43
  • Muraton
    #43
    Nemtudom nekem volt ipod-om (linuxot tettem rá) de le tettem rola mert nem volt kielégítő a minősége. Pedig AKG fejhalgatot tasználtam és utána kiprobáltam egy Seinheiser-rel (köztudottan a jobb studiok ezeket a márkákat használják) és gyatra volt a minősége pedig a formátum elég jó volt. Hang teknikus ként dolgozom lassan 10 éve. Ja és az AKG K702-est meg se birja szolaltatni egyetlen alma termék sem pedig ez nagy hátrány nálam.
  • Brainpumper
    #42
    Ott a pont! Az universal dockkal az Apple a komoly hi-fis igényeket is ki akarja elégíteni, így a dockból kimenő jel összehasonlíthatatlanul tisztább és szebb, mintha a 3,5mm-es lyukba dugom rá a hifit.
  • narumon
    #41
    Szerintem az ipodnál is (iphonenál biztosan), a spéci csatlakozó az alján az egyben egy digitális kimenet is gondolom azt köti a dockra. Az hogy a fülhallgató kimenet milyen az itt tökmindegy.
  • sanyicks
    #40
    Képzelem milyen szép lehet a hangzás, egy 10 éves ac 97-es intergált hangkártyát is alulmúló minőségű kimenettel rendelkező ipodnál...
  • narumon
    #39
    pl: https://www.hdtracks.com/
    de szerintem kb 1000 van....
  • Brainpumper
    #38
    Az én cuccom: 1985-ös Videoton EA6383S erősítő (használt 10.000,-, + felújítás 5.000,-) + Videoton DC 2050 hangfal (használt 15.000,-) + Apple universal dock audio kimenettel, távirányítóval (15.000,-) + Apple iPod Classic 80GB (használtan 35.000,-) = csak 80.000,- Ft, a hangzás pedig megfizethetetlenül szép!!! Hogyan csinálsz ilyen szintű hangzást új cuccokból ennyi pénzért, elárulom: SEHOGY!
  • Hugh Hefner
    #37
    tudom ajánlani az internetes boltok átböngészését, sok helyen van már veszteségmentes tömörítésű zene. de a flacot talán ne várj boltban...
  • Hugh Hefner
    #36
    ennél nagyobb faszságot nem tudtál volna mondani. még csak a "cikkben"/fizetett reklámban szereplő cég termékeivel sem vagy tisztában. az mit csináljon aki a buszon van, és ne adj Isten van egy olyan fülese, ami ugyan drága, de kihozza a jó minőségű hangzást? vagy akinek kurvára nincs ideje leülni és zenét hallgatni a kandalló előtt, miközben autofellációt végez. ha olyan időszakomat élem épp, képes vagyok naponta 3-4 órát zenehallgatással tölteni, mert ennyi amit épp unatkozom valahol. tudom, szar ember vagyok
  • bigjoe
    #35
    Apropó Mutasson egy jogvédő olyan helyet ahol le tudok tölteni igazán jó minőségű zenefájlokat (Persze fizetek érte)!!!! Mondjuk Flac fájlokat.
    Ha megtudom venni a kedvenc zenéimet akkor rászánom azt a pár száz dollárt..
  • Zolorado
    #34
    Volt anno Manta Super MM46-os fülesem, na az kiválóan szólt, pedig elég olcsó volt, jó hosszú kábellel,imádtam, bírta vagy 3 évig!
    De már nem gyártanak még hasonlót sem, csak sz#rokat... vettem helyette egy Speedlink Medusa-t akciósan volt vagy 4 kiló, úgy szól, mint egy doboz... tízezreim pedig nicnsenek rá...
  • coolbboy83
    #33
    Egy Marantz, Denon, Yamaha, Onkyo, Harmann/Kardon, Rotel, NAD, Cambridge...stb. nem csak presztizs érték.... de nem ócsó feltétlen :-)
  • coolbboy83
    #32
    Anno a Philips is azt nyilatkozta az első Hi-Fi CD-RW írónál, " hogy a gyorsan kifutó trendy nyálzenekarokat érdemes CD-RW másolni :-) "

    Eleve az igények, meg a magyar pénztárca..... mindent lejátszó FingShung házimozi, hangfalak helyett tejfölösdobozokkal...... :-) Visz mindent: SACD, DVD-A, Bluray..... meg ami van :-) de minek.. olyan kis szarokon ez nem jön ki :-)

    Aki élvezni szereti minőségben a zenét, az áldoz rá..... de annak egy hobby is ez....
  • sanyi84
    #31
    Ha már "mobil" zene akkor legalább egy jobb fejhallgatóra ruházzon be az ember, de a legalja is igen borsos. Van nekem olyan 8" os hangszóróm ami 26+Áfa, magas 12 körül megy, ez már a hallgatható kategória. Mindezt egy saját építésű minőségi erősítővel. Mindezen még a legalja mp3 is szebben szól mint a gyári hifi nek csúfolt műanyag vackokon. És még az erősítőre rá is lehet állni. Igaz a maga 80 W jával elbújhat a ráírósversenybe de legalább van hozzá uborkás üveg méretű svájci kondipár, minőségi alkatrészek. Árcímke az nincs rajta, talán ha 8 ba került nekem, meg a nem kevés munkaórába. Ráadásul a belső szép és egy alkatrészen kívül nincs drága cucc benne. De aki rosszat akar hallgatni az vegyen kínai tömegszemetet.
    Egy studióban szokol rádiónak is kell lennie, azaz a legrosszabb minőségen is illik "jól" szólnia a zenének- de ez már csak részletkérdés.
  • Gerygrey
    #30
    a zenehallgatás az, mikor leülsz a hifi elé, és nem csinálsz semmi mást, csak a zenére figyelsz

    Koncerten szoktam ilyet csinálni, havonta 1-2 alkalommal. Olyan cuccom, mint egy jobb helyen, otthon úgysem lehetne még lottóötös megnyerése esetén se, mert a szomszédok kikergetnek a világból is ha bekapcsolom :)

    Azzal egyetértek, hogy az MP3 sosem adja vissza a hifi-élményt, de nem is az a célja. A magnókazettához és a walkmanhez képest azért elég jelentős ugrást jelent az MP3 nem csak minőségben, de kezelhetőségben is.
  • morden
    #29
    A másik dolog amikor füllhalgatóval hallgatja valaki a zenét ,de simán kihallani a morjalást (zenének nem nevezném) és kb a teljes busz azt hallgatja amit ő, nu ez az igénytelenség netovábbja, vagy süket és azért hallgatja maxon, vagy nincs pénze 300 forintnál drágább füllhallgatóra :D
  • morden
    #28
    Gondolom már sokan belefutottunk a "cigányhifi" ( egy szleng csak mielőtt jönnének a jogvédők és elhorcolnának) szóval a cigányhifi élménybe, amikor jellemzően egy jól körülhatárolható korcsoport elkezdi "hallgatni" a zenét pl tömegközlekedésen, olyankor szoktam odamenni és kutatónak álcázva magam meg szoktam mondani, hogy az elmúlt 30 évben lezajlott zenehallgatási forradalomról írom a szakdogám, főleg a fülhallgatókra koncentrálva és örülök, hogy végre találtam egy fiatalt akit nem érintett meg ez a forradalom a nyugati világban :D ( természetesen nem szokták érteni a dolgot).
  • lcee
    #27
    Szerintem itt csak az a lényeg, hogy
    ha nincs igény akkor nincs igény...
    Magyarázhatom én meg akárki azoknak, akik lesz@rják...(mindig ebbe a hibába esek, hogy ez jól szól meg az..és a válasz szól vagy nem szól ez a lényeg...)

    És ha már itt tartunk szerintem a cd sem a legjobb minőség...
    De kit érdekel ha még ez is 128kbitre van butitva...
    és akkor ez csak a bitráta a frekvenciákról még nem is beszéltünk.
    Ja és a zenecsatornáknak van a legrosszabb hangminősége(legalábbis az én kábeltv szolgáltatómnál) és legtöbben beérik ezzel is, ráadásul tv hangszóróról, ami meg még ront ezen az élményen is... :) stb, stb...

    És a jó cuccok tényleg drágák.
    Én próbálok jó ár-érték arányú termékeket választani, de még így is túlzásnak gondolják a körülöttem élők...Pedig ezek a drágákhoz lépest fillérekért voltak :)
  • sanyicks
    #26
    Rohadtul bőven elég a 44khz 16bit... a kiadók a loudness warban ludasok, meg a fasztestű hangosabb a jobb userek.
  • Ender Wiggin #25
    Az iPod Classic védelmében mondom: két Adam A8X-es hangfalon nagyon jól szól a 320-as mp3.
  • culas25hc
    #24
    Egy 320-as mp3 éppen, hogy elmegy bringázáshoz, de zenehallgatáshoz már kevésbé... Plusz a buszozás sem zenehallgatás, bár én az mp3lejátszómra is waw számokat teszek csak fel. De a zenehallgatás az, mikor leülsz a hifi elé, és nem csinálsz semmi mást, csak a zenére figyelsz. Ezt 30 éve ugyanolyan minőségben volt elérhető, mint ma, csak ma már nincs rá igény.. (hozzá kell tenni, és is 20 vagyok, csak szerencsére apám jóvolátból tudom mit jelent zenét hallgatni. Még egy amatőr hardcore banda felvétele is más CD-n, mint letöltve mp3ban, akkor már egy zongorajátékról ne is beszéljünk)
  • FoodLFG
    #23
    Erről az indexes videóról mi a véleményetek egyébként ?
    http://index.hu/video/2010/12/15/mp3_teszt/

    Mármint a n00b riportereken kívül. Mondjuk a Limar Audiós mukiról.
  • FoodLFG
    #22
    Nem beszélni kell. Ide nekem egy harman/kardon rendszert!
  • Petka
    #21
    Gyerekek nálam egy 25 éves JVC rádióerősítőről megy 2 videoton és 2 conan (ma már nem létező magyar márka) hangfal. Ezt így használtan összeguberálni max 20-25ezer forint és nagyságrendekkel jobb minőségben adja vissza a hangzást, mint egy ugyanilyen értékű aktív hangfalszett...
  • jebela
    #20
    iPod-generáció...nem csak azok. Nemrég pakoltam el a harman hifi cuccomat,évek óta nem kapcsoltam be. A losless zenék is macerásak, minőségi zenehallgatásra ma már nincs idő, rádióból, autóban, buszon, vonaton stb. meg mindegy miből szól a zene... Rohanunk, lobog a hajunk, hallgasson minőségi zenét akinek van ideje és pénze. Hócipőm tele, hogy állandóan kritizálják a fiatalokat az mp3 miatt, holott csak az a bajuk, hogy nem veszik orrba-szájba az eredeti 20 perces cd-ket 5000-ért....
  • willcox
    #19
    Ez azért nem így van. Igény biztosan lenne rá, de egyrészt anyagi kérdés, másrészt a praktikum miatt alakult így. Ráadásul nem is létezik olyan hordozható lejátszó, ami azt az élményt tudná nyújtani, amit egy profi hangrendszer egy megfelelő akusztikájú szobában. Akkor meg már tökmindegy.
    Igénye mindenkinek lenne kacsalábon forgó palotára, luxusautókra, magánhelikopterre és repülőre, yachtra, stb, mégsincs mindenkinek. Vajon miért? Nem igényszint kérdése ez!
  • Teppik Amon
    #18
    És akkor a csöves erősítőkről ne is beszéljünk. Sírva lehet fakadni a különbségen.
  • beef
    #17
    Viszont még digitálisan is igen kicsi eséllyel tudsz venni 96/24 zenéket. Sajnos.
    Szóval a kiadók részéről sincs rá nagy kedv.
  • macleod2005
    #16
    Nem drága mulatság annyira, Walkman telóhoz vesz az ember, egy sennheiser mx-500 as fülest 4.000 Ft ért, meg 320 as mp3 at rak rá, ég és föl.
    Viszont azt is bele lehet számolni, hogy egy Pink Floyd szám cd-ről hallgatva, jobb hifiken mindig tud újat mutatni, viszont mondjuk egy David Guetta szám ugyan olyan lesz a kis logitech hangfalon mint egy több milliós denonon. (nem fikázás, én is meghallgatok mindent szívesen) Aki mindig a divat zenét hallgatja annak bőven elég egy mezei telefon/műanyag doboz, akinek meg magasabbak az igényei az mindeféle felmérés meg előadás nélkül is megveszi a drága cuccot.
  • gemihu
    #15
    Az is gond,hogy a szar minőségű zenét is drágán adják..
  • Gerygrey
    #14
    "Eléggé nyomasztó, hogy a zenelejátszás hova fejlődött"

    Hát szerintem is nyomasztó például nagyanyáinknak szokol rádiójához képest, most meg akár bringázás közben is azt hallgatok lényegesen jobb minőségben (mert azért a mai 256-320 kilobites MP3 nagyságrendekkel veri azt a minőséget, amit az átlagember 15 éve megengedhetett magának) amit csak akarok. Az meg méginkább nyomasztó, sőt, egyenesen szörnyű, hogy a villamoson ülve videoklipeket tudok nézni egy androidos telefonnal a Youtube-on. Borzalom.
  • Yachiru
    #13
    Én ugyan nem vagyok bot fülű de nekem jobban tetszik egy jó minőségű mp3 zene mint a vájt fülű ismerőseim által ajnározott bakelit hangzás én is kihallom a sistergés szerű háttérzajt és egyéb zörejeket amire az ismerőseim azt mondják "élőbb" tőle a zene de engem zavar míg az mp3 nál nem kell hallgatni ezt a típusú zajt persze én fülessel hallgatom a mobilomon lévő zenéket.
  • MsUser
    #12
    Nem kell elszállni, a minőségi zenehalgátas nem olyan drága, kb. 10-15éves erősítő ami minőségi és hozzá egy hasonló korabeli hangfal és persze egy régebbi CD tuner esetleg SACD ez azért nem milliók de nem is százezrek. A végeredmény megfelelő CD-ről DVD, SACD-ről meglepően sokkal jobb mint az új technikák Mp3 forrásból 50-100000.-Ft-os hangfalszettel meg PC-s aktív hangszóróval, nem beszélve a csodálatos 10-60000.-Ft-os házimozikról és hangfalaikról vagy az alma termékekről. Ezt teljessé még úgy lehet tenni hogy beszerzünk egy minőségi bakelit lemezjátszót ami még régebbi, rákötjük régi erősítönkre a régi hangfalunkal és csodálkozunk hogy mennyivel élvezetesebb az analóg zene hallgatás mint a digitális csoda ami nem olcsóbb!
  • aaaaa
    #11
    Nem kényszerít senki arra, hogy laptop hangszórón hallgass zenét... Beledugsz egy párezres jobb fülhallgatót, vagy fejhallgatót és már hallod is a különbséget. Bár a 128-as mp3 hibáit szinte a leggyengébb hangfalakon is lehet hallani. Szépen eljutottunk a hifi toronytól a zsebrádióig. Fejlődik vissza minden. Bár némelyik rosszabb minőségű laptop, vagy telefon hangszóró rosszabbul szól, mint egy rendes dinamikus hangszóróval rendelkező zsebrádió, vagy rádiós magnó.
  • Freddy TNT
    #10
    Mindennek megvan az ára. 20.000-től akár millióig. Sőt. Akár felette is.

    Persze ki mit tud megengedni magának. Na de van aki százezrekért vesz mondjuk mobiltelefont, hogy aztán azon recsegtesse a cincogtatnivalót ? ehh...
  • NEXUS6
    #9
    Bizony az igénytelenség rulez.

    De ebben a kiadók is ludasok, a mai napig CD minőségben (16 bit, 44 KHz) adják a zenét és nem mennek feljebb, nem nyomatják, hogy márpedig ők nem mennek egy szint alá. A kis gagyi MP3 lejátszók, meg telók, amiken az emberek zenét hallgatnak meg örülnek, ha ezzel is megbirkóznak.

    Az új nagyobb felbontású formátumok, meg sorra buknak el.
  • metaljesus
    #8
    valószínűleg a flac sokkal sokkal jobban szólna a laptopom hangszóróján mint az mp3.
    ja hogy huszonezres hangfal-szett alatt ne is próbáljam? az más...
  • Freddy TNT
    #7
    Nem vagyok egy vájtfülű szerintem de én azokat az embereket nem értem akik teljesen elvannak a telefonra vagy bármire feltett zenékkel. Aztán persze "bömböltetik". A hangzásuk meg minden kritikán alluli. A jobb az jobb. Akinek nincs rá igénye az hallgassa 32 kbit/s -en.

    A filmeknél is a divx az nem (volt) rossz, de manapság már ott a HD vagy legalább az MKV. Azért mindjárt jobb meg szebb. A
    Akkor meg minek a vacak ?
  • sanyicks
    #6
    Hát ott igaz is az egész, bár nem 700 megás ripekkel, hanem a 4/8 gigásakkal szemben.
  • Cat #5
    Nem az a baj, hogy szar minőségű zenét hallgatnak a fiatalok, hanem hogy nincs IGÉNYÜK jobb minőségűre.
  • shaddam
    #4
    Hasonló dolog jut eszembe amikor a blu-rayt fikázzák egyesek és 700megés ripekre verik magukat.