. Annyi az egész hátránya hogy új wint kell rakni. -
Totál felesleges kikapcsolni, de aki kikapcsolta az remélhetőleg vissza is tudja kapcsolni sőt talán egy SP telepítésével is megbirkózik. Amúgy semmi extrát nem tartogat home user szemszögből.
#6 igen, érdemes beszerezni (vagy magunknak csinálni) az aktuális SP-al integrált telepítőlemezt. -
Zolorado #6 Ha nem kapcsoltad ki az autoupdate-et, szerintem kizárt hogy több gigányit foglaljon. Az ideiglenes fájlokat mondjuk Spybot S&D-al könnyen lehet törölni, és néha törlöd a régi rendszerviszaállítási pontokat, akkor tuti nem.
De ez egyébként akkor hasznos, ha a telepíted a Win7-et, mert akkor nem a netről kell letölteni azt az egy gigát, hanem felteszed a CD-ről. Gyorsabb, mitn letölteni, és nem növeli az adatforgalmat sem annyira. -
Ez úgy van, hogy aki csak eccer bemászott a vezérlőpult frissítések menüjébe és beállította, hogy ne minden szemetet gyűjtsön magába a win, hanem csak amit a júzer engedélyez, annak ugye nem szedi majd le automatikusan, csak ha jóváhagyja. Arról nem is beszélve aki totálisan ki is kapcsolta a ótómatikus frissítést.
Az eredeti kérdésre visszatérve. Valszeg lesznek benne jelentős optimalizációk, de talán, ha új funkció nincs benne, akkor megfonzolandó a kihagyása.
Pláne. Hogy ha a 64 bites verza közel 1 GB-os csomagja úgy fog kinézni, hogy először is frissíti a rendszert, ami a régi fájlok cseréjével ugye elvileg nem keletkezik jelentősen nagyobb területet, max pár száz megával. Elvileg.
Csakhogy a win7 a rendszer-visszaállítás és kompatibilitás miatt az összes régi verziójú rendszerfájlt szépen bepakolgatja majd a winsxs könyvtárba. Ez az 1 GB-os nagyságot tekintve olyan 5 GB-nyi hulladékot megint csak jelent. Nem kizárt az sem, hogy a teljes csomagot is elteszi magának a SoftwareDistribution könyvtárba. Plusz az esetleg eltakarítatlan temp fájlok.
Frissítés után plusz 5-10 GB növekedésre simán lehet számítani szerintem, ha valaki nem pucolja rendszeresen a windózt.
AEgy régebbi gép/szűkös tárhely esetén elgondolkodtató, hogy kell-e ez, ha új funkciókat nem ad. Én várni fogok vele valszeg. -
Kheller #4 Ez úgy van, hogy teljes hülyeséget beszél a cikkiró. Vannak az update-ek (security és nem security) ezeket teszik közzé a microsoft update-en és települ mindenkinek aki bekapcsolva hagyja. Ezen kivül embertelen mennyiségű - szinte kivétel nélkül nem security jellegű - HOTFIX van, amik mindenféle hibát orvosolnak. Ezeknek két része van, az egyik az amit, ha rákeresel a problémára és megtalálod egy KB cikkben, akkor ott találsz egy linket ahonnan letöltheted és KÉZZEL telepitheted. Másik részük igy nem letölthető, külön igényelni ki (live ID-val) és utána kaphatod csak meg.
Nos mindezeket együtt tartalmazza az SP1 és bátran kijelenthetjük nincs ember a földön aki az összes HOTFIX-et letöltötte, igényelte és kézzel telepitette az UPDATE-eken kivül, tehát nincs olyan ember a földön akinek az SP1 ne hozna ezernyi javitást a rendszerére, hiába rakott fel eddig minden UPDATE-et a microsoft update-el.
És ezen kivül is tartalmaz még jópár finomhangolást (registry-ben beállitások módositása, optimalizálása)
És sajnos ez az ökörség ezernyi helyen elhangzott már és sulykolják az emberekbe, hogy az SP1 semmit nem hoz a kliens gépeken, ha be volt kapcsolva az autoupdate... -
e57 #3 Akkor is telepítsd, ha az eddigi összes frissítést telepítetted már. Az SP csomagok nem kikerülhetőek, ha továbbra is szeretnéd az ezután megjelenő frissítéseket telepíteni. -
Ez úgy van, hogy semmit nem kell csinálni, Win Update-n keresztül települ aminek települnie kell. :) -
Ha nem lesznek benne új funkciók, akkor azok akik eddig rendszeresen frissítették a win7et fölösleges telepíteni, mert fölöslegesen foglal +1giga helyet, vagy hogy van ez?