Nem elég szexis a Windows Phone 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
El vagy tévedve. Minden szolgáltatónak van valami mobil internet csomagja telefonhoz. Nekem 3GB forgalom van benne. A havidíj ugyanannyi ha kihasználom ha nem. A világ minden táján van barátom. Tudod mennyire kényelmes, hogy ugyanúgy beszélek velük mintha telefonálnánk? (az én fülemen iphone az övén is csak õ Londonban vagy Tokióban van, és ezt az utca közepén is megtehetem nem kell, hogy otthon legyek a gép mellett). Egy fél órás ilyen skype telefonálás amiben minden szart kibeszélünk, vicceket mesélünk meg elmélkedünk az élet nagy dolgairól, gyak minimális adatforgalmat eszik meg a 3GB-ból.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

asysoft
Pedig az épp a nem túl sikeres (még relatíve sem) nem érintõképernyõs Smartphone vonalat 'erõsítette', program is alig készült rá... OFF: Amúgy meg, rég "beszéltünk"<#idiota>

/*WTF?!*/

Tomalak
Jóó kis moto mpx-200, azt mennyire szerettem!
asysoft
A felhasználó nem azt fogja látni, hogy "nincs socket", hanem azt, hogy azok az alkalmazások, amelyeket teszem azt iOS-en megszokott, nem érhetõek el WP7-re.

Egyszerûen a MS bemarketingezte jó elõre hogy nem lehet majd telepíteni rá free szoftvereket, csak az MS-tõl sok pénzért letöltötteket.
Ezt nem tudom, honnan vetted, de csomó ingyenes alkalmazás van fent a MarketPlace-en, jobbára nálunk csak ezek érhetõek el, ez is trükközve...

Meg az elõzõ vindóz mobilok fasza híre...
Ahogy tapasztalom környezetemben, az emberek többség nem is igazán hallott a Windows Mobile-ról. Persze lehet nyugatabbra más a helyzet.

chuky123 (#14):
Mai okostelefon platformoknál fontos tényezõ a játék (nem hiába a iOS-en a GameCenter/Android 2.3 ilyen irányú fejlesztései), és véleményem szerint ebbõl a lehetõségekhez képest a legtöbbet hozta ki az MS (Xbox Live + XNA API).
Bukásról szerintem korai még beszélni úgy, hogy 3 hónapja sincs, hogy megjelentek az elsõ készülékek az EU-ban (USA-ban meg még késõbb), szerintem nagy lehetõségek rejlenek benne, jóllehet a mostani, "egypontnullás" változatnak sok hiányossága van, de ez idõvel javulni fog (és itt ugye nem kell várni a frissítésekkel a gyártókra, hogy vajon mikor méltóztatnak elérhetõvé tenni azokat, ha egyáltalán...)

/*WTF?!*/

Tehát tényleg ugyanúgy percdíjas, csak a skype költsége fillérekben mérhetõ, a normál telefoné meg tízforintokban.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

wifi percdíjas? Aligha... Na meg a skype akkora forgalmat generál mobilnetnél is, hogy a forgalomkorláttal is sokszorosan megéri... skype olyan max 10kbit/sec forgalmat generál sima telefonnál... számoljál. Normál percdíj meg 20+ forint / perc.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Szkájpolni meg nemtom ki akarmobilon, ott ugyanis forgalomkorlátos netcsomagok vannak, lényegében ugyanúgy percdíjas a dolog mint a normál telefonálás. ennek asztali gépen van értelme, ahol nem kerül semmibe (pontosabban ugyanannyiba mintha 1 percet se dumálnál) a telefonálás.
Socket bazmeg... Sztem az emberek 1%-a tudja mi az, nem ezért bukó a dolog. Egyszerûen a MS bemarketingezte jó elõre hogy nem lehet majd telepíteni rá free szoftvereket, csak az MS-tõl sok pénzért letöltötteket. Na ez az ami miatt nem kell senkinek. Meg az elõzõ vindóz mobilok fasza híre, megcsinálták maguknak hogy már a név hallatán legyintsen az ember. A széllel szembe hugyoznak, nem kiszolgálni akarják az embereket, hanem rákényszeríteni a tejelésre, ami érthetõen nem akaródzik menni.
Szerintem HTTP-n keresztul max be lehet jelentkezni a Skype-ra (chat), de a hang + video telefonalas szerintem kizart.
Jó "böszme" ez az oprendszer. Persze Xbox live szolgáltatás az k*rva fontos telefonba. Más fontos programot meg nem lehet feltenni itt a skypra gondolok. És még csodálkoznak hogy megbukik ez a projekt. Android ezerszer jobb. IOS röl már nem is beszélve. Ezzel akkorát fog bukni az MS mint a Vistával anno.
"Ha a Microsoft elbukik, akkor azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon mik egy sikeres okostelefon jellemzõi"

ja, ezen lehet filozofálni. valami köze biztos van sikerességnek az idõben megjelenéshez.

Szerintem az a nagy gáz a Windows Phoneban hogy nagyon bele akar mászni az ember szokásaiba. Pl. a Facebook ismerõsöket automatice berakja a kontaktok közé, ezt nem tudom, hogy gondolták, de ameddig ilyen "fícsörök" vannak benne, engem biztos nem érdekel.

LZ forever

Hang meg video átvitel is megy httpn? Most ezt csak azért kérdem, mert én csináltam már socketes (chat, game) szerverhez http tunelt, és hát mit mondjak, nem nagyon bírom elképzelni hogy azon oda-vissza lehessen beszélni. Szöveg küldésre jó volt, mert ott nem számított a késés, illetve hogy egyszerre csak 1 irányba ment (másik irányt addig pufferelte). De hangnál, videonál ez elég vicces lenne.
A "bele fogják tenni" mobil szegmensben már elkésett, ne is erõltessék magukat kategória.
asysoft
Ha ugyanazt a 20-at használod (és megvannak), de. De pl MSN kliensnek most elérhetõ az az egy szem Miyowa, amely a jelek szerint nem áll a helyzet magaslatán, a kérészéletû Li'Messengert nem számolnám (de ha jól rémlik, az sem volt tökéletes, pl push üzeneteket az nem kezelt).

Témához:
Kíváncsi vagyok, mikor teszik elérhetõvé a "fejlettebb" (minden relatív ugye, a jelenlegi helyzethez képest értem:)) hálózati szolgáltatásokat, mert az biztos, hogy a mostani net API-t aligha szánta az MS véglegesnek... Mindezek ellenére szerintem komoly lehetõségek rejlenek a platformban, elõbb-utóbb majd csak kinövi ezeket a gyermekbetegségeket, 1 év múlva már szerintem gyökeresen más lesz a helyzet...

/*WTF?!*/

Hegi90
Nem mindegy, hogy 100 ezer, vagy 6 ezer alkalmazásból használod ugyanazt a 20-at? (egy-két kivétellel ugye, pl skype)

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

"nincs is nem is lesz ra soha"

"Windows Phone 7 Series _currently_ does not expose the Socket classes"

Nem mellesleg a Skype megy http-n is.
A szexis kérlek egy olyan jelzõ lenne, ami tényleg sok mindenkinek bejön.
Egy tényleg szexis nõ, több mindenkinek bejön, mint ha van egy orbitálisan nagy szép melle, mert az még nem elég!

Nem kell túlgondolni és az elsõ gondolatnál leragadni...

Én is sokat gondolkodtam, hogy WP7-es telót vegyek e, de hihetetlen jósága ellenére sem tudtam beleszeretni. Inkább maradok a symbian 3-nál, így a számomra minden igényt kielégítõ N8-at vettem meg.

Telefonnak telefon, keveset nem tud, és még nem halt ki. Jövõre már lehet nem vennék Nokiát, de most még szép és jó!
Ha ez tényleg igy van, az ultragáz. Gyakorlatilag igy teljesen esélytelen, hogy bármiféle rendes hálózati cél feladatra használd.
Szeritnem bele fogják tenni, mert kizárt, hogy ebben a formában életképes legyen.
Gladiator
mi az a hálózat támogatás?

En hasznaltam ket hetig, de visszatertem Android-ra. Hogy miert? Nem azert mert nem szexis (azert el nem kaptam :) ). Nem azert mert lassu, igen is villam gyors. Nem azert mert nem nez ki jol, de igen, kurv@ jol nez ki! DE NINCS BENT SOCKET TAMOGATAS!!! Azok kedveert, akik nem programozok, leirnam, csak bongeszni lehet bent, max chat-elni bongeszo (HTTP) protokoll alatt.

Se skype, se video telefonalas, se ssh klient, se rdp kliens nincs is nem is lesz ra soha. Egyszeruen a Microsoft kihagyta a halozat tamogatast abbol a szarbol. HIHETETLEN 2011-BEN! Es csodalkoznak, hogy nincs ra program? Mi a szart lehet irni halozat tamogatas nelkul???
Nem szexis? Mázli, hogy nem is szexelni akarok a telefonommal.

nem elég szekszis! OMG ez egy kurva telefon os! Hogy lehetne szekszis? Azt el tudom képzelni hogy az apple fannak feláll az i akármire, na de az nem általános...