25
  • Adatvédelem
    #25
    Abszolut támogatható megoldás, ugyan a védelem nem határtalan, de legalább ennyit megtehetünk az ügyért. Az adatvédelmi szakértő már foglalkozott a kérdéssel: http://www.adatvedelmiszakerto.hu/2010/07/netradir-idozaras-vedelem-a-szemelyes-adatokra/
    Remélem egy használható változat széles körben elterjed majd.
  • pokolfiu
    #24
    őőőő izééé.... :D:D:D
  • Penge4
    #23
  • pokolfiu
    #22
    ezen radikális megoldást tartogatnám legvégsőnek... :D
  • vato loco
    #21
    Az ímél szolgáltatók olvasgatják leginkább a leveleidet, az alapján küldik neked a célzott spamet.
  • vato loco
    #20
    1. format c:\
    2. fizetsz 95 dodót
  • vato loco
    #19
    Nekem is. Del gombnak hívják. ^^
  • pokolfiu
    #18
    jah, és köszönöm persze, kipróbálom. ;)
  • pokolfiu
    #17
    a program nevét leírtam, security shield, s egész pofás megjelenése van, majdnembedölhet neki egy átlag ember, csak amikor 3 mp-ként jön ablak, hoyg ide írd a bank kártyaszámodat, s utalj még 95 dollárt, az már fárasztó...

    ha beírod gugliba a nevét nem sok találat jön fel, s az egyéb fórumokra írtakkal meg sajna kitörölhettem eddig a valagam... :) ez valami új vírus a facebook-on is nyomul... feleségem szerint ő onnan szedhette be, figyelmetlenül kattintgatott... :)
  • B0nFire
    #16
    Nekem most is van digitális radírom a képekhez. Ímhol van e'!

  • B0nFire
    #15
    Ha jól értem, akkor ez a gondolat most jól odabasz a "tároljuk az adatainkat felhőben" elvnek? Mert ha bizonyos idő után törlik, akkor ki veszi igénybe a felhőt? Jobbára azért töltjük fel a sok szemetet a szerverekre, hogy ne nálunk foglalja a helyet, és ha ritkán mégis kéne, akkor csak le kell tölteni. Nagyobb biztonságban van a felhőben. Ez a dolog meg homlokegyenest ellentmond neki.

    Hat évnél korábbi írásokat ne is olvasson senki? Vicces. Mi lesz a tudással? Az emlékezettel? Ennyi erővel kár volt az írást is feltalálni.
  • RoyalPredator
    #14
    FAIL.
    Egy képet módosítva/átmentve már saját adatunknak minősül, sajtá rendelkezési jogainkal egybekötve. Ezáltal más "tulajdonát" lazán elsajátíthatjuk.
    Ha csak egy fekete pixelt tolsz egy képre, már más a kép. stb.

    Hülyeség az adatokat direktben romlasztani. Úgy is elévül, úgyis frissítjük, úgyis megvan mindenre a kerülőút, úgysem fogjuk a programokat meg nemtudommiket erőltetni másért.

    Ha facebookra vki föltölt valamit, azt másolhatják. Adatvédelmi nyilatkozatban elismered, hogy erről tudsz és elfogadod. (Egyébként érdekes mód ha nem fogadsz el egy dolgot, egyáltalán nem használhatod a termékeket, nincs rá opció...)

    Egyébként meg a digitális dolgokban épp az az iszonyat nagy pozitívum, hogy nagyonolcsó tárolni, nem kell gondozni, nem érheti igazán sérülés, stb.
    Normális felhasználói körülmények között persze.

    Carne jó gondolatot írt amúgy.
    Az internetre fokozatosan tanítani kéne az embereket, mert a végén teljesen egybefügg majd életünkel. Informatikára oda kéne figyelni igen erősen.
    Technofóbok nemigazán vannak.

    A víz a hibás, mert rossz a formátuma :D Vagy szimplán elévült!! XD
  • atomkrumpli
    #13
    OFF
    1. letöltöd a unetbootin nevű programot egy másik gépre (unetbootin.sourceforge.net)
    2. unetbootin programmal letöltöd és kiírod lemezre vagy usb meghajtóra a neked tetsző live-cd antivírus/rescue cd-t
    3. beteszed kedves nejed gépébe (boot) és azzal leírtod a gonosztevőt :-)

    máskor írj legalább egy nyamvadt hibaüzenetet amiből ki lehet találni melyik ez a kedves kis program, mert ez így elég kevés
  • pokolfiu
    #12
    help me, please!

    nejem asztali pc-jére letelepedett a security shield nevű ál anitvírus progi, s blokkol mindent, még a rohadt feladatkezelőt sem engedi futtatni, hogy megállítsam őt, s töröljem a szükséges kódjait. természetesen csökkentett módban meg sem jelenik ott a szemét mint futó program... normál üzemmódban nem enged semmit sem telepíteni, csak ha 95 dollár elutalok... anyád. tehát más víruskeresőket nem tudok ráengedni...

    minden ötletet megköszönök.
  • Crane
    #11
    "Felmész és kiteregetsz magadról mindent" - És akkor ezért a Facebook (vagy más közösségi portál) a hibás? :) A felhasználónak kell eldöntenie, megítélnie, hogy melyek azok az információk, amit nem célszerű megosztani. Csak azokat az adatokat lehet lenyúlni, amiket megoszt. Ha egy vendégségben kiraksz egy tál sütit az asztalra, ne csodálkozz, ha vesznek belőle. :)

    Az ilyen programok teljesen felesleges körök. Inkább az embereket kellene folyamatosan felvilágosítani a világháló használatáról. Általános iskolában kellene már tanítani (mint pl. a KERSZT-is) kötelező tantárgyként.

    "Ha a kacsa nem tud úszni a vízen, akkor ki a hibás? A kacsa, vagy a víz?"
  • bakagaijin
    #10
    Biztos van aki mindenkiről megőriz x évre visszamenőleg mindent, de a legtöbb ember erre azt a valamit használja amit úgy hívnak: internet, még régebbi dolgoknál pedig archívum (újságcikkek, fotók, stb.)

    Ez amiről itt szó van, inkább arra ad megoldást, hogy pl. a Facebook nem törli le azokat a képeket, amiket te törölni szeretnél, hanem megtartja még legalább fél évig. A "törölt" képek továbbra is elérhetőek keresőkkel, stb, ha valaki tudja a direkt címet. Ez ellen akar ez a cucc védelmet nyújtani. Lementés elleni védelmet rendeset még nem láttam, a flash-be ágyazott kép szerintem még a legkényelmetlenebb a lementeni kívánó user számára.

    Sir Quno, valószínű egyszer használatos megnyitást engedélyező kulcsokról van szó, különben sok értelme nem lenne. A kód amiról szó van pedig valószínű az admin kód a képhez. Legalábbis első gondolatra szerintem így van értelme, nem olvastam el a tényleges megvalósítást.
  • Penge4
    #9
    Ugye vágod, hogy a terhelő bizonyítékok nem úgy keletkeznek, hogy beírod a Google-ba: "terhelő bizonyíték Gipsz Jakabról", hanem úgy, hogy "Hoppá, x évvel ezelőtt volt egy ilyen, amit felhasználhatok ellene."
    vagy esetleg
    "Hoppá, x évvel ezelőtt volt egy ilyen, mindig is utáltam és mivel most politikus/celeb lett eladhatom jó pénzért valamelyik szennylapnak."

    Tehát még x évvel ezelőtt megőrizted a fájlt az örökkévalóságnak, nem pedig egy akkor talán már réges-rég nem létező szerveren keresnél egy talán már amúgy is törölt fájlt.
  • Sir Quno Jedi
    #8
    Hmmm, ez eléggé bután hangzik és főleg pénzt kérni érte pofátlanság. Rohadt kényelmetlen is egyben, hiszen a kulcsok visszavonását csak azok a bizonyos külső szerverek tudják megoldani (azaz egy idő lejárta után nem adják ki a kulcsot, ami a visszafejtéshez kell). Viszont a kulcs előtte leszedhető és maga a file is még titkosítva (másképpen nem tudná senki sem visszafejteni, még amíg lehet addig sem), ergó utána bármikor vissza lehet fejteni. Kell hozzá egy kis program és máris nem ér semmit az egész. Az igaz, hogy ha lejárati idő után akar valaki hozzájutni a fájl tartalmához és nincs előtte mentése a kulcsról, akkor nem fogja tudni 1xűen visszafejteni.
  • KRTuning
    #7

    Sehol sem vagyok fent. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
  • Penge4
    #6
    A Subbán és a Napiszaron úgyis printscreenelt fotók vannak. Szóval a professzor jól meg fogja szedni magát egy hasonlóan értelmes ötletből, mint az instant víz.

    Nem egyszerűbb nem tölteni fel olyan fotót, ami később kényelmetlen lehet? Továbbmegyek? Nem egyszerűbb ezeket a közösségi oldalakat elkerülni? Persze nem muszáj, de akkor meg ne sírjon senkinek a szája az adatbiztonság miatt.

    Vannak sokkal nagyobb problémák, ha már a közösségi oldalaknál tartunk, például a Like gombok, amik belemásznak az ember pofájába és követő sütiket helyeznek el és ez ellen nem elég annyi, hogy "nem regisztrálok és nem osztom meg önként minden adatomat".
  • Skynet85
    #5
    Ezt te sem gondolod komolyan(hogy a klasszikusokat idézzem). Facebookon akkor lehetne adatvédelemről beszélni, ha nem lennének userek. Felmész és kiteregetsz magadról mindent, pont ez a lényege ennek az egész marhaságnak. :D
  • gombost
    #4
    "A Facebook egy közösségi szolgáltatás, számukra mellékes az adatvédelem."

    Ezt te sem gondolhatod komolyan. Mintha egy e-mail szolgáltatóra azt mondanád, hogy számukra mellékes a levelek védelme. Egy közösségi portálnál pont, hogy elsődleges dolog az adatvédelem, ezért is érte rengeteg támadás a Facebook-ot.
  • Cat #3
    "Mi a különbség? Most a Facebook, iwiw, stb... tárolja azokat, ezzel a módszerrel egy másik szerver fogja ugyanezt csinálni"

    A Facebook egy közösségi szolgáltatás, számukra mellékes az adatvédelem. Ennél a honlapnál pedig létkérdés az üzemeltetők számára az adatbiztonság, ez a fő profiljuk, az egész üzletük ezen a bizalmon múlik. Ha nem őriznék meg bezárhatnák az egész boltot, hiszen csak és kizárólag ezért mennek hozzájuk az emberek.
  • gombost
    #2
    "Ezeken az oldalakon a felhasználók sok személyes információt adnak ki és a privát fotóikat, valamint élményeiket másokkal osztják meg. Amennyiben valaki meg akarja védeni a képeit, annak elegendő csak elővennie az X-pire-t és megadnia egy lejárati időpontot. Ennek elérése után a felvétel titkosítva lesz, ezáltal pedig gyakorlatilag felismerhetetlenné válik. A megfelelő kód nélkül senki sem láthatja a fotót, a <b>kód pedig egy megbízható szerverre kerül.</b>"

    Mi a különbség? Most a Facebook, iwiw, stb... tárolja azokat, ezzel a módszerrel egy másik szerver fogja ugyanezt csinálni (tudom, hogy nem magát a fotót, hanem a fotóhoz szükséges kódot). A "nem töltök fel magamról mindent mindenhova" habitus még mindig a legjobb módszer marad.
  • Hungarikum
    #1
    érdekes ötlet.