58
  • kisemlős
    Képzeljem el?! Neeeem! Nekem ezt végig kell néznem! Reggel ellinkeltem a barátaimnak a cikket, s mivel egész nap nem jelentkeztek, fogadni mernék, hogy ennek a juhar helikopternek a lemásolásán gondolkodnak.
    Valamelyik este egy órán át hallgattam konferencia beszélgetésben, hogy a pet palackból, hogyan kell pilótafülke kabinajtót formázni…
  • csimmasz
    Abban igaza van Molnibalage-nak hogy jó ötletei sokmindenkinek van csak általában sosem lessz belőle semmi.
    Vagy mert nem tudja kifejezni vagy mert munkája mellett nem marad rá idelye,stb.
    Leonardo nagy koponya volt szó se rólla, de azért ő is rugott kapufákat!
  • cateran
    " Sokmindenre gondolt, sokmindent lerajzolt. "

Ellentetben veled...te egesz pontosan mivel probaltal hozzajarulni az emberiseg (es nem kiccsaladod) fejlodesehez? Kezdesnek mondjuk elkezdhetnel gondolkodni...az akkori tudasanyaggal Leonardo fenyevekre jart szellemileg elotted..(vagy elottem, ami azt illeti)
    Nem mintha istenitenem,de ellentetben mondjuk veled o beirta magat a tortenelembe...rad meg a loteri doglott kutya sem fog emlekezni 50 ev mulva...
  • Borg18754
    most képzeld el hogy ilyen vadászgépek lennének a hadseregnél :D xDDD juharfa helikopteek meg ornikopterek :D
  • kisemlős
    Igen, köszönöm.
    A modellező barátaim nyúznak állandóan ezekkel a "csapkodó szárnyú" gépekkel.

Ha Leonardo láthatta volna.
  • wraithLord
    Az egyébként ikerlependék, van neki egy másik fele is.
    Már azt hittem, hogy csak most jutott eszükbe a juharfa termését "másolni".
  • teddybear
    De a valóságban nem repült, csak egy krimi-vígjátékban, illetve egy sci-fiben.
  • kisemlős
    Köszönöm, tényleg! A másik repülőjét, azt hiszem megcsinálták.
  • NEXUS6
    Csak nehogy Afrikában meg minmeghaljanak emiatt!
    :)
  • Molnibalage
    Jaja. Viszont most esik le, hogy tizenx éve nem láttam ilyet, pedig nem költöztem el. Hova tűntek ezek a fák...?
  • Molnibalage
    Pl. van az a ez. Tudtommal még ma sem tudna repülni...
  • kisemlős
    Leonardo melyik öteletét nem sikerült az utókornak az akkori alapanyagokkal, technológiával megvalósítani?

Tényleg nem kötekedésből nem írom, érdekelne.
  • ldavid
    mennyit hajigáltuk gyerekként ezeket :)
  • Molnibalage
    És meg is tudtad valósítani? Ez pont olyan, mint Leonardo istenítése. Sokmindenre gondolt, sokmindent lerajzolt. Azok többnyire nem műkökő szerkezetek, csak egy ötlet. Ötlete mindenkinek van. Annak működő műszaki megvalósítása az, ami a nagy dolog.
  • dzsagon
    a NASA bekaphatja én már kilencévesen gondoltam erre.
  • Amergin
  • byzhouse
    nem szédülnek meg benne az emberek? :D
  • kisemlős