5
  • Madve
    #5
    Az a lényege, hogy ebből a legtöbb ember azt szrje le, ha netet akar, akkor win7 kell neki. Linux hány éve is támogatja az ipv6-ot? És hány éve is húzodik a váltás elsősorban a windowsos gépek miatt is, amik eddig cseszték támogatni? Most meg azt hozzák ki az egészből, hogy évek óta ezen vannak, és ehhez win7 kell.
    Amúgy meg gondolom tájékoztató jellege is van ez mellet, hogy mindenkinek a tudtára hozzák, hogy mostmár 6 van, amikor a netet használók nagyrésze azt sem sejti, hogy mi az az ip pontosan...
  • Tetsuo
    #4
    Most en csak azt nem ertem - bocs, h nem olvastam el a cikket, de szerintem jo szokas szerint a lenyeg nincs benne - hogy minek tesztnap, mikor mar van es mukodik az IPv6?
  • ozric
    #3
    Látom nem sikerült a lényeget kiolvasnod a hozzászólásomból. Nem írtam hogy a kettő azonos vagy egyenértékű lenne. Mindössze az arányokat kívántam érzékeltetni. A több mint 90%-os részesedésű IPv6-os címeken nem az összes forgalom 1%-a közlekedik, ez biztos. Ha a minimumot becsülöm meg, akkor legalább a harmada. Konkrét adatokat nem találtam, de nem is kerestem olyan nagyon. Szerintem az egy század és a harmad közötti különbség nem éppen elhanyagolgató. Vagy van neked valami hiteles forrásod ami megcáfolja a becslésem?
  • levelhun
    #2
    kiosztott != használt
  • ozric
    #1
    Jelenleg a virtuális világnak mindössze 1 százaléka használja az IPv6-os protokollt

    Ekkora baromságot! Az EU és az USA területén igaz az egy százalék. De "virtuális világnak" jóval nagyobb része használ IPv6-ot. Itt a bizonyíték (kiosztott IP címek):

    Ausztrália:
    IPv4: 42.130.808 db
    IPv6: 546.177.072 db
    (92%)

    Tajvan:
    IPv4: 29.563.904 db
    IPv6: 151.584.797 db
    (83%)

    Forrás: hivatalos APNIC jelentés a 2010-es évről.