20
  • Airbus A380
    Remélem azért kompromisszumos megoldás lesz mint a fansziáknál vagy románoknál.
  • Zolorado
    Én úgy tudom, hogy ha pénzt kapsz ajándékba, azután is adóznod kell, legalábbis bizonyos összeghatár fölött.

Ahol nyerni lehet az szerencsejáték. Ha sakkversenyre fogadsz, az is szerencsejáték. Ha ingyenesen helyen játszol, és nem is lehet nyerni semmit, akkor nem szerencsejáték.
  • Asperot
    1 A paypal ki fogja adni az adatokat. :) 2, A számlavezető bankod, ha magyar, pontosan látja milyen tranzakciókat végzel a paypal számláddal. 2 mill felett apehnak jelenti. Minden bevételed adóköteles. Rokon kp ajándék 150e ft/év felett 20% befizetendő. Nincs annál veszélyesebb, mint mikor valakinek annyi esze sincs hogy tudja mikor csinál baromságot. Súgni akartam, de aki ekkora vagi, gondoskodjon magáról.
  • Rotyoka
    Paypall semmiféle infót nem fog kiadni az Apeh-nak, mivel semmi köze sincs hozzá.

Amúgy az Apehnek egy szava sem lehet, ha én Paypall számláról utalok akár x millió forintot is a magyar számlámra, mert annyi indokot mondok: Rokonom aki kint él küldte.

És szia, máris nem tudják megadóztatni, mivel külföldi álampolgár küldte nekem.
  • Airbus A380
    Várjuk ki a végét a törvényt még nem fogadták el, ha elfogadják is les kb másfél év türelmi idő, no és persze nem tudjuk milyen törvény lesz. A nagy oldalaknak érdekük lesz megegyezni ha jól tudom a franciáknál és románoknál is így történt. ,
  • yale
    Mi köze a pókernek a szerencsejátékhoz? Mi köze az SzRt-nek a pókerhez???
    Vagy... Lehet, hogy tényleg szerencsejáték? Akkor tehát ez a sok tanulás hiába való volt?
    Oh, várjunk csak, nem... Hisz minél többet tanulok, annál szerencsésebb vagyok! :)
    De lehet, hogy nem is szerencsejáték? Vagy de, de akkor a sakk is az? Miért, tudod, hogy mit fog lépni az ellenfeled..? És ha az mindkettő, miért nevezi az International Mind sport Association szellemi sportnak?
    http://www.ifpoker.org/news/official---poker-now-a-mind-sport
    Nem értem... Ah, mindegy, megyek, letolok pár handet - az sokkal egyszerűbb és logikusabb...
  • Airbus A380
    Csakhogy ha a nyugati példákat nézzük simán elérhettlenné tehetik a pókeroldalat... aztán lehet nézni.
  • Asperot
    Felőlem! Biztos rosszul emlékszem mikor hasonló büszke, okos lendülettel rendelkező emberkéknek az arcára fagyott mosoly. Ha nem ismered a jogszabályokat és a lehetőségeket,- megszólalásodból ez látszik- és ez szerinted így jó, ne is hallgass senkire. De ne is lepődj meg.
  • Komolytalan
    Na és milyen nyoma van? Az hogy a paypalról a bankszámládra érkezett pénz? És azt honnan tudják hogy miből származik? Mert pl származhat abból is, hogy micropaymentes játékot üzemeltetek, és nem SMSes fizetést raktam fel (mert a több mint a fele pénzt ez esetben ellopnák a magyar mobil szolgáltatók), hanem paypalt.

A paypal pont elég "védelem" az APEH ellen, mert külföldi cég, és a magyar sóhivatalt elküldi az anyjába ha a paypalos számlaforgalmadat akarná kukucskálni. Ezért vicces a törvényi szabályozás.
  • stain
    Nem a póker a durva itt, hanem az a 100 md Ft, amit a segélyesek beöntenek a nyerőgépekbe.
  • Asperot
    Jó a paypal de ha pénzhez akarsz jutni, annak nyoma van. Azért vannak olyan külföldi virtuális számlák amikhez kapsz kártyát. Na azt nehéz követni.
  • torzsvendeg
    No de még csak hétfő van.
  • torzsvendeg
    "...így nem csoda, ha náluk kicsivel jobbak az oddszok..."
    Nem kicsit, nagyon! Ekkora böszmeséget még elnök-vezérigazgató nem mondott (ezen a héten).
  • Narxis
    A törvényben elég jól körül van írva, hogy mi minősül szerencsejátéknak, te hiába hívod ajándékozásnak az attól még szerencsejáték és nyeremény. :D

De kérd meg a főnököd, hogy mostantól nevezze a fizetésed ajándéknak, hátha... :D
  • Laza
    Egyébként is vicces, hogy ezek minden szart meg akarnak adóztatni. Levonnak egy csomót az ember fizetéséből, majd akkor is le akarnak vonni, mikor azt odaadom másnak.
    Lehet olyan pókeroldalt kellene csinálni, ahol a pénzt ajándéknak hívják, és nem elnyerik tőlem a lovét, hanem ha meg tud verni, akkor megajándékozom :)
    Az ajándékozásnak meg ugye van egy összeghatára, és a sok embertől kapott kis ajándék nem egyenlő a naggyal :D
  • Rotyoka
    PayPall, hallotak róla?
  • Komolytalan
    "Az online póker szervezését a törvény kifejezetten tiltja. A magyar szabályozás szerint pókert szervezni - nem online módon - kizárólag kaszinókban, kártyatermekben lehet."
    vs
    "Viszont már folyik az új sportfogadási site fejlesztése, ami terveink szerint az év végén, jövő év elején elindulhat."
    Érted, a törvény tiltja, de már fejlesztik a szoftver, amely ha kész lesz akkor - láss csodát - megváltozik a törvény is.

Egyébként mcganyol teljesen jól látja a helyzetet: a szoftver fejlesztése kidobott pénz, senki se fog azon játszani. Magyarországon az online pókert az emberek pénzkeresésre használják. A világ boldogabbik felén van aki úgy használja, mintha kaszinóba menne: vagyis ma este el akarok szórakozni x összeget. Magyarországon azonban ilyen ember jellemzően nincs. Egy "drága" termet csak a 2. csoport használna azért, mert az legális. Aki ebből próbál megélni vagy plusz pénzt keresni az nagy ívben tojik a legalitásra.
  • fkomment
    Szerintem az emberek többsége azért jobb szereti a legális bevételt.
    Csak azt nem értem hogy miért nincsenek még kész az online póker szolgáltatásukkal? Már évekkel ezelőtt rá kellett volna készülniük a dologra..
  • hurkaur
    Úúúgy sajnálom őket :(
  • mcganyol
    tökmindegy, ha drágább lesz az online poker rendszerük és ha az ember nyer abból rögtön levonják az adót is helyettem (vagy csak később, ellenörzéskor adatot szolgáltatnak a nemzeti ávh-nak), akkor ugyanúgy mindenki maradni fog a külföldi site-okon. az emberek nem hülyék, pláne ha a saját pénzükről van szó.
    maradjanak csak a lottónál, az elég jól megy nekik.