4
  • tatish
    #4
    Én könnygáz sprayt adnék.
    Ez is csak tüneti kezelés...
  • lacyb
    #3
    Hát ezektől a "felszerelésektől" a kisebbség csak röhögni fog...

    mozgásérzékelővel egybeépített 64 belépésjelző riasztót, 58 elektronikus ajtóéket, valamint 90 személyi riasztókészüléket

    Kérem alássan ezek bruttó árakon sem drágábbak 2-3e ft--nál
    Védelmi képességük a 0 felé tendál. Még talán a sivitozó ajtóék hasznos, de pl agy olyan lakás vagy ház esetén, ahol akár 8-10 ablak és ajtó is előfordul semmi esélye. Van elég lehetősége az elkövetőnek.
    Az utcai személyvédő? Mondja már meg valaki, ha az utcán hall egy szirénát akkor mit tesz a "tömeg" ? Még akkor sem csinál semmit ha látszik hogy mi szirénáz, pl autó, vagy üzlet szirénája, mert villog.
    A Julo néni táskája meg csak kiabál picit mert ugye az ilyenek hangereje meg sem közelítheti a fixen telepített riasztókét, és nem hinném, hogy az utcán akár 2-3 bátor ember utána eredne a táskával szaladó kisebbségnek. Esetleg a több elkövetőnek.
    Szóval ez egy közérzetjavító de amúgy komoly célokra alkalmatlan kezdeményezés.
    Enné már az is többet ért volna ha ezen a pénzen (ami valószínű a kínai gagyiáruda magyar forgalmazójának a zsebébe vándorolt, aki persze valahonnan jó ismerős lehet, mert pályázat az nem volt) szóval ezen a pénzen hívtak volna egy szekembert, aki egy pár órás előadás keretében felhomályosította volna az embereket, hogy mit kéne vagy nem kéne tenniük, hogy ne legyenek áldozatok.
    Másrészt mennyire sokat ér, ha az kap ilyeneket akinek már volt esete? 90% hogy nem ő lesz a következő áldozat.
  • ADAMEX9
    #2
    Bárcsak ott tartanánk...
  • plu604
    #1
    Tetszik a kezdeményezés
    A kisebbségnek más megélhetés után kell néznie