22
-
scnad #22 Logokban :
!!! Intrusion detected !!!
Exterminate in progress ...
Már wifit se lehet majd kockázat nélkül törni -
#21 Nem, az Chuck Norris volt! -
#20 Miért, nem ő teremtette a Világot?
-
boond #19 Nekem meg egy ugró :D
Ha szerzel egyet adok puskát:P
-
Sir Ny #18 Ti hisztek Teslában? -
#17 Nekem is ezek ugrottak be. Kicsit tovább finomítva, valami szélessávú szabad elektron lézert is lehet vele talán csinálni.
Gondolom a Tesla féle eljárás a röntgencső miatt veszélyes. Ha lejjebb viszik a frekvenciát, akkor nem ilyen sugárzást kapunk, és az nem roncsol. Rádió frekvencia tartományban viszonylag biztonságosnak nevezhető. Gondolom. Legfeljebb kapunk egy mobil mikrosütőt.:) -
kvp #16 Valaki megint ujra feltalta a Tesla fele ionizalt gazra alapulo erositesi technikat. O kiserletezett ezzel eloszor, bar o meg rontgencsoveket hasznalt a legkor ionizalasahoz. Ezzel a technikaval akar audio erositot is lehet kesziteni, sot olyat is, ami tobb kilometer tavolsagrol is meghajtja a hangszorot. Mondjuk Tesla rajott, hogy rossz otlet, mert valahogy egesi seruleseket okoz (mint kesobb kiderult ez a sugarzas hatasa). Viszont ha valaki talal egy olyan plazmakeszitesi eljarast, ami a gaz ionizalasat olyan sugarzassal vegzi, ami nem ionizalja az emberi dns-t alkoto atomokat, akkor biztonsagos. (erre azert kivancsi leszek...) Alternativa meg a kondenzatoros (elektrosztatikus) sugar iranyitas, valoszinuleg a szilicium alapu valtozatban ez lehet.
A fenti cikkben leirt megoldas annyiban ter el, hogy nem szorni akarja az energiat, hanem fokuszaltan atjuttatni, tehat a phased array radar elvet hasznalva egy tusugarat visz at a cel antenna fele. Iranyitott antennakhoz tehat jo. Az irany nelkuli atvitelt pedig ugy valositja meg, hogy korbenez az antenna, megkeresi a cel antenna iranyat, majd arra fokuszal, mint egy hagyomanyos phased array radar. Igy a szort sugarzas sokkal kisebb, ami kevesebb energiat igenyel.
Ha ugyanakkora celfele leadott energiaszinten hasznaljak, mint az eddigi rendszereket, akkor energiat sporol. Ha pedig ugyanakkora felvett energia szinten hasznaljak, akkor noveli a celra tenylegesen leadott energiat. Ez utobbi kerulhet a biztonsagos szint fole. A kommunikaciot a veteli oldal javithatja, mivel kepes csak egy iranyba figyelni, ezert ezzel egy altalanos (iranyitas nelkuli) antennalval is lehet iranyitottan venni a jeleket, ha van ideje az antennanak beallni az ado iranyara. Igy csak az ado es a vevo vonalaba eso zajforrasok zavarhatjak a vetelt.
Osszessegeben az otlet jo, bar ha az ado oldali jelerosseg novelesere akarjak felhasznali, akkor karos lehet az egeszsegre. -
gyonax #15 Igen, ez jogos. A 802. 11 g képes az 54-re. -
szkrisi #14 Nem azért a 2 forintért, de "A jelenlegi Wi-Fi másodpercenként legfeljebb 54 megabit adat átvitelére képes" míg:
"802.11n:
sávszélesség (max): 600Mb/s
használt frekvencia: 2,4 és/vagy 5GHz
megjelenés dátuma: 2009 október"
<forrás: wikipédia>
Én mondjuk a dobozon eddig csak 300Mb/s-t láttam, de egy ilyen cikkben illene tudni, vagy legalább utánajárni. -
BenceYCE #13 -
halgatyó #12 De az is lehet, hogy egy ifjú scifi iró jelöltnek megszaladt a tolla -
halgatyó #11 Próbálom elképzelni, hogyan működik és milyen alkalmazási célokra. Nem áll össze.
Vagy én vagyok fáradt (na jó... hülye.. legyen) vagy nem így működik és nem arra fogják használni -
Nagydög #10 Off
A helyseg az Gyulafiratot. A szo amit keresel a helyiseg.
On -
#9 Jó, csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön, mert minmeghalunk, aztán így vége is lesz a civilizációnak, így aztán Afrikában továbbra is csak éheznek! Ráadásul Assange végigerőszakolja az összes hullánkat, ráadásul gumi nélkül, miközben nagyban tölti le a pedofil tartalmakat az interen!
-
#8 Helyezzünk el egy mikrohullámú és fölé egy lézeres átvitelt biztosító szerkezetet, majd pedig álljunk alá egy grilles büfékocsival. Mehet is a menet: jön a madár, a lézer kettévégja, a mikrohullám megsüti... -
Bhalage #7 lefosom a vezeteknelkuli szarokat nekem plazmapuska kell
;d -
#6 Na ja ezzel kicsit gondok vannak, mert vagy ez megy, vagy az LHC, de a kettő együtt semmiképpen.
-
Szefmester #5 Az energiaigényére kíváncsi lennék.. Mert oké hogy gyorsabb adatátvitelre képes stb.. nah de milyen áron? -
okosan gyerekek #4 Bár, kétlem, hogy a környezetvédők jó szemmel néznének, ha a madarak két víztorony között megsülve egy szép egyenes vonalat rajzolnának ki... -
okosan gyerekek #3 Jogos! Viszont a kardot könnyebb elég jól lehet lokalizálni, míg -- ágy helyett -- a vízpára kitölt mindent. Mobilokba szerelését tiltani kéne, mert az tuti átmegy a fejen, olyasmikre érdemes használni, mint a falvak közötti gerinchálózatok, ahol kicsi a valószínűsége az emberi jelenlétnek, minthogy a víztornyokat köthetné össze légvonalban. Illetve, van is ilyen elven működő szolgáltató, mint a mobiloperátorok, vagy a DunaWeb, mindkettőt forradalmasíthatja, és csökkentheti az alapsugárzást, kisebb energiával nagyobb sávszélességet garantálhat. A jelenlegi 5 megabit helyett lényegesen nagyobb internet csomagokkal rukkolhat elő, az optikai hálózatok alternatívájaként, így kizárva a monopolhelyzet kialakulásának lehetőségét. Ami már igen csak égető ezen az területen azok számára, akikért lehet egyáltalán közfelhasználásra internet egy államban, az emberek számára. Mert míg Miskolcon 3000-ért 15 megabitet kapni, addig Monor térségében 5000-ért örülhetsz, hogy 5 megabitet kapsz. Ez legkevesebb 5-szörös különbség, de inkább hat. Hiszen, 5000-ért már nem az árral arányosan kapni nagyobb csomagot, hanem egyre többet kapni minél magasabb árfekvésű csomagot választunk. -
#2 Sok mindent nem értek, de nekem úgy is jó, ha az angyal karácsonykor hoz egy ilyent. Nem kell tudnom hogyan működik.:-)
Mondjuk, a mobilomba nem szeretném, mert mi van, ha rákot okoz?
De ha csak így tudom megakadályozni, hogy ne jusson a rosszfiúk kezébe, üsse kő, bevállalom. -
roliika #1 "Az antennák nem jelentenek egészségügyi kockázatot, a fókuszáltabb sugarak kevesebb szórt sugárzást eredményeznek, mint a jelenlegi omnidirekcionális antennák."
Aha...csak épp a fluxus megnő, azaz az adott ponton átmenő erővonalak száma meggyarapszik, ez olyan, mint ha ráfeküdnél egy puha ágyra (szórt hullámok), kellemes...de ha egy kardra fekszel rá (fókuszált hullámok) közel sem olyan mókás dolog.