28
-
29spotty #28 És mi a helyzet a paypass kártyákkal, arról tudtok valamit? mondjuk erről? Ilyet ajánlott most nekem a bankom, de még hezitálok, hogy kell-e. -
bakagaijin #27 Már nem azért de ezeket is bankkártyaszámra regisztrálod rá. Azaz fizetsz a kártyacégnek és ezeknek a virtuális pénzintézeteknek is. -
sanyicks #26 És az kinek a hibája? A fasz bankoké. Kultúráltabb helyeken nem tart ennyi ideig, és fogadok hogy kevesebbe kerülne megcsinálni mint ez a májsztrós fizetés. -
#25 Inkább ezekre az on-line fizetési eszközökre kell rágyúrni (legegyszerűbb módjai a külföldi átutalásoknak):
PayPay
PayPal
Moneybookers -
#24 Azt hozza kell tenni, hogy Angliaban egy kartyas fizetes eseten kb tizede a jutalek a kartyakibocsajto fele (bankok), mint Magyarorszagon. Ez pedig nem a magyarok hibaja.
Gyakran van ilyen elteres multicegeknel.
Pl. a Tesco Angliaban 25-26% eves adot fizet, Magyarorszagon ~2%-ot.
A Vodafone percdija Magyarorszagon magasabb mint Angliaban es Angliaban nincs is teljes lefedettseg meg akar kulvarosokban sem!
Nemet cegek is gyakran abbol a profitbol csinalnak (nemet) discountot, amit Kelet-Europaban szedtek ossze.. -
#23 ez nem ciki, hanem sima üzletpolitika, sőt semmi kirívó nincs benne, teljesen általános a számtech üzleteknél.a magyarázat valami olyasmi, hogy ezek a boltok olyan kis árréssel dolgoznak, hogy nem éri meg nekik, ha valaki kártyával fizet, miután a cégnek kell állnia a bank felé a tranzakciós díjat.
-
morden #22 Külön érdekesség a MÁV, közepes állmoásokon is ki van rakva hogy bankártyával lehet fizetni ( több 10 ezer forint is lehet a bérlet) és szinte kívétel nélkül nem működik, vagy le van lakatolva , gondolom ez is az ügyeskedés miatt . -
sanyicks #21 Magyarországon nem ez a jellemző, hanem az hogy azért nincs kártyás, mert ott nem tudnak ügyeskedni az adóval :) -
#20 Nem ciki, hanem ez a MAGYAR valóság! Hol/hogyan vásárolsz? Megnézed, melyik boltban a legolcsóbb, és ott veszed meg. Namármost, a kártyás dolgok mind mind PÉNZBE kerülnek, ki kell termelnie a cégnek, amit ugye az árba bele építenek. Például a telefon vonal költségeit, a kártya üzemeltetője is kér lét. Tehát, az ügyfélnek/vásárlónak ez qrva kényelmes, mert azt hiszi, így jobban jár, pedig NEM. Pontosabban annyival, hogy a kártyájáról nem kell külön-külön autómatából felvennie pénzt, hanem azt az adott helyen ráterhelik. Tehát pl amikor "képzik" az árakat, meg van határozva, hogy az adott árra még rá kell számolni 2-3%-ot a kártyás fizetések miatt. Viszont ebből fakadóan, ennyivel óccsobban is tudja adni a cuccot, márpedig TE CSAK az árat nézed (meg én is).
De lehet, tévedek valamiben, pl nem 2-3%, hanem még nagyobb összeg épül(ne) bele az árba. Viszont vannak olyan helyek, ahol elmegy a vásárló, ha nincsen kártyás fizetési lehetőség. Jellemzően ilyenek az ÖSSZES Plaza. Ha ott egy üzletben pl leáll valami miatt a kártyás fizetési lehetőség, jelentőssen csökken a forgalom. Márpedig ez az adott bótnak katasztrófa, mert napi szinten meg van határozva, mennyit kell(ene) forgalmaznia, hogy ki tudja termelni a pár millás bérleti költségét, meg ugye a fizetéseket, és a tulaj pár milláját. :-))) -
chuky123 #19 Pl a CHS be sincs :( -
#18 online boltokra gondolsz? mert ha nem, akkor az tényleg elég nagy ciki, főleg ha nagy a bolt. -
#17 Tök jó, azokban a boltokban, ahol a legnagyobb értékű cuccosokat szoktam vásárolni a mai napig nincs kártyás fizetés. Számtek boltokra gondolok. (Ciki!!! De nem mondok céget, mert elég általános). -
#16 Mikor pl boltban fizetsz, a lehuzo terminál ket számítógépre van kötve, az egyről a bankba mennek az adatok, a másikról A bűnözőkhoz, mikor beutod a PIN kodod, rögzítik azt is, aztán később készítenek egy kártyát a te adataiddal. -
acdc #15 A profik lemasoljak es automatabol leszedik a let de azt mar nem tudom,hogy a pint ,hogy szerzik meg, mivel nem vagyok profi:)
tudom ,mert ismerosnek usa automatabn vettek le a lovet pedig soha nem jart ott:)
-
acdc #14 Annak nyoma van,ha eszel valamit postai cim ahova kikuldik vagy ha szamla az mogott is van valaki ugyebar. -
#13 Ez igaz, te viszont megnézed, hogy mennyit húztak, jelented a bankodnak, ők visszaadják a pénzt, a többi meg már a rendőrség dolga. -
#12 Akkor már rogton mindkét oldalát, plusz sok helyen név, cím sem árt, esetleg egy jelszo is a jobb helyeken, ami a kártyádhoz van rendelve... -
sanyicks #11 vagy amennyi a limit -
sanyicks #10 akárkinek. megadod a számot, aztán annyit húznak róla amennyit akarnak. -
#9 Faxa. Eddig volt egy abszolút biztonságos kártyám, most ennek is lőttek!
-
#8 Mondjuk lefényképezem a kártyádat, és ha eszetlenül van beállítva a limit, akkor hülyére vásárolom magam. -
morden #7 10 évvel ezelőtt hír lett volna, most inkább vérciki -
#6 Miert kinek a kartyajarol huztak le annyit amennyit akartak ?:D en meg ilyenrol nem halottam -
Rotyoka #5 Paypall überalles. -
atomkrumpli #4 átutalás rulz ?
pénteken délután utalod keddre odaér ... kurvára nem rulz inkább mega-suxx -
#3 Ezt is megértük. -
sanyicks #2 nekem nem volt támogatott a kártyám még is vásároltam a neten... átutalás rulz, azt arról meg nem is húznak le annyit amennyit akarnak. -
#1 Végre.