8
-
#8 Nem számoltad bele, hogy magát a játékot is meg kell venni (vagy tévedek?) -
NovaTerra #7 Elsőnek egy jó játékot kellene összerakni. Mert az SW név és a hangulat teremtő videók + reklám miatt sokan megfogják venni. De könnyen előfordulhat egy fordított előfizetői tendencia, azaz hamar felmegy 1-2 millióra az előfizetők száma, 6-7 hónap után pedig már csak félmillió lesz ez a szám. -
mcganyol #6 EnxTheOne akkor a bevételből vond le élből az adókat, meg a fizetési rendszer által levett sápot (bankkártya tranzakció pl.) a maradékból vond le a fenntartási költségeket, a folyamtos marketing kiadásokat, a játékkal folyamatosan dolgozók (support, dm-ek) bérét, valamint a további fejlesztésekre fordított összegeket, mert anélkül viszonylag rövid távon tönkre menne. 4millió előfizetővel (ami nagyon valószínűtlennek tűnik jelenleg) is legkevesebb 2év lenne mire megtérül.
ebben kicsit segíthet a kiadónak, hogy valószínű a játék eleve pénzbe fog kerülni (a havidíjon felül).
szerintem ők úgy számoltak, hogy félmillió-1millió közt hozná a program a várakozásokat és hosszútávon nem lenne (pénzügyi) bukta.
kiváncsian várom, valószínű ki is fogom próbálni. Ha az eredeti kotor hangulathoz valami közelit sikerülne hozniuk modernebb köntösben, óriási siker lenne. -
Evoluti0N #5 Ez a 300 millió pletyka. A Bioware tett egy kijelentést, h nem valósak ezek a szám adatok. Most mindenki eldöntheti, h kinek hisz. -
morden #4 Ha 300 millió USD ot fél millió előfizető visszahoz, akkor mi pénz lehet a 10 milliós Wow .... asszem az a pénz egy közepes országot helyre tenne :D -
Komolytalan #3 Van üzemeltetési költség is, és kb 5 év átlag előfizetőjét nézik, úgy ér az a fél millió amiről a cikkben beszéltek. -
EnxTheOne #2 Meg biztos adják majd kb 12,000 Ftért. :D -
EnxTheOne #1 durván 200 ft egy $.
Eddig 300 miliót költöttek.
kb. 3.000 Ft (15 $) lesz a havi dij.
300 millió $= 60.000.000.000 Ft /3000
20.000.000 Hónapra kell előfizetni hogy a fejlesztési köldtésg megtérüljön.
Mivel star wars, és bioware szerintem 3-4 millió előfizető biztos lesz.
4 millió előfizetövel 8 hónap alatt megtérűl.
Lehet hogy rosszul számoltam , de a véralkohol szintem magas. :D