22
Hogyan csináljunk whiteboard-ot?
  • 0ppika
  • Sadist
    Szerintem az üveg lenne még megfelelő anyag hozzá, csak az már annyira sima, hogy a festék sem tapad meg rajta. Valahogy úgy lehetne, hogy egy üveglap mögé egy sima fehér lapot rakni, az egész köré meg egy fém vagy műanyag keret.
  • shumika
    Sulim leselejtez 9 db táblát. 20.000Ft/db lesz
  • kifli
    ahogy nézem nem is drága...
    LINK
    (Mondjuk drágább mint a többi táblafilc :D)
    Meg eszembejutott, hogy tesómnak van ilyen mágneses táblája, aszem ikeába vagy kikába lett véve, az is fehér, és törölhető is szerintem, és van kerete, semmit nem kell csinálni vele + még mágnesezhető is :)
  • kifli
    esetleg fehér pvc, vagy plexi lemez?
    ITT nem olyan drága, bár nemtudom ez alakalmas-e arra, hogy írj rá...

Amúgy ami nekem van itthon ilyen tábla tollam, minden felületről lejön gond nélkül (asztal/monitor :D)
    Pentel márkájú MW5W a típusa (nemtudom honnan van :D)
  • [HUN]FaTaL
    Pl. jegyzetelni?:D

Programozás közben pl. azért elég hasznos tud(na) lenni. De bármilyen tervezéshez is.
  • PrasCo
    Egyébként, tényleg csak kíváncsiságból; őszintén érdekel: Mire használjátok otthon ezeket?
  • passatgt
    üveg nem jó?
  • lolSL
    csak a kréta.
  • VRSDM
    szerintem is az üveg a legolcsóbb és legjobb ha otthoni körülmények között szeretnél ilyet.
    amúgy csatlakozom, suliba mindenhol ilyen és imádok rajzolni - tervezni rajta. :)

most hogy írtad nem lenne hülyeség itthonra egy.
  • CaviaR
    Én üvegből csináltam ilyet. Itthon, amikor lecseréltük az ablakokat újakra, a régiek közül szétszedtem párat, éa megtisztítottam. Vettem fémcsatokat amiket az üveg fényképakasztókhoz vannak direkt, és vettem (nemtom a pontos nevét) szekrény hátulja lapot. Már csak egy fehér lap kell az üveg és a falap közé, és kész is a tökéletes tábla. :) Gyakorlatilag karcolhatatlan, és még a nitro hígító sem marja mattra.
  • karajjj
    bútorlapszabászatot keress, ott szerintem tudnak segíteni, vagy műanyag áruházat
  • Hegi90
    +műanyag téren is érdemes szétnézni.
  • Hegi90
    Tudom, de az még akkor is szebb nála. Nem kell közel hajolni se, hogy lássuk a különbséget.

Félre ne érts, otthoni használatra felírni rá pár dolgot, magyarázni ezt-azt vele megfelelő, de a bolti minőséget sose fogod vele elérni.

Igaz lehet ti találtok jobbat is ha konkrétan ilyen dolgokat kerestek, nálunk csak ott állt a garázsba felhasználatlanul, és hasznosítottuk :D
  • karajjj
    az igazi tábláról se lehet rendesen letörölni, mert ottmarad a nyoma
  • Hegi90
    Nem lehet róla olyan szépen törölni dolgokat, mint a boltiról, csak ha lemosod. Már próbáltam rendes táblafilccel, meg a hozzá tartozó szivaccsal.

Egyébként engem is érdekelne, hogy milyen alternatív anyagok lehetnek hozzá, bár én nem sok reményt fűzök a jó eredményhez :)
  • byzhouse
    sulink tele van ilyennel
  • RaszPuty1N
    vékony bútorlap helyett van a sima farostlemez melamin borítással(lol, én is most jövök rá, hogy mit is keresek). olyan kéne. mondjuk még mindig nem tudom merre, tüzépen talán?
  • karajjj
    csak mintha egyszer láttam volna valahol ilyen fehér laminált felületű vékony bútorlapból és arról törölhető a táblafilc, de nem akarok hülyeséget mondani, meg a bútorlap sem olcsó dolog, bár van egy olyan érzésem, hogy én vagyok hülye és az a melamin amit most leírtam :D
  • RaszPuty1N
    elfogy az a 2 négyzetméter, ne félj.

nem kell fémből lennie, a melamin sem az :]
  • karajjj
    mit akarsz te méterszer kétméteresen? űrhajót tervezni? :D amúgy muszáj fémből lennie?
  • RaszPuty1N
    Mostanában eléggé elterjedtek a prezentációs táblák (fehér, filccel írkálsz, letörlöd, öröm, angolul whiteboard), gondolom ti is találkoztatok már velük.

Én is szeretnék egyet, de mivel egy normális méretet (100x200cm) aranyáron (50.000 HUF) mérnek, ezért alternatív megoldás után néztem:

How to make a whiteboard?

A probléma az, hogy itthon sehol sem találok ilyen melamin lemezt, de nektek talán van ötletetek :)