Az iPod-generáció tagjai nem ismerik a jó minőségű zenét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyűzet.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
de szerintem kb 1000 van....
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyűzet.
Ha megtudom venni a kedvenc zenéimet akkor rászánom azt a pár száz dollárt..
Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.
De már nem gyártanak még hasonlót sem, csak sz#rokat... vettem helyette egy Speedlink Medusa-t akciósan volt vagy 4 kiló, úgy szól, mint egy doboz... tízezreim pedig nicnsenek rá...
Eleve az igények, meg a magyar pénztárca..... mindent lejátszó FingShung házimozi, hangfalak helyett tejfölösdobozokkal...... :-) Visz mindent: SACD, DVD-A, Bluray..... meg ami van :-) de minek.. olyan kis szarokon ez nem jön ki :-)
Aki élvezni szereti minõségben a zenét, az áldoz rá..... de annak egy hobby is ez....
Egy studióban szokol rádiónak is kell lennie, azaz a legrosszabb minõségen is illik "jól" szólnia a zenének- de ez már csak részletkérdés.
Koncerten szoktam ilyet csinálni, havonta 1-2 alkalommal. Olyan cuccom, mint egy jobb helyen, otthon úgysem lehetne még lottóötös megnyerése esetén se, mert a szomszédok kikergetnek a világból is ha bekapcsolom 😊
Azzal egyetértek, hogy az MP3 sosem adja vissza a hifi-élményt, de nem is az a célja. A magnókazettához és a walkmanhez képest azért elég jelentõs ugrást jelent az MP3 nem csak minõségben, de kezelhetõségben is.
ha nincs igény akkor nincs igény...
Magyarázhatom én meg akárki azoknak, akik lesz@rják...(mindig ebbe a hibába esek, hogy ez jól szól meg az..és a válasz szól vagy nem szól ez a lényeg...)
És ha már itt tartunk szerintem a cd sem a legjobb minõség...
De kit érdekel ha még ez is 128kbitre van butitva...
és akkor ez csak a bitráta a frekvenciákról még nem is beszéltünk.
Ja és a zenecsatornáknak van a legrosszabb hangminõsége(legalábbis az én kábeltv szolgáltatómnál) és legtöbben beérik ezzel is, ráadásul tv hangszóróról, ami meg még ront ezen az élményen is... 😊 stb, stb...
És a jó cuccok tényleg drágák.
Én próbálok jó ár-érték arányú termékeket választani, de még így is túlzásnak gondolják a körülöttem élõk...Pedig ezek a drágákhoz lépest fillérekért voltak 😊
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
http://index.hu/video/2010/12/15/mp3_teszt/
Mármint a n00b riportereken kívül. Mondjuk a Limar Audiós mukiról.
https://twitter.com/foodlfg
https://twitter.com/foodlfg
Igénye mindenkinek lenne kacsalábon forgó palotára, luxusautókra, magánhelikopterre és repülõre, yachtra, stb, mégsincs mindenkinek. Vajon miért? Nem igényszint kérdése ez!
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Szóval a kiadók részérõl sincs rá nagy kedv.
Viszont azt is bele lehet számolni, hogy egy Pink Floyd szám cd-rõl hallgatva, jobb hifiken mindig tud újat mutatni, viszont mondjuk egy David Guetta szám ugyan olyan lesz a kis logitech hangfalon mint egy több milliós denonon. (nem fikázás, én is meghallgatok mindent szívesen) Aki mindig a divat zenét hallgatja annak bõven elég egy mezei telefon/mûanyag doboz, akinek meg magasabbak az igényei az mindeféle felmérés meg elõadás nélkül is megveszi a drága cuccot.
Hát szerintem is nyomasztó például nagyanyáinknak szokol rádiójához képest, most meg akár bringázás közben is azt hallgatok lényegesen jobb minõségben (mert azért a mai 256-320 kilobites MP3 nagyságrendekkel veri azt a minõséget, amit az átlagember 15 éve megengedhetett magának) amit csak akarok. Az meg méginkább nyomasztó, sõt, egyenesen szörnyû, hogy a villamoson ülve videoklipeket tudok nézni egy androidos telefonnal a Youtube-on. Borzalom.
Persze ki mit tud megengedni magának. Na de van aki százezrekért vesz mondjuk mobiltelefont, hogy aztán azon recsegtesse a cincogtatnivalót ? ehh...
De ebben a kiadók is ludasok, a mai napig CD minõségben (16 bit, 44 KHz) adják a zenét és nem mennek feljebb, nem nyomatják, hogy márpedig õk nem mennek egy szint alá. A kis gagyi MP3 lejátszók, meg telók, amiken az emberek zenét hallgatnak meg örülnek, ha ezzel is megbirkóznak.
Az új nagyobb felbontású formátumok, meg sorra buknak el.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
ja hogy huszonezres hangfal-szett alatt ne is próbáljam? az más...
A filmeknél is a divx az nem (volt) rossz, de manapság már ott a HD vagy legalább az MKV. Azért mindjárt jobb meg szebb. A
Akkor meg minek a vacak ?
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Azt hallgatok ami nekem tetszik, és nem azt ami másoknak tetszik.
1. a hordozható lejátszókat fülessel hallgatják, nem hangfalakkal.
2. a hordozható lejátszókat nem hangszigetelt szobákban hallgatják, és a legjobb füles sem tud minden külsõ zajt kiszûrni
3. stúdióban a zenészek többnyire nem egyszerre játszanak, hanem külön-külön (leszámítva az amatõröket). A hangmérnök aztán kikever belõle valamit, ami az õ stúdió rendszerén neki megfelelõen szól. De sehol máshol nem fog ez a zene ugyanúgy szólni, mint ott a stúdióban, hanem kicsit/nagyon másképp. A másféle hangzás a mai elektronikus hangszereknél nem olyan rettenetesen nagy probléma, de akusztikus hangszereknél már a botfülû is észreveheti.
4. a tömörített zene természetesen gyengébb minõségû, de az ember egy neki tetszõ zenét bármilyen gagyi minõségben is meghallgat (ha éppen nincs jobbra lehetõsége).