43
  • chuky123
    #43
    Nem rossz film film. Nem egy világmegváltó de aki pörgős akciófilmre vágyik az nézze meg nem fog benne csalódni. Travolta meg nagyon keményen néz ki kopaszon.
  • jaspercry
    #42
    Szerintem nézhető,sőt Travolta ,ahogy öregszik egyre jobban alakít,és jó nézni milyen szerepeket szív fel,es azt ,hogyan teszi(kicsit 90es évek feelingje Die Hard)
    Aki szereti a Travoltát ,annak fog tetszeni ez a film is!
    Stori jó, még csavarok is vannak benne,de a vége ténleg nem sikerült túl jól(úcsó 10-15perc)
    de azért 10ponból 7-et nálam megkapja.
    Tegnap megnéztem angolnyelven magyar felirattal 720p-be :)
    (adjátok itt a tippeket, mit nézzen meg az ember mozi helyett otthon)
  • Aldo Moro
    #41
    Az a problémád, hogy nem nyelem le, hogy degradáló kifejezéseket használsz. Aztán, amikor téged is hasonlóval illet valaki, akkor jön a személyeskedés, a másik értelmi képességeire való burkolt utalás. Persze, értem én, hogy az önmegvalósítás nagy dolog, csak az olyan magatartás forma, amely egy interakciós közegben egyből agresszióval kezd, sérteget, aztán ha megkapja hasonló módon, még tesz rá egy lapáttal, legalábbis valamilyen kompenzációra utal. Ekkor szokott előfordulni, hogy már nem is a témához ír az illető, csak a másikkal van elfoglalva. Ha megnézed, másodjára is próbáltam neked elmagyarázni a mondandóm lényegét. Nem tudom sikerült-e megértened? Erre te mivel jössz? Na, ez az, ami gyerekes.
  • kalapos01
    #40
    Legalább megtudtam, hány éves vagy, így már érthető a logika. Mert mindenki tudja, melyik korosztály szokott arra, hogy "Hülye vagy.", úgy reagálni, hogy "Te vagy a hülye."
  • Aldo Moro
    #39
    Ez egy elég gyengeelméjű hozzászólás volt. Már bocs, csak amilyen a mosdó, ugye... Na, talán másodjára: szóval, a tisztelt cikkíró magasztalja a B 13 című hulladékot, ezt meg jól lehúzza. Két dolog következhet ebből. Ez a film még annál is rosszabb, bár a másikat akkor sem kell az egekbe emelni, vagy esetleg jobb, és rosszul látja a kritikus. Mivel viszont a B 13-nál már nincs alább, az első változat rögtön kiesik. Tegnap amúgy megnéztem, ha másért nem, Travoltáért érdemes megnézni. Nekem bejött.
  • Elk Hunt
    #38
    Hmm nekem az ilyen jellegű filmek közül Bourne filmek tetszettek. Mármint az előzőekben írt közelharci jelenetek, bár azt meg kell jegyezni, hogy mindegyiknek szép volt koreográfiája. A valóság meg más lapra tartozik...
  • kalapos01
    #37
    Ez így elég gyengeelméjű logika, hiszen a józan paraszti ész azt mondatná az emberrel, hogy ez még annál is szarabb.
  • Aldo Moro
    #36
    "a B13 - A bűnös negyeddel elkészített egy meglepően jó..." Na, az ritka nagy fostos film volt. Ebből kiindulva ez nem is lehet olyan rossz.
  • Wittgen
    #35
    Még annak idején én is megnéztem angol nynelven, szerintem oltári jó film. Travoltának meg különösképpen jól áll ez a fizimiska és a kemény faszagyerek szerep.
    Azzal sem értek egyet, hogy agyatlan mészárlással és ide-oda futkosással van tele a film, ha valaki figyelt, akkor láthatta az ok-okozatokat.
    A film végi autós jelenet meg külön tetszett.

    Off:
    A Taken egy oltári jó film volt, rendes rendezői és színészi munkával, valamint remek koreográfiákkal. És volt sztorija.

    Minden filmnek van sztorija, ha más nem, akkor annyi, hogy kefélnek benne. Az is sztori, max egysoros.
  • hitman08
    #34
    Kellemes akciómóka a mozi, Travolta idióta pofáin, szövegein mindig röhögnöm kellett. A lövöldözések elég profin lettek megoldva, végig pörög a film. Ahogy a váza kokóval végigrohannak a városon, elég vicces elem benne. A sztori igazán könnyen értelmezhető, mivel egy darab cetlin elfér, nem hinném, hogy sokkal többet várna tőle a nézők többsége. Az, hogy nem rágják a szánkba, mi is készül, szerintem inkább ad a filmhez, mintsem elvonna az élvezhetőségéből.
    Tökéletes, agyat nélkülöző kikapcsolódás stílusos megoldásokkal, a francia íz ismét amerikaival keveredik, amiből legtöbbször hasonlóan korrekt munkák születnek.
    Zárójelben említem meg, hogy nem ártana az SG.hu-nak egy filmekhez jobban szagoló egyént begyűjtenie a kritikák írásához. Nem azért mondom, mert nem egyezik a véleményünk, egyszerűen egyes dolgokkal illik tisztában lenni, és úgy értékelni, ha már filmek "elemzésével" foglalkozik az ember. No meg nem árt visszaolvasni sem olykor, hátha akadnak nyelvhelyességi hibák a szövegben...
  • cateran
    #33
    Feltetelezem magas rangu (francia)rendortiszt vagy,aki jartas a CIA altal hasznalt kozelharci technikakban...ez esetben termeszetesen ott a pont, teljes keptelenseg a film..amennyiben nem..sigh..
  • kalapos01
    #32
    Szerinted mi másért születne kritika egy filmről, ha nem a magyar premier miatt?
  • Timbu
    #31
    Azért azt illett volna odaírni, hogy azért született a kritika egy majdnem egy éves filmről, mert itthon csak most fogják bemutatni. A megtévesztést csak fokozza a szavazás...
    Egyébként pedig nem rossz film.
  • TreDoR
    #30
    Na nem mintha különböző oldalakon a film leírásai nem mind úgy kezdődnének, hogy "az egykori kém", "az ex-kém", stb.
  • TreDoR
    #29
    Láttad te egyáltalán a film legelejét, amikor sörözik a haverjaival és arról beszélget velük, hogy milyen bevetéseken voltak? Ha James Bond-dal dumálna, még az is elszégyelné magát :S
  • Rotyoka
    #28
    A biztonsági ember nem kém.. De ne is zavarjon.
  • Rotyoka
    #27
    Megnéztem a filmet, nekem kifejezetten tetszett.

    Szórakoztató volt
  • Tetsuo
    #26
    A Taken-nek koze nincs a valosaghoz. A kozelharc-jelenetektol, a rendori intezkedesekig teljes keptelenseg az egesz film.
    En azt ertem, hogy tinedzsereknek tetszik, vagy akar gyermeteg felnotteknek, es futyulnek ra, hogy gagyi, hiszen szorakoznak rajta.
    Persze mondhatod, hogy teged nem erdekel a filmesztetika vagy barmilyen szakertes, csupan tetszik a film, de akkor mondd azt! Ne beszelj melle, ne a film realitasarol beszelj, akkor, amikor Hollywood, Luc Besson, Liam Neeson ennek kozeleben sincs..
  • TreDoR
    #25
    Jó, ex-kém, tessék. Nem mintha a lényegen változtatna, a legtöbb ember nem kap ilyen kiképzést.
  • m minnifield
    #24
    mondom én, hogy te valami más filmről beszélsz
    egy darab kém nem volt ebben a filmben...
    volt viszont magasan képzett biztonsági ember. a legtöbb ember nem magasan képzett biztonsági ember, csak...a magasan képzett biztonsági emberek azok
  • Neton
    #23
    Nem értem, hogy kb ezt így már minek hozták be. Akit érdekelt, már rég látta. :D
  • TreDoR
    #22
    Én nem mondtam, hogy reálisak lennének, csak azt írtam, hogy a Takenen szét untam magam. Mondjuk, bár nem nagyon emlékszem az elején milyen kiképzéseket sorolt, meg hol járt, de azért a legtöbb ember nem vérprofi kém, szal...
  • cateran
    #21
    A felsorolt filmekkel 1 baj van: kozuk sincs a valosaghoz..ellenben a Taken megtortenhetne akar a valosagban is..(elemelitelg legalabbis) nem voltak benne elrugaszkodott dolgok:)
  • m minnifield
    #20
    jó, mondjuk én nem vagyok egy nagy akciófilm néző, de a taken az tetszett, szerintem elég sodró lendületű, logikus film volt. tipikusan az a film ami akár meg is történhetne, míg pl. a szupercsapat akkora túlzásokkal volt teli, hogy ihaj(mondjuk speciel ettől működött jól). a machete igazából készülhetett volna 91-ben is, mondhatni kortalan film. a többit nem láttam, mondjuk pont azért amit írtál, sok a sablonos megoldás, elment tőlük a kedvem úgy 4-5 évvel ezelőtt. evvan. mostanában inkább színészre meg rendezőre megyek, nem filmstílusra.
  • TreDoR
    #19
    Hát, azért vannak olyanok amikben kicsit több van mint a Takenben pár példa 2010-ből: Salt ügynök, Vesztesek bosszúja, Red, Halál futam 2, Szupercsapat, de még a Macheteben is sikerült valamilyen történetet összehozni, meg az nem is vette vérkomolyan magát mint a Taken + valamennyire paródia is volt.
  • m minnifield
    #18
    akkor minek nézel akciófilmet? hisz mind ugyanarról szól.
  • TreDoR
    #17
    "de kb. az összes régebbi akciófilm erről szól"
  • m minnifield
    #16
    vagy szerinted liam barátunk sétált párizsban, ivott egy 69-es chateau lafite-ot és annyira extázisba esett a létől, hogy elkezdett random módra albánokat hentelni? :D
  • m minnifield
    #15
    végülis, ha azt nézzük tényleg tök lényegtelen volt, hogy egy asszem albán kurvapecér banda elrabolta a lányát, hogy ilyen jabba féle kurafiknak eladja. ja, tök lényegtelen, hagyhatta volna rájuk is, végülis csak a kisleánya...
  • TreDoR
    #14
    Igen, pont az volt benne unalmas, amit már pár filmben lehetett látni. Az eleje valamennyire egyedi volt, de a többi része... Megy a főszereplő és lehentel mindenkit, minden lényeg nélkül, mondjuk nincs kedvem listát írni, de kb. az összes régebbi akciófilm erről szól. A Párizsból szeretettel-ben legalább próbálták színesíteni a dolgot.
  • cateran
    #13
    vagy-vagyok...SG grow up..szerintem ti vagyotk a neten az 1etlen forum ahol nem ingyenes a szerkesztes...
  • cateran
    #12
    Az eleje? Marmint a felvezetos resze,hogy ki kicsoda,meg mi merre hany meter? Az nem unalmas,de a tobbi, ahol porog az akcio,hullik a fergese, az unalmas? Erdekes szemlelet...

    Nem vagy 1 Travolta fan (se meleg:P),de szerintem baromi jol all neki ez a badass kinezet:D
  • robertone
    #11
    Nekem is tetszett, nem tudom miért kellett ennyire lehúzni, egyáltalán nem volt unalmas az eleje sem. A Taken-hez persze nem mérhető, de attól még egy korrekt, szórakoztató akciófilm.

    Egyébként nem szinkronnal láttam és Travolta tenorja ehhez a külsőhöz plusz egy pont :-)
  • m minnifield
    #10
  • TreDoR
    #9
    Jó, az eleje nem unalmas.
  • m minnifield
    #8
    taken.dögunalmas.
    te biztos, hogy nem kevered valamivel?
  • TreDoR
    #7
    Gyenge volt, de még így is lényegesen jobb mint a dögunalmas Taken.
  • torreadorz
    #6
    Nekem tetszett a film. Szerintem Travoltának kifejezetten jól állt ez a szerep, ezzel a kinézettel.
  • Chocho
    #5
    Szerintem a cikk korrekten tárgyalja, hogy az író szerint miért nem jó. De persze ez se több egy véleménynél...
  • ADAMEX9
    #4
    Ez a PLAKÁT sokkal jobb volt szerintem.