Álcázott héliummal tesztelték a kvantum elméletet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

crackyS
Álcázott hélium?! NEHOGY A TERRORISTÁK KEZÉBE KERÜLJÖN! Egyébként müon felcserélõdik a neutronnal, ennek következtében változik az aktív gravitáló tömege, nagyobb gravitációs mezõvel rendelkezik mint maga a Föld, 5000 év után újra pólus csere lesz, északon lesz dél, az összes mûködõ földi iránytû egyszerre megváltoztatja a helyzetét, megnõ a mozgási energiájuk, felborul az univerzum egyensúlya, mivel a semmibõl állít elõ energiát, a Föld egy szupermegagigaatommegagiga feketelyukká változik, magába szívja az egész univerzumot, az ET-k mérgükben megtámadnak minket, és MINMEGHALUUUUUUUUNK!!!

Rossz aki rosszra gondol, hülye aki nem.

Valójában egy neutron egy atom belsejében nem éli meg még az egy perces élettartamot sem. A protonokkal a felcserélik a kvarkjaik kvantumtulajdonságait. Konkrétan az Ukvarkból Dkvark lesz az egyikben, és fordítva a másikban. Tehát a neutronok megusszák a bomlást.
De ebben az esetben a müon nincs az atommagban, hanem egy extrém alacsony pályán elektronként viselkedik. Annyira alacsony pályán, hogy egy elektron szemszögébõl az már az atommag. De attól még a müon nincs a magban.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Nem, nehezebb lett, ráadásul a müon olyan közel került a maghoz, hogy úgy néz ki kívülrõl, mint egy hidrogen atom, ami valamiért nagyon nehéz. Tehát héliumként is nehezebb lett, de hidrogénként viselkedik, aminek meg pláne nehéz.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Igen az a Big Brother 😊

Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

az az élettartam a szabad müonra vonatkozik, itt nem biztos hogy ugyanannyi
a szabad neutron is perces nagyságrendben bomlik, az atommagban mégis stabil
persze a kettõ össze sem hasonlítható, de talán mégis

Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Kíváncsi vagyok, ha egy fermi 99 elektronja helyére müonokat raknának, akkor azt is tesónak nézné-e egy másik hidrogén.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Két hidrogénizotóp, egy vagy két neutronnal és két- vagy háromszoros normál hidrogén-tömeggel alkalmazható lenne ennek leteszteléséhez, a probléma csupán az, hogy ezek az izotópok túlságosan gyorsan bomlanak el, a müonos hélium azonban elég sokáig fennmarad, hogy reakcióba lépjen egy hidrogénmolekulával.

A háromneutronos hidrogén bomlik el túl gyorsan a mérésekhez. Egy müon élettartama 1-2 us. A trícium felezési ideje meg 12 év.
wraithLord
Miért nem yetinek álcázták a héliumot? Megijed a hidrogénmolekula és magától szétesik. És máris viheti egyiküket egy másik hidrogénatom. 😊
<#taps>

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?

"quadricium", mert a tritiumban 2 neutron+e proton+1 elektron van 😛

Ez a mesterseges atom viszont igy nez ki:2 proton+2 neutron+1 elektron+1 muon

de a muon kiuti az egyik proton pozitiv tolteset, qvazi neutronna valtoztatva, mivel osszesen csak egy vegyertek elektronja van ennek az atomnak.

Tehat van 3 "neutron", 1 proton = 4

ezert "quadricium"

Mátrix. Szimulációban élünk. "Szar játék az élet, de qrva jó a grafikája." Nos ez a "grafika" "pixelessé" válik ha túl közelrõl vizsgáljuk pontosan úgy, mint a számítógépes játékokban például.
Bizonyíték: Planck-hossz, Planck-idõ, Planck-tömeg...
(Nem kellene halálosan komolynak venni amit írtam, jó?)<#alien2>

iSS!

Tehát a müon hozzáadása után úgy viselkedik a héliumatom, mintha trícium lenne?
immovable
Érdekes, hogy ekkora méretekben agy-két nanoszekundum is sok idõ, míg ha galaxis méretekben gondolkozunk a millió évek is csak pillanatok. 😊
Ne gondold, ez a "hosszabb" idõ is valószínûleg csak pár pillanatot jelent.
minden bizonnyal
Az viszont tök jó hogy ilyen egzotikus atomokat tudunk csinálni. És nem csak egy két pillanatra hanem hosszabb idõre is.
A végén még megcsinálják a párjanincsiumot 😊

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

"Two hydrogen isotopes, containing one or two neutrons and with two or three times the mass of normal hydrogen, can be used to test this. An even heavier isotope, with three neutrons, exists but decays too quickly. Muonic helium, which has the same mass as this isotope, lasts long enough to react with a hydrogen molecule."

szerintem csak azért választották ezt, mert mégnagyobb a tömegkülömbség. ja, meg mert a TRIUMF-nál gondolom igencsak unatkoznak mostanában...

Müonnal a hélium elektronját helyettesítették, és így kapták a "szuperhehéz hidrogént". A szuperkönnyû hidrogént, amirõl te beszélsz úgy állították elõ, hogy a hidrogén protonját helyettesítették antimüonnal - ami pozitív (szerintem itt nem helyettesítettek semmit a szó szoros értelmében, csak adtak az antimüonnak egy elektront...).

Tinman
<#felkialtas>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

"Két hidrogén izotóp, egy vagy két neutronnal és két- vagy háromszoros normál hidrogén-tömeggel alkalmazható lenne ennek leteszteléséhez, a probléma csupán az, hogy ezek az izotópok túlságosan gyorsan bomlanak el, a müonos hélium azonban elég sokáig fennmarad, hogy reakcióba lépjen egy hidrogén molekulával."
Az egy neutronos hidrogénizotóp, a deutérium, stabil. A másik tényleg nem.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

atlagember
Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

Elvileg nem könnyebb lesz csak a töltése változik meg

Gigabyte EP45-DS3, Core 2 Duo e8400, Corsair Dominator 2 gb 1066 MHz, Sapphire Radeon HD4850

Én se vagyok tudós,de ahogy látom a mag + töltését csökkentették egy elektronnyival a müon segítségével, így meg tudtak szabadulni egy elektrontól.
most egy kicsit összezavarodtam.
a hidrogénben ugye van 1p és 1e
a héliumban pedig 2p, 2n és 2e
a cikk szerint pedig lecseréltek egy héliumatomban 1e-t 1 nehezebb müonra, és így könnyebb lett az atom.
nem vagyok egy atomtudós, de nekem ez nem jön ki.