32
-
funkyman #32 Hihetetlen milyen sokan észrevették, hogy pocsék a Black Ops. A maradék persze megjelölve év játékának. A ME2 megérdemli az év játéka címet, ha nem lett volna DRM benne akkor az AC2 küzdött volna vele a címért. A Starcraft megérdemli a harmadik helyet, a Mafia 2 meg a negyediket. A Splinter Cell Conviction bűn rossz lett, de nyilván a gagyi shootereket kedvelőknek tetszhetett, bár nem értem hogyan.
A legnagyobb csalódás a Black Ops mellett a Medal of Honoré, ami a címe ellenpére egy lelketlen, hangulattalan, unalmas és monoton FPS lett -
KP27 #31 1-2 új egységnél többre ne számíts szvsz. -
#30 Szerintem mindenképpen Mass Effect 2 és SC2. Ezt a kettőt meg is vettem eredetiben (igaz előzőt PC-re). Ezen kívül idén csak néhány kisebb studió játékát vettem meg. ME3 viszont már jöhetne de sajnos még nagyon odébb van :( -
viasz #29 Bocs srácok, én voltam a hülye!
SC2-t elsőre végigjátszottam 13óra 23perc alatt normál szinten, pedig nagyon nem vagyok profi játékos.
A Masszával meg sosem játszottam.
Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen pluszt ad majd a SC2.2, SC2.3, a szingül pléjeren kívül. Mert ugye ezt még csak találgatjuk. Szerencse, hogy a multi a lényege az SC-knek!
-
#28 Én megtaláltam, a ME-t 34 óra alatt vittem végig a 2-t meg 33, szóval még cska két rész, és már 67 óra játékidő. Amugy hogy mondjak egy másik Bioware játékot is a Dragon Aget 51 óra volt végigtolni. :) -
KP27 #27 A nagy "massz effekt"-et elsőre általában 40-50óra alatt fejezik be. Többszöri nekifutásra miután tudod mit kell csinálni, meg kihagyod a bolygószkennelést, és nem hekkelsz meg minden terminált/pda-t szaros pár ezer kreditért, akkor lecsökken 30, majd 20óra körülre. Feltételezve, hogy nem casual nehézségen játszol. Arról nem is beszélve, hány órányi hanganyagot kellett felvenni a játékban az összes különböző variációhoz. Az első részt csak egyszer játszottam végig, de az is elég hosszú volt. Mass Effect 2-ben, szinte minden pályának megvan a szerepe a fő sztoriban. A harmadik részben pedig még több variáció lesz, ha importálod tovább a mentésed a második részből...
Ehhez képest bocs, de az SC2 igenis rókabőr. Imádtam az SC1 és a Brood War single player részét, de az SC2 első single része nem támasztotta alá, hogy szükséges a 3 részre bontott kiadás. A közel 30 küldetés alatt, végig az volt az érzésem, hogy mennyiségre mennek, és nem minőségre. Rengeteg töltelék küldetés volt, amit simán ki lehetett volna hagyni és semmit nem veszítettünk volna vele. A küldetések előtti hangulatos képregényszerű bejátszásokat, és párbeszédeket is szinte teljesen kihagyták a folytatásból. Nálam egyértelmű visszalépés(és nem kicsi) a SC2 single része, a korábbi részekhez képest. Majd a következő SC2 részek beigazolják, hogy igen. Fajonként 30 single player küldetés, ami inkább mennyiség mint minőség, tele töltelék küldetésekkel, és majd gondolom minden faj kap majd 1-1 új egységet, hogy a multiplayert játszók is újra meg kelljen vegyék...
A multi viszont jó, azt sose kérdőjelezte meg senki. -
Justil #26 inkabb az itthoni atlagkereset a necces, ketlem hogy tolunk nyugatabbra barkinek is nagyon fajna megvenni 3 reszletben. de ha ilyen szintu kampanyt produkalnak, mint az alapjatekban, es foleg ha kieg-aron adjak a masik ket reszet en tuti h megveszem, pedig a multi nem is erdekel... -
#25 Maradjunk inkább a 18-20 óránál, mint játékidő, persze értem én hogy véded a játékot, de SC is 1 játék volt,ez egyértelmű hogy pénzszerzés miatt van, persze két külön kategória, és SC-nél ottvan a multi lehetősége, ami kitolja a játékidőt, persze egy RPG-nél meg az ujrajátszás van ott mint lehetőség. -
Krynn #24 Ha jól emlékszem az SC2-ben van egy olyan öcsi (achivement), hogy jászd végig a single kampányt 8 óra alatt. Tehát még a Blizz is elismeri, hogy a single rész megoldható annyi idő alatt, ami még egy fps-nek se nagy idő.
Amúgy szeretem a blizz játékait, de ez a 3 részben kiadás azért necces... -
viasz #23 Félre ne értsetek, bizonyára megérdemelten lett első a ME, meg ugye nehéz is lenne összehasonlitani az almát a körtével, csupán nem bírom azokat az Istenítőket, akik vakon fikáznak más játékokat. -
viasz #22 No nézzük csak.
A naaagy, massz efektet sajnos 75-80óra lenne egyben végigjátszani, ezért okosan 3 részre bontva adják ki/el. Persze a 3 rész az egy kerek sztori.
Bezzeg a SC2... Azt nem előre eltervezve bontották 3 részre akár hasonló indok miatt is.
Nézzük csak. A SC2-t a jobbak 20óra alatt végigjátsszák, gondolom az átlag kb. 25óra. Így tehát ha nem bontják 3 részre, akkor egyben rettentően hosszú lenne, 75-80óra! No meg persze a 3 rész nem lesz egy kerek sztori, igaz?
Hogy mekkora ász játék ez a ME a SC-hez képest...
Kicsit gondolkozz, vagy ismerd meg a játékot, mielőtt fikázódsz. -
Justil #21 márpedig én akárhonnan nézem, csak egy remekül sikerült játékot látok, aminek minden egyes percét élveztem, és nem bánom az érte kiadott összeget. ha neked meg savanyú a szőlő, az a te bajod. -
#20 Az hogy az olyan elődeikre MINDEN SZEMPONTBÓL szégyent hozó szemetek mint a COD7,Mafia 2, SC:C egyáltalán bennevan a 10-es listában,sőt az első két helyen szerepelnek,mindent elmond a szavazókról,meg úgy alapból a mostani játékos társadalomról...
IGÉNYTELEN ÓVÓDÁSOK gyülekezete akik tapsikolnak a szarkupacnak és még csókolgatják is a szarkupac "szüleit"...
Kár ezekért a címekért,a grafikán kívül egytől egyig hatalmas nagy nullák az elődeikhez képest.És lám erre van igény. -
Szefmester #19 Márpedig akárhonnan nézzük az SC2 csak egy rókabőr. Pláne ha azt vesszük hogy csak a 2. részt 3 részben adják ki... huhúúú megjelent a StarCraft 2.1, 1-2 év múlva meg: huhúúú megjelent a StarCraft 2.2, és ismét 1-2 év elteltével.. huhúúúú.. kijötta.. áhh hagyjuk.. már kezdem mocskosul unni...
AHogy pedig mondották volt előttem, a Mass Effekt-et egy kerek történetté állítják a 3. rész végén, és odáig elég sokat változik a játék menete is. -
wfefe #18 Nekem a mafia 2 nagyon tetszett, csak kár, hogy ilyen rövidke lett, meg nagyon lineáris, de a hangulata ötös mindenképp. -
Justil #17 mostmár álregeket is gyártasz? szánalmas. -
me3fan #16 Írjátok alá, hogy a ME 3 magyar lokalizációval jöjjön ki!
http://www.petitions24.com/mass_effect_3_hungarian_translation -
Justil #15 Wehh, bár minden játék lenne olyan rókabőr, mint a Starcraft 2... -
Voronyezs #14 MASS EFFECT!!!!!!!!!!!
Asszem erre a játékra mondhatom azt, hogy totálisan függővé tett ^^ -
#13 Mégis miről beszélsz? a CODnak van 7 része + ha a COD 3-at ideszámítjuk akkor 8, a MassEffect meg alapbol triológiának indult, egy kerek történet ami nincs összecsapva, és nem azért van 3 része hogy lehuzzák a rókabőrt meg hasonlóan mint a starcraftnál, hanem mert 1 játék lene 75-80 órás, akkor szerintem megtehetik hogy nem egybe adják ki. -
Evoluti0N #12 A Mass Effect 2 simán megérdemli az első helyezést. Igaz, h sok mindenben alulmúlja az első részt, de még így is 2010 legjobb játéka lett.
Az Assassin's Creed 2 is megérdemli a 2. helyet. Minden tekintetben felülmúlja az egyhangú első epizódot. Jó sztori, változatos játékmenet és nagyszerű hangulat.
Amin meglepődtem, az a Conviction 3. helyezése. Én a csalódások közé írtam be. Ez az egyetlen Splinter Cell rész, ami nem jött be. Sok sorozat van, aminek jót tett az újítás, a SP nem ezek közé tartozik. Számomra egyáltalán nem jött át a SP hangulat. -
hitman08 #11 Mivel a filmgyártáshoz hasonlóan a játékprogramok iparában is biztonságra mennek a készítők, így nem meglepő, hogy a jól bevált sémákhoz ragaszkodnak. Folytatások, előzmények, kaptafaprogramok készülnek, melyek tuti bevételt jelentenek. Valami újat, meghökkentőt, netán szokatlant hozni a piacra jelen körülmények közt a szerencsejátékkal egyenlő, vagy bejön vagy nem. Lásd új Spiderman, Singularity és így tovább. A franchise-ok korát éljük, ezek a címek már meglévő, stabil közönségre építhetnek. Irónikus, hogy pont a több fantáziával megáldott, ám kevésbé ismert vagy pénzes csapatok vannak bajban manapság. A COD-hoz, Mass Effecthez hasonló szörnyek mindent visznek, fel kell kötni azt a bizonyos gatyát a kisebb gárdáknak, elég nehéz helyzetben vannak. Hiába az ötlet, ha egyszerűen elszívják a vásárlóikat egy sorozat évente megjelenő epizódjai. -
Pares #10 Igazad van, meg sem közelíti, mert magasan fölülmúlja. Csak grafikában meg minden másban jobb az elődjénél.
-
morden #9 Nemhiszem, hogy több 100an szavaztak, hogy 3 játékra is azonos pontszám jött a 3. helyért, érdemes lenne nyilvánosságra hozni, hogy mennyi szavazat jött egy-egy játékra. -
#8 Szerintem az idei év elég gyengére sikeredett, a ME2 magasan nyert, pedig az ME1 szintjét meg sem közelíti csak grafikában jobb. Black ops is ott van az élbolyban, egy igazán ütős felhozatalban nem sok vizet zavartak volna ezek szerintem, de hát az idei évben csak annyira futotta. -
Renátó1985 #7 persze, mert az csak konzol ha lett volna pc-n akkor biztosan helyet kap
szerintem is nagyon jó volt 10/10-es hangulat alig várom , hogy pc-re is kijöjjön újra végig nyomom az biztos -
daneelolivaw #6 red dead redemption sehol a legjobb három között, viszont van helyette mafia 2...széééégyen -
richard45 #5 Lehet hogy szappanopera, de ki nem sz*rja le? A játék hangulata kiváló, a sztoriról ugyanez, és tényleg hosszú időre leköti a játékost. Úgyhogy szerintem teljes mértékben megérdemli az év játéka címet. -
liberty2 #4 A C&C-n nem csodálkozok, hogy a csalódás soraiba került. A bővített listát nem lehetne valahol közzé tenni Tibi? :) Kíváncsi voltnék, hogy a többi játék hol végzett. -
Renátó1985 #3 szerintem a star wars-al csak az volt a baj, hogy nagyon rövid lett, egyébként teljesen rendben volt egy hack and slash játék
gombabácsi mass effect-re gondolsz? :) űrszappanopera akkor már, de nekem is tetszik rendben van -
Zolivok #2 + -
gombabácsi #1 úgy tűnik a játékok közt is a szappanoperák a népszerűek
győzike büszke lehet