21
  • Csakezmaradt
    Hát tény, hogy nem a Trackmania Nations/United Forever a legjobb tanulás szempontjából :D
  • Bhalage
    sztem is SPAM (es raadasul faszsag)
  • Skynet85
    mert nem arcad fps-el kell tolni :D

Pár név ami valóban szimu hangulatú:
    -operation flashpoint(ez inkább átmenet az arcad vs szimu között)
    -arma sorozat nah ez már eléggé realisztikus
    -Americas Army dacára a sok bugnak, szerintem ez a legjobb ingyenes online szimu

• HENCIG
    Van összefüggés!
    A közös pont pedig a fizika! Amivel csak a monitoron keresztül érdemes újjat húzni! Természetesen butaság, hogy akik játszanak azok több balesetet okoznak!
    A baleset okozásban (törvények szerint) sokan mondják, hogy ennyi és annyi éve és sosem okoztam....aham. Mennyit idéztek elő arról nem szól a hír a vezetési tudással kapcsolatban.
    Állítólag nem vezetek rosszul. Próbáltam egyszer-egyszer játszani ilyen tipusú játékokkal. Katasztrófálisan sz.....**k!!! Semmi közük nincsen a vezetés valódiságához!!!
    Pontosan mint a legújabb FPS-ek! Toronymagasat ugrálunk, több emeltről ugrunk le és még a hajunk szála sem görbül!
    Kipróbáltatnám ezekkel a játékosokkal a valódi katonaságot. LOL:D
    Lenne meglepi! Nincs wallhack, unlimite hack, aimbot.....bruhaha :)
    Persze, ha ezek a hibák kijavítottak lennének akkor szimulátornak hívnák a játékot.
    Valóban nem értem, hogy miért kell ilyen elvont játékokat gyártani aminek közük nincs a valósághoz!
    Sajnos a fiatalság sokat játszó rétegében valóban egy kicsit a fizika szabályainak eltorzult felfogása a jellemző!
    Mindig azt mondtam: Minden szabályt meg lehet szegni, de a fizika szabályait sosem! ...illetve csak egyszer!
  • Zolorado
    Lásd: Taxi filmek :D
  • petrov144
    És ezek a fantasztikus tudósok vajon tudják-e vajon mi az a standardizálás? Ebből a "aki sokat játszik balesetet okoz" dologból szerintem inkább az jön le, hogy:

- több fiatal játszik, mint idős IGAZ (17-39 évesek közötti a felmérés)
    - a fiatalok tapasztalatlanabbak, több balesetet is okoznak IGAZ
    - "ó hát aki játszani szokott az több balesetet okoz"

az életkor a releváns tényező, nem a játék
  • bosco05 #15
    Jó itt az "autósjáték" kimerül az arcade szarokban...
  • Komolytalan
    Michelisz Norbertet be kellene mutatni a kutatóknak - szeretnék én annyira nem tudni vezetni mint ő:
    Szimulátoron magyar bajnok lett, ezért 2005-ben kapott egy lehetőséget hogy igazi versenyautóba üljön. 2006-ra már leigazolták, Suzuki Swift kupa bajnok lett. 2007 Renault Clio kupa bajnok, 2008 SEAT León Eurocup futamgyőzelem, 14. hely, 2009 SEAT León Eurocup bajnok, 2010 WTCC újonc bajnok (összesített 9.), 1 futamgyőzelem.
  • PacsutaTibi
    Na megint egy hülye cikk, tisztára mint a lövöldözős játékok agresszivvá tesznek.

15 éve van számítógépem 95%-ban autós játékokkal játszom/játszottam. 6 éve van jogosítványom, és semmi balesetet,koccanást nem okoztam.

Szerintem az hogy valaki hányszor okoz balesetet sokkal inkább függ a vezetési stílustól minthogy játszik-e ilyen játékokkal vagy sem. Tudni kell különbséget tenni a valóság és a játék között.
  • dronkZero
    Tipikus ostoba tévhit, hogy a brit tudósok eredményei nem igazak.
  • sanyicks
    hát az enefes szerű "szimulátorok" után persze... kicsit elefesezni kell, aztán rájön az ember hogy hoppá azért figyelni kell
  • pointer4
    Ez most hír? Szerintem SPAM.
  • Marinecorps
    Pontosabban nem lehet azt gyakorolni, szóval egyáltalán nem lesz több tapasztalata egy játékosnak.
  • Marinecorps
    Egy autóversenyes játékból nem lehet megtanulni a valódi forgalomban való közlekedést. Egy autóversenyben nem kell figyelni a kresz szabályokra.
  • Dietrich
    Mi a helyzet azzal a korral pl. 2000-ben vagy előtte amikor nem voltak szimes játékok és mégis fiatalok tucatjai tekeredtek fel a fára? Az volt a diszkóbalesetek kora.

Ez egy hülye cikk..mindig volt és lesz mire fogni a baleseteket.
  • bigjoe
    Ee egyetértek veled.. Apukád jó fej lehet....
  • Egerwin
    Én is egyetértek a cikkel, illetve annyit hozzátennék, hogy a játékokban nincs kátyú, amiket kerülgetni kell. :D
  • Hoz_Hun
    Egyetértek a cikkel. Sajnos valószínünek tartom azt, hogy néhány játékos túlzott magabiztoságal indul neki a valós autóutaknak is.
  • TheLostOne
    Van benne valami, de azért emberfüggő...

Első pár rutinórámon mindig rámszólt az oktatóm, hogy ne centizzem már ki a jobb oldali bólyákat, miközben a bal oldalon 1 méter helyet hagyok, nem középen ülök.

Hirtelen leesett, hogy NFS-ekben nincs normális belső nézet, helyette van hood nézet ami viszont középen van, és én bizony akkoriban több órát játszottam naponta úgy :D

Na akkor úgy döntöttem amíg nincs meg a jogsi, addig semmi NFS és egyéb középnézetes autós játékok, aztán be is jött a dolog, mert azóta inkább a játékokban nézem be az autó széleit ha nem baloldali-belsőnézettel megyek.

A vezetési stílus aggresszívvá válása meg megint csak egyedi tényezőkön múlik. A jogsim megszerzése óta is gyakran játszok autós játékokkal, de sokkal inkább a játékokban vezetek azóta aggresszívabban, mintsem a valóságban.

Persze nekem ott az egyedi tényező édesapám személyében, akinek legtöbbször hallgatnom kell a megjegyzéseit, ugyanis saját autó híján(de már nem sokáig :)) általában az ő autóját van lehetőségem vezetni. Ezek a megjegyzések pedig nem is akármilyenek, mert szakmabeli, ahányszor kissé durva mozdulatot teszek már sorolja is éppen milyen alkatrész élettartamát rövidítettem meg és mennyivel, továbbá volt szerencséje autóversenyezni is fiatalkorában, úgyhogy ha meg sietni kell, akkor durvább kioktatást kapok tőle, mint amit Palik szokott osztani a nézőknek F1 közvetítés közben...

Valószínűleg ha ez nem így lenne már én is hoztam volna a játékokon felnőtt korosztályom papírformáját, miszerint első évben minimum 1 koccanás, de eddig semmi, pedig nem vezetek nagypapásan, csak nem merészkedek, tudom mikor lehet nyomni neki, és tudom mikor nem. Asszem ezt hívják dinamikus vezetésnek :)
  • tomcsa4
    Meggondolatlanabbak. Én látok igazságot a cikkben.
  • Troll
    Na, ezek brit tudósok-e voltak?
    Nem hiszem, hogy túlságosan összefüggne a játék és a valós vezetés. Csak bír disztingválni a sofőr, nem? Vagy csak én vagyok csodaember, hogy nem volt még semmi komoly balesetem annak ellenére, hogy néha LFS-ezem kicsit?