53
IRC szerverek listája
  • zeli
    #53
    Valami SG-s IRC téma nincsen valahol? :)
  • SzirmosSzisza
    #52
    Tud valaki viszonylag stabil IRCnet szervert, ami nem nézi honnan csatlakoznak rá?
  • Zyro
    #51
    Sőtt, az lenne a legkockább, ha simán böngésző címsorából tudnék ip-címre üzit írni ami a másik gépén a böngészőjében jelenne meg... beállítani tűzfalon, havertól engedélyezze a bejövetelt, meg nálam is.. (fix ip cím) vagy nemtom, de olyan hackeres lenne, tuti van ilyen, csak láma vok hozzá :D
  • Zyro
    #50
    Hali. Elég láma kérdésem lenne, mert közöm sincs a a témához, szal légyszi v.ki türelmes ember válaszoljon... :D
    V.mi irc megoldás kellene nekem, szeretnék egy olya teljesen kis alap progit, ami fentvan az én és haverom gépén, beírom csatlakozáshoz az ip címét, ás tudok neki írni üzit... minden többszemélyes szoba, ingyenes szerver és minden csicsa nélkül, csak üziküldés céljából, semmi reg, nevet se akarok beállítani, csak egyből írni neki, ahová más be sem csatlakozhat... létezik v.mi ilyesmi? Amúgy én win7, ő pedig snow leopárdról tolná...
    Előre is köszi a választ!
  • Klub
    #49
    Már megtaláltam egy tor nevű proxyt, meg a tűzfalát, de amikor a programot akarnám berakni, hibaüzivel leáll és nem adja be, a run akármi részben meg semmit nem hoz fel, semmi listát, mi a hiba?
  • MerlinW
    #48
    erre való a google
  • Klub
    #47
    De nem tudom az íp címét meg a dns-ét egyik serverének se.
  • MerlinW
    #46
    Ugyanúgy, ahogy egy magyarhoz.
  • Klub
    #45
    Hogy tudok egy ázsiai serverre csatlakozni?
  • MerlinW
    #44
    Ez többnyire ISP probléma, sokat nem tudsz ellene tenni.
  • zeli
    #43
    Aki esetleg jobban ért hozzá:

    Mostanában ha kapcsolódik bármilyen szerverhez, ez az üzenet jön be:

    Couldn't look up your hostname

    Van 1-2 oldal, ahol ezt szinte észre sem venni, mert egyből csatlakozik a szerverre (pl.: Focohub), de vannak szerverek, ahol perceket kell várni, mire csatlakozik (pl.: QuakeNet, vagy Freenode)

    Nem tudja valaki, hogy ez mitől lehet ?
  • MerlinW
    #42
    Miután többek között innen is kerülnek az anyagok a torrent oldalakra, értelemszerű a hasonlóság:) Annyi, hogy itt hamarabb megtalálható minden. Egyébként van sok egyedi cucc is, többnyire zenei téren.

    Valamint ne felejtsük el, hogy az IRC NEM fájlmegosztó. Az hogy mire használják az más dolog. Azt se felejtsük el, hogy a lenti keresők csak a publikus és indexelt tartalmakat találják, ez kb az 1%-a a valós anyagnak.
  • Hugh Hefner
    #41
    hát, köszi a tippet, de szerintem maradok a torrentnél. ahogy végignéztem a packokat meg a keresések eredményeit, ezek kb egy jobb torrentoldalon ott vannak. semmi speciális tartalom, sőt : \ privát szobákban biztos keringenek eszetlen dolgok, de ezek nem voltak most annyira meggyőzőek. meg ahogy nézem a sebesség sem feltétlen a legjobb. torrentpárti vagyok no : )
  • MerlinW
    #40
    Minden...:) Ezeken az oldalakon tudsz keresni a botok kínálatában:

    packetfind
    XDCC Search
  • zeli
    #39
  • Hugh Hefner
    #38
    Azt tudom h meg hasznalatos ilyen celokra (bar Zt hittem az ftp azert mar kinyirta szinte) en mint most atlaguser gondoltam, de latom vannak itt kivaltsagosok ; P es milyen cuccok keringenek ott?
  • Thanatos
    #37

    köszi szépen :)
  • Dj Faustus #36
    "maga a protokol, vagy a szerverek hálózatok megvalósítása ment át bármi fejlődésen az elmúlt 10 évben? nincs esetleg erről valami doksid?"
    Protokoll:
    RFC1459 (1993 május)
    RFC2810 (2000 április) - felépítés
    RFC2811 (2000 április) - csatorna kezelés
    RFC2812 (2000 április) - kliens protokoll
    RFC2813 (2000 április) - szerver protokoll
  • Thanatos
    #35
    tény, hogy nem kell hozzányúlni, simán kíváncsi vagyok, irchez már nem nyúltam alsó hangon 10 éve, nem tudom miről maradtam le :D

    az ilyen általános 12 éves vérpisták által vívott "irc háborúk" a csatornákért már remélem kihaltak ugye? :D
  • MerlinW
    #34
    Vannak máig fejlődő szerverek:
    Inspire
    Hybrid

    Maga a protokol tudomásom szerint 2008-ban volt utoljára módosítva, de ez nem olyan dolog amihez naponta kellene hozzányúlni. Az FTP protokolhoz sem nyúltak lassan 6 éve. Doksim nincs, de Gugli havernak számtalan:)
  • Thanatos
    #33
    ja hát, hogy mindent lehet az végül is régen is stimmelt :) mondjuk átlag embernek saját irc servert üzemeltetni nem sok teteje van, ergo marad titkosításhoz a mindenféle otr megoldás, ami annyira még nem vészesen kiforrott :/ vagy legalábbis átlag im-eken nem,, gondolom irc-en se sokkal jobb a helyzet :)

    maga a protokol, vagy a szerverek hálózatok megvalósítása ment át bármi fejlődésen az elmúlt 10 évben? nincs esetleg erről valami doksid? :)
  • vg
    #32
    ja, még én is csajoztam irc-en, jó volt. :) viszont irc megfelelő bnc nélkül öngyilkosság...
  • MerlinW
    #31
    "warez szinten meg totál halott manapság."

    A mai napig az összes scene release IRC-n és FTP-n indul útjára:) Persze ezek a csatornák nem túl publikusak, de én pl bejáratos vagyok a börtönös incidens után (~'99) levált Razor1911 mellékcsapat csatornájára. Szóval ugyanúgy mennek a dolgok, mint régen:)

    Én is csíptem fel csajokat még 97-8 környékén sulinetes csatornákon:)
  • Hugh Hefner
    #30
    egyébként anno nagy cucc volt az irc, én ismerek olyat elég közelről, aki még anno a férjével ircen (is) ismerkedett : )
  • Hugh Hefner
    #29
    ja igen, kimaradt egy gondolat, fáradt vagyok már.

    az egész interneten egy dolgot nem találok meg, ami elég nagy utánajárást igényelne, azok az igazán ritka scene releasek... kortárs európai filmek normális ripjei, amiket a helyi csapatok pakolnak fel. na azokba aztán tényleg rohadt nehéz belefutni. és nem a legújabb francia komédiára vagy a cobra 11 egészestés mozifilmre gondolok...
  • Hugh Hefner
    #28
    anno én xdcc-t két dologra használtam, apróságok átküldésére ismerősnek, meg ritkább scene releasek levadászására

    apróságok átküldésére - számomra legalábbis - leváltotta a hatalmas tárhellyel rendelkező email szolgáltatás (gmail), az ilyen célokra specializálódott online tárhelyek (rapidshare), egy időben msn, amíg nem lett használhatatlan vacak. nem küldök semmi olyat amit féltenék a googletől vagy a nagyobb cégektől, mert nyilván nézik mi van benne.

    warez szinten meg totál halott manapság. vagy legalábbis én nem tudok olyanról amit nem találok meg. az egész interneten, úgy hogy a legutolsó apró kis "titkos" torrentoldalon is benn vagyok, elég elvetemült rapidshares és társais fórumokat ismerek, megtaláltam az egyetlen egy p2p programot, ami értelmes a torrent mellett, a soulseeket, nem nagyon kell más... amire használtam régebben, azok a videoklippek voltak, leszoktam róla, amire kell akkor youtube, vagy torrent. képregényről szintén leszoktam, de nem egy specializálódott torrent oldal és rapidshares oldal van. mp3-ra meg azt hiszem a két nagy w-vel kezdődő torrentoldal mellett és a soulseek mellett egyszerűen nincs szükség másra. ami ott nincs fenn, az 100% hogy nem vmi eldugott xdcc boton lesz fenn. 0day-re
    pláne. nem scene meg nincs.

    legutóbb amikor néztem egész komolynak kinéző keresőprogramok voltak, de nyilván nem feltétlen publikusak a jobb szobák, másrészt nem működtek, harmadrészt iszonyat kényelmetlenek voltak

    sztem ezek váltották fel.

    dc még él? azt hittem már rég halott az egész.
  • MerlinW
    #27
    Hát.. nem tudom mire gondoltál pontosan, de ha saját IRC szervert üzemeltetsz (ircd, apró kis jól konfigurálható program, semmi extra), akkor olyan védelmet, tanúsítvány kezelést, tunnelt, stb. pakolsz alá amit nem sajnálsz:) Más szerverén logikusan csak kliens szinten tudsz bűvészkedni. A scripteket is IRCBot kezeli, amit szintén neked kell futtatnod lokálisan vagy szerveren.

    Viszont az IRC további előnye hogy nyílt forráskódú, ingyenes, és csaknem 20 évnyi tartalom található hozzá. Vagyis minden.

    Van neki millió dokumentációja, API-ja, kis hozzáértéssel olyan klienst készítesz hozzá amilyet szeretnél, ugyanígy a szervert is úgy babrálod, ahogy jól esik:)
  • Thanatos
    #26
    jah csak hogy jelszóval védhető? én meg már azt hittem 15 év után van valami új a nap alatt :)

    tcl, így már oks, pedig lua jópofa lett volna valami modernebb kliensben :)
  • MerlinW
    #25
    Ez az XDCC:)
  • MerlinW
    #24
    - Jelszóval védhető csatornák

    Bocs, nem LUA-t használnak, hanem TCL-t. Azt pedig minden normális kliens, mint mirc, xchat, stb.
  • Thanatos
    #23
    titkosított csatornák? ezt kifejtenéd kicsit bővebben? :) illetve melyik kliens használ lua-t script nyelvnek?
  • mandm
    #22
    MP3-as gyűjteményemet az IRC-s letöltő csatornákon alapoztam meg. Valakinek mondanak ezek valami: @get ; @find ; stb. vagy mindezekhez egy jó script.

    Ja és csak úgy dübörgött az 56-os modemen!



  • Cat 02 #21
    mibbit.com
  • Desiderata #20
    például mi váltotta fel?

    IRC-ben lehetett jó scripteket írni, imádtam
    DC++ is ilyen volt utána, töltöttél, chat-eltél, scripteket írtál
    aztán sajnos háttérbe szorult, de a webes chatek nem alternatívák IRC helyett, még loggolni se lehet bennük pedig az alap lenne
  • Hugh Hefner
    #19
    tyű, régen mennyit rohadtam ircen... volt még supergamez csatorna is régen. még irc találkozó is volt a trófea grillben... meg quakeneten milyen pörgés volt anno. azt hittem már rég meghalt, hisz a sima chat kihalt ott anno, quakenet legutóbb kb halott volt, az xdcc-t meg ezernyi jobb alternatíva váltotta fel már
  • MerlinW
    #18
    Nem kevesen, csak más réteg, mint régen - elhúztak végre a "sulinetesek":). IRC mára többnyire szakmai médiummá vált. Linux/Ubix, programozás, és egyéb support csatornák működnek rajta elsősorban.

    Ugyanakkor rengeteg játékos csatorna is van (pl a quakenet szervereken), amiket pl klánok használnak. A mai napig működnek az elte, bme szerverek is. Szerintem a mai napig a legprofibb kommunikációs eszköz, végtelen számú lehetőséggel - titkosított csatornák, privát szobák, lua scripttel tetszőleges funkciók, fájlcserélés (xdcc), stb.

    Saját szervert is lehet indítani, relatív rövid konfigurálással (ircd), illetve IRC bot-ot (pl. eggdrop)

    A szervereket számtalan módon el lehet érni, minden OS-en; mIRC, Xchat, Pidgin, Telnet, Webes Java kliensek, stb.
  • precision
    #17
    kevesen használják de nem elavult az attól még :)

    http://irc.lap.hu/

    itt van egy-két magyar server
    azt hiszem a gyaloglo.hu -nak is van irc szervere, csak talán 3 hónapos reg kell hozzá hogy felmehess

    meghát ott van az ircnet, ami irc szerverek hálózata mindenfelől a világból... a magyar geek meg kocka társadalom ott éli az életét :D
    itt vannak a magyar ircnet server címek: http://www.ircnet.com/index.php?&p=5&cur=hu

    alternatíva lehet még ha simán weben keresztül mész fel a chatekre, chat.hu, gyaloglo.hu és társai
  • Fresh Duke
    #16
    MSN
  • Phat Smoker
    #15
    http://www.sg.hu/forum.php --> chatfal
  • kifli
    #14
    nincs jobb alternatíva :D