19
  • Szerinted ki
    #19
    Valaki ki tudná magyarázni, hogy miért fut ez a ... "remek" Windows 7 gyorsabban egy virtuálgépben, mint az őt hostoló natív , fizikai gépben ???
  • tatish
    #18
    csak magyarosítva nincs 64bites XP, de amúgy tényleg létezik hivatalosan is :)
    és ahhoz képest, hogy tényleg egy 10 éves OS...mai átlag felhasználóknak -Net, vidi, zene, szövegszerk, stb- bőven tökéletes, főleg hogyha kis gépe van (1.2 Ghz cpu vagy kisebb, 1 g RAM, 128 VGA... és ezen már pöpecül fut)
  • a_n_d_r_e_w
    #17
    ...aminek a neven kivul nem sok koze van az XP-hez. Ezert is rakta idezojelbe...
  • Skynet85
    #16
    van xpből csúnyán 64 bites verzió is tom mert használtam ...
  • Elemir
    #15
    nem értem, mint nem értesz:)

    Mára a telefon már nem csak telefon. Sőt már egy ideje.
    Lassan minden közép kat. telefonon van GPS, wifi.

    Mindig az a kérdés ki használja ki. Szerintem mindenki. Illetve mit jelent a kihasználom szó? Én most egy csak telefonálni tudó telefont használok, mert javíttatom a sajátom és hiányolom. Én pl rengeteget játszom rajta, két évig nem újságot vittem magammal a két betűsre, hanem neten olvastam:)

    nyilván nem lételemek ezek, viszont rossznak nem nevezhetők.

    Én pl most azon gondolkodom, hogy a telefont telefonálásra használom és minden másra egy külön eszközt veszek. Sajnos a piacon nem nagyon vannak még minden igényt kielégítő, nem arany áron lévő ilyen eszközök. Remélem az ipod következő verziója már GPS, normális fényképezős lesz.

    Ha meg nem, akkor pl én egy N8-ra szavaznék jelenleg. Jó képek, normális cuccok.

    Viszont a témához is egy kicsit. asztali os gondolom kinyitna sok lehetőséget.
    nyilván akinek nem kellene ilyen készülékek, nem is érdekli őket:)
  • Cat 02 #14
    10 éves op.rendszer azért elavult. Pl mikor kijött még nem léteztek dual core procik, 2 VGA-s laptopokról nem is beszélve. XP nem képes olyan jó energiagazdálkodásra, mint pl a Win7, egyszerűen mert öreg és mikor kijött, nem is volt ilyen technológia. Arról nem is beszélve, hogy "csak" 32 bites verziója van.
  • Mystic Pookie
    #13
    és mért örülnél egy ilyen telefonnak? kihaználnád 100%-osan?, mért jobb ez a telefona z összes többinél? az emberek hány %-ának van szüksége egy ilyen telefonra?
  • philcsy
    #12
    Az xp-is "service pack"-okat kapott 2-3 évente.
    Nem kell megvenni minden verziót, én is xp-ről váltottam win7-re.
  • maxy182
    #11
    De mondjuk én amúgy is a konzervatívabb réteghez tartozom, kb 5 éves telefonom van, amivel lehet sms-t írni, meg telefonálni... Meg pl a mai napig nem értem, hogy mire jó egy tábla pc, stb... Szóval azt sem fogom fel ésszel, h egy mobil eszközön miért lenne jó egy asztali oprendszer...
    Ahogy azt sem, h miért jó az a Microsoftnak, h 2-3 évente új windows-t adnak ki...? Az xp elélt 6-7 évet, és működött, ment, nem volt vele gond, mindenkinek a gépén az volt, nem voltak kompatibilitási gondok, stb... Most meg 3 évente azt várják, h az ember vegyen új OS-t? Hát sztem nem fog...
  • maxy182
    #10
    Én végiggondoltam, és arra jutottam, h tök felesleges... És megnyugtatlak, mint minden, ez is csak a profitról szól...
  • Kasya
    #9
    Így van. Elsősorban a profitról szól...
  • ppista
    #8
    Hála Istennek ez nem az asztali piac. Itt egyelőre csak kérhet és jelenthet az intel és az ms. Remélem így is marad.
  • jtrencsenyi
    #7
    Mikor értik már meg, hogy a desktop operációs rendszerek nem a telefonokra valók?!
    Megy a vergődés az Intelnél mobil vonalon...
  • Nos
    #6
    Ezzel vitatkoznék. Nyílván szól a cég profiljáról is, mint minden előrelépés, de én nagyon örülnék egy olyan mobilnak, amin egy ilyen OS is elmegy. Ha végiggondolod te is rájössz, hogy ez azért nagyon hasznos lenne.
  • halgatyó
    #5
    Ez az egész nem a felhasználók reális szükségleteiről szól, hanem egy cég profitjáról.
  • sanyicks
    #4
    Gondolom éppen azért akarja ez a zintel mert a win8 akkor x86 és arm kompatibilis lesz, nagyobb lesz at átjárás a programok között. Viszont ha sokáig csak arm only rendszerek mennek a mobilokon, akkor nemnagyon lesz átjárás az arm és az x86 között, így lezáródik a mobilszegmens az x86 előtt pont úgy válik egyeduralkodóvá az arm és a csak azon futó programok, mint ahogy anno pc-nél az x86 és a hozzávaló programok.

    Szóval kapálódzik az intel mert tudják hogy a pc-s x86 processzorpiac szűkülni fog, és ők meg el vannak késve...
  • a_n_d_r_e_w
    #3
    Ha jol tudom akkor az uj windows ARM kompatibilis lesz. Aztan nehogy az intelnek visszanyaljon a fagyi, es az ARM jojjon fel desktopra ahelyett, hogy az intel menne le mobilba :D