Álcázott héliummal tesztelték a kvantum elméletet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rossz aki rosszra gondol, hülye aki nem.
De ebben az esetben a müon nincs az atommagban, hanem egy extrém alacsony pályán elektronként viselkedik. Annyira alacsony pályán, hogy egy elektron szemszögébõl az már az atommag. De attól még a müon nincs a magban.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
a szabad neutron is perces nagyságrendben bomlik, az atommagban mégis stabil
persze a kettõ össze sem hasonlítható, de talán mégis
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
A háromneutronos hidrogén bomlik el túl gyorsan a mérésekhez. Egy müon élettartama 1-2 us. A trícium felezési ideje meg 12 év.
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
Ez a mesterseges atom viszont igy nez ki:2 proton+2 neutron+1 elektron+1 muon
de a muon kiuti az egyik proton pozitiv tolteset, qvazi neutronna valtoztatva, mivel osszesen csak egy vegyertek elektronja van ennek az atomnak.
Tehat van 3 "neutron", 1 proton = 4
ezert "quadricium"
Bizonyíték: Planck-hossz, Planck-idõ, Planck-tömeg...
(Nem kellene halálosan komolynak venni amit írtam, jó?)<#alien2>#alien2>
iSS!
Az viszont tök jó hogy ilyen egzotikus atomokat tudunk csinálni. És nem csak egy két pillanatra hanem hosszabb idõre is.
A végén még megcsinálják a párjanincsiumot 😊
szerintem csak azért választották ezt, mert mégnagyobb a tömegkülömbség. ja, meg mert a TRIUMF-nál gondolom igencsak unatkoznak mostanában...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az egy neutronos hidrogénizotóp, a deutérium, stabil. A másik tényleg nem.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Gigabyte EP45-DS3, Core 2 Duo e8400, Corsair Dominator 2 gb 1066 MHz, Sapphire Radeon HD4850
a hidrogénben ugye van 1p és 1e
a héliumban pedig 2p, 2n és 2e
a cikk szerint pedig lecseréltek egy héliumatomban 1e-t 1 nehezebb müonra, és így könnyebb lett az atom.
nem vagyok egy atomtudós, de nekem ez nem jön ki.