Február 22-től lesz elérhető a Windows 7 SP1
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A windóz már csak ilyen. Arra a 2 gigára szerintem vess keresztet, az elsõ adandó alkalommal bõvítsd ki mondjuk 40-re. És is ezt játszottam még az XP alatt, 1 GB szabad hely volt, minden létezõ és elképzelhetõ dolgot letöröltem és/vagy átpakoltam a D:-re. Végül jött egy jól irányzott .NET framework fissítés, és minden(!) szabad helyez megzabált, fel sem fért. Aztán jöhetett a kényelmetlen formázás és újratelepítés egy nagyobb helyre...
mikor lesz már az hogy kiadnak egy rendszert és az amig elnem avul egyetlen javitásra sem szorul?
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
Ez azért elég kegyetlenül hangzik, nekem pl. 20 gigás a C:-m, mert így partícionáltam még korábban, ezen elmegy a win kb. 18 gigával (jó, néha tisztítgatni kell a meghajtót), de ha ez ekkora helyet igényelne, akkor lõhetem.
Nem akarok itt ömlengeni, meg elnézést, hogy ezt hozom fel, de a rendszerfájlok pakolgatásáról és frissítésérõl tényleg tanulhatnának valamit egy-két linux disztribúciótól, mert abban még van, hogy felszabadul hely, ha frissít a rendszer valamit, de legalábbis nem nõ kétszer akkorára (magyarul tényleg lecseréli azt, amit le kell és nem szemetel).
Nem akarok itt ömlengeni, meg elnézést, hogy ezt hozom fel, de a rendszerfájlok pakolgatásáról és frissítésérõl tényleg tanulhatnának valamit egy-két linux disztribúciótól, mert abban még van, hogy felszabadul hely, ha frissít a rendszer valamit, de legalábbis nem nõ kétszer akkorára (magyarul tényleg lecseréli azt, amit le kell és nem szemetel).
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
Én is azt használom. Csak valószínû hogy azért csinálnak egy, az eredeti MSDN -rõl letöltött frissítésbõl készült verziót is. Hacsak ténylegsen nem bitrõl bitre nem fog majd megegyeni a kiszivárgottal.
Kb. már egy hónapja kiszivárgott...rég ezt használom....
Hivatlosan 22.-e. ez azt jelenti hogy kb. 20-21.én már az ügyesek valahogyan leszedik a hivatalos verzát. TRK. nevû barátunk nekiáll és úgy kb. 22.-én 22 órára elkészíti a hivatalos integrált SP1 Hun telepítõt. Ami nem szemetel 5 gigát a winsxsbe. Annyi az egész hátránya hogy új wint kell rakni.
Totál felesleges kikapcsolni, de aki kikapcsolta az remélhetõleg vissza is tudja kapcsolni sõt talán egy SP telepítésével is megbirkózik. Amúgy semmi extrát nem tartogat home user szemszögbõl.
#6 igen, érdemes beszerezni (vagy magunknak csinálni) az aktuális SP-al integrált telepítõlemezt.
#6 igen, érdemes beszerezni (vagy magunknak csinálni) az aktuális SP-al integrált telepítõlemezt.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ha nem kapcsoltad ki az autoupdate-et, szerintem kizárt hogy több gigányit foglaljon. Az ideiglenes fájlokat mondjuk Spybot S&D-al könnyen lehet törölni, és néha törlöd a régi rendszerviszaállítási pontokat, akkor tuti nem.
De ez egyébként akkor hasznos, ha a telepíted a Win7-et, mert akkor nem a netrõl kell letölteni azt az egy gigát, hanem felteszed a CD-rõl. Gyorsabb, mitn letölteni, és nem növeli az adatforgalmat sem annyira.
De ez egyébként akkor hasznos, ha a telepíted a Win7-et, mert akkor nem a netrõl kell letölteni azt az egy gigát, hanem felteszed a CD-rõl. Gyorsabb, mitn letölteni, és nem növeli az adatforgalmat sem annyira.
Ez úgy van, hogy aki csak eccer bemászott a vezérlõpult frissítések menüjébe és beállította, hogy ne minden szemetet gyûjtsön magába a win, hanem csak amit a júzer engedélyez, annak ugye nem szedi majd le automatikusan, csak ha jóváhagyja. Arról nem is beszélve aki totálisan ki is kapcsolta a ótómatikus frissítést.
Az eredeti kérdésre visszatérve. Valszeg lesznek benne jelentõs optimalizációk, de talán, ha új funkció nincs benne, akkor megfonzolandó a kihagyása.
Pláne. Hogy ha a 64 bites verza közel 1 GB-os csomagja úgy fog kinézni, hogy elõször is frissíti a rendszert, ami a régi fájlok cseréjével ugye elvileg nem keletkezik jelentõsen nagyobb területet, max pár száz megával. Elvileg.
Csakhogy a win7 a rendszer-visszaállítás és kompatibilitás miatt az összes régi verziójú rendszerfájlt szépen bepakolgatja majd a winsxs könyvtárba. Ez az 1 GB-os nagyságot tekintve olyan 5 GB-nyi hulladékot megint csak jelent. Nem kizárt az sem, hogy a teljes csomagot is elteszi magának a SoftwareDistribution könyvtárba. Plusz az esetleg eltakarítatlan temp fájlok.
Frissítés után plusz 5-10 GB növekedésre simán lehet számítani szerintem, ha valaki nem pucolja rendszeresen a windózt.
AEgy régebbi gép/szûkös tárhely esetén elgondolkodtató, hogy kell-e ez, ha új funkciókat nem ad. Én várni fogok vele valszeg.
Az eredeti kérdésre visszatérve. Valszeg lesznek benne jelentõs optimalizációk, de talán, ha új funkció nincs benne, akkor megfonzolandó a kihagyása.
Pláne. Hogy ha a 64 bites verza közel 1 GB-os csomagja úgy fog kinézni, hogy elõször is frissíti a rendszert, ami a régi fájlok cseréjével ugye elvileg nem keletkezik jelentõsen nagyobb területet, max pár száz megával. Elvileg.
Csakhogy a win7 a rendszer-visszaállítás és kompatibilitás miatt az összes régi verziójú rendszerfájlt szépen bepakolgatja majd a winsxs könyvtárba. Ez az 1 GB-os nagyságot tekintve olyan 5 GB-nyi hulladékot megint csak jelent. Nem kizárt az sem, hogy a teljes csomagot is elteszi magának a SoftwareDistribution könyvtárba. Plusz az esetleg eltakarítatlan temp fájlok.
Frissítés után plusz 5-10 GB növekedésre simán lehet számítani szerintem, ha valaki nem pucolja rendszeresen a windózt.
AEgy régebbi gép/szûkös tárhely esetén elgondolkodtató, hogy kell-e ez, ha új funkciókat nem ad. Én várni fogok vele valszeg.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ez úgy van, hogy teljes hülyeséget beszél a cikkiró. Vannak az update-ek (security és nem security) ezeket teszik közzé a microsoft update-en és települ mindenkinek aki bekapcsolva hagyja. Ezen kivül embertelen mennyiségû - szinte kivétel nélkül nem security jellegû - HOTFIX van, amik mindenféle hibát orvosolnak. Ezeknek két része van, az egyik az amit, ha rákeresel a problémára és megtalálod egy KB cikkben, akkor ott találsz egy linket ahonnan letöltheted és KÉZZEL telepitheted. Másik részük igy nem letölthetõ, külön igényelni ki (live ID-val) és utána kaphatod csak meg.
Nos mindezeket együtt tartalmazza az SP1 és bátran kijelenthetjük nincs ember a földön aki az összes HOTFIX-et letöltötte, igényelte és kézzel telepitette az UPDATE-eken kivül, tehát nincs olyan ember a földön akinek az SP1 ne hozna ezernyi javitást a rendszerére, hiába rakott fel eddig minden UPDATE-et a microsoft update-el.
És ezen kivül is tartalmaz még jópár finomhangolást (registry-ben beállitások módositása, optimalizálása)
És sajnos ez az ökörség ezernyi helyen elhangzott már és sulykolják az emberekbe, hogy az SP1 semmit nem hoz a kliens gépeken, ha be volt kapcsolva az autoupdate...
Nos mindezeket együtt tartalmazza az SP1 és bátran kijelenthetjük nincs ember a földön aki az összes HOTFIX-et letöltötte, igényelte és kézzel telepitette az UPDATE-eken kivül, tehát nincs olyan ember a földön akinek az SP1 ne hozna ezernyi javitást a rendszerére, hiába rakott fel eddig minden UPDATE-et a microsoft update-el.
És ezen kivül is tartalmaz még jópár finomhangolást (registry-ben beállitások módositása, optimalizálása)
És sajnos ez az ökörség ezernyi helyen elhangzott már és sulykolják az emberekbe, hogy az SP1 semmit nem hoz a kliens gépeken, ha be volt kapcsolva az autoupdate...
Akkor is telepítsd, ha az eddigi összes frissítést telepítetted már. Az SP csomagok nem kikerülhetõek, ha továbbra is szeretnéd az ezután megjelenõ frissítéseket telepíteni.
Ez úgy van, hogy semmit nem kell csinálni, Win Update-n keresztül települ aminek települnie kell. 😊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
← ElőzőOldal 2 / 2